![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Conducatorii grecilor si-au facut o traditie din a imprumuta bani fara sa-i mai poata returna. Niciodata nu am inteles gandirea lor financiara, in sensul ca sunt lipsiti de orice predictibilitate, corectitudine sau rigurozitate. Ma refer la politica de stat, oamenii lor de afaceri isi cunosc mult mai bine interesul :) Actualul lor prim-ministru joaca un joc foarte periculos si in caz de esec nu el va plati ci grecul de rand. Probabil aceasta este adevarata tragedie greceasca, al carui act final se apropie.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
si caute doar pietze de desfacere , catre restul Europei si atunci au zis sa profite de aceasta chestie in scopul lor. Asa cum UE a santajat Romania ca daca nu arunca la cos votul a 7 mil si patru sute de oameni, atunci tara ramane fara bani de salarii si pensii( pt ca Romania este falimentare din 2008) asa si grecii ii santajeaza pe astia din UE, ca daca nu fac cum vor cei de la Athena ,destabiliezeaza UE. Care este scopul pt care Greci refuza sa plateasca ? E unul simplu.Datoria pe care o are Germania catre Grecia din cel de-al doilea razboi mondial. Vezi tu, greci sunt un popor de oameni care nu pleaca capul si stiu foarte bine sa trateze cu sarlatanii din UE. Greci prefera ca ceilalti sa doarma din cauza stresului, ore mai putine decat sa taie din pensiile si salariile propriului popor si ceilalti sa doarma linistitti, Vezi tu, UE a gresit crezand ca ce accepta romanii vor accepta si altii si daca romanii pleaca capul la politica UE automat si greci vor face acelasi lucru. Nope.Greci sunt o natiune, prin urmare a spirit de conservare.Ei nu admit sa li se taie din pensii si salarii din cauza altora, ei nu admit sa li se vanda resursele, ei nu admit ca firmele straine sa faca potlogarii la ei in tara si sa scoata profiturile uriase de la ei din tara.Ei nu-si vand tzara. Citat:
Citat:
si tu tare cu copita ca sa te faci auzit si respectat.Plecand capul si zicand "yes sir" nu rezolvi nimic, decat dai semnale ca si-au gasit fraierul care sa suporte pierderile. Citat:
Daca UE nu accepta sa joace cum vrea Grecia , aceasta apeleaza la China ca piata de desfacere cu sprijinul Rusiei. Daca UE nu joaca cum vrea Grecia , aceasta va deschide usa organizatiei financiare BRICS ( care estre competitorul FMI-ului). Prim ministru Greciei ca sa joace asa probabil are sprijinul militar al Rusiei, pt ca daca se incearca un atentat la viata prim-ministrului, atunci este o ocazie pt Rusia pt a-si justifica o actiune militara. Si cine are baze militare in Cipru: Rusia. Oricum daca Grecia deschie prin BRICS, piata de desfacere a Chinei in Europa, Germania si statele nordice sunt amenintate economic.Pt ca vin chinezii in Grecia si isi deschid fabrici de masini , copii ale celor germane, suedeze, franceze etc.Si o vezi doua mercedesuri care semana leit dar unul se numeste Mercedes, si altul Quan-zi-dua-na-tralala. Unul costa 100.000 de euro , altul 12.000 de euro.Ambele modele putand fi cumparate oriunde in UE de la orice dealer auto. Si grecii in spun lui Merkel ca daca nu danseaza cum ii canta ei, atunci va dansa cum ii canta Beijing-ul. Last edited by Ursu-WiFi; 01.07.2015 at 23:35:42. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doar ca aici e mai mare si mai tragic.
|
||||
|
||||
![]()
Este un joc care nu are specific grecesc. Este o realitate ca tarile (mai precis: guvernamintele lor) au facut imprumuturi uzurare fara socotinta. Problemele care se pun acum in Grecia se vor pune in multe alta tari, inclusiv in Romania.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
inghita.Ce treaba are UE cu Romania si invers ? "Donnez-moi s'il vous plait " ? Da ? Bun. |
|
|||
|
|||
![]()
Ursule ai o viziune interesanta dar nu ti-o impartasesc, din foarte multe motive insa nici analist nu sunt. Vom vedea, si nu este departe momentul, cum vor evolua lucrurile. PS: cu toate acestea imi voi petrece concediul cu familia la ei, ma leaga o veche pasiune de acele insule, de istoria si cultura lor :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Romania nu cred ca este sau va fi in situatia Greciei. Doar o parere personala.Iar de imprumutat se imprumuta cam toata lumea. Poate puteti vedea un film intitulat ,,Le capital" a lui Costa-Gavras.Tot filmul, dar mai ales scena si replica de final sunt.. foarte instructive :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Parca am mai vazut acest film nu-i asa? :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
concluzii inclina.Iti mai dau un exemplu.Mai tii tu minte acum o juma de an cand a venit prim-ministru al Chinei in Romania.C'mon trebuie sa tii minte.Ei bine, atunci China a incercat sa intre in Europa prin Romania.De atunci nu s-a mai auzit nimic despre investiitile chineze.Dar nimic, nimic, nimic. Ba chiar Ponta a cazut in dizgratiile lui Merkel(vezi actualul conflict intre Iohannis si Ponta, unde Ioha este pionul lui Merkel). Ei bine acum China are oportunitatea de a intra in Europa prin Grecia.Trebuie stiu faptul ca pt munictorul chinez , locul lui de munca poate fi si casa lui(adica doarme acolo) iar intr-un apartament obisnuit(standard European) de 3 camere, pot locui fara probleme o echipa de fotbal de chinezi. Eh ? Ce mai zici ? Citat:
ceva ?, ma rog daca exista) ar fi culmea sa-ti ceara spaga ca sa te recunoasca ca esti cetean roman, desi tu ai acte in acest sens, insa nu se stie niciodata =)) |
|
|||
|
|||
![]()
@Ursu :)) Stie Dumnezeu cum si ce va fi cu planurile mele, stii ce se spune in Iacov 4.13-15. Mi-a parut bine sa dialogam, poate, daca vrei, continuam discutia dupa referendum, sa vedem ce vor si grecii. Te salut.
|
|