Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.07.2015, 12:21:32
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Poți să scrii căt oi scrie, tot vei mai găsi justificări.
Nu înseamnă însă că-s corecte.

Tu acum ești un ucigaș, nu uita asta! Și nu zic eu asta, Mântuitorul o face!
Ei, lasă că mai sunt(em) destui din ăștia....
Chiar așa, de ce (întreb iarăși, cred că "am o obsesie", cum ar zice unii) - de ce l-a ucis Cain pe Abel?
Reply With Quote
Vechi 17.07.2015, 12:45:54
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
de ce l-a ucis Cain pe Abel?
De ofticos ce era.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2015, 13:00:22
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Cu titlu informativ: stiu ca exista pe undeva, prin literatura apocrifa ebraica, o explicatie populara. Trebuie tinut cont ca imaginatia populara, indiferent de locatia ei, nu tine cont de reguli, ea cauta, cel putin copilaresc, sa ,,suplineasca" cumva acele parti din Scriptura pe care nu le considera suficient de ,,clare". Pe sistem ,,a fost odata ca niciodata" :) Oricum ideea lor suna cam asa: doar Abel era fiul lui Adam, Cain era rodul unirii dintre Eva si un inger cazut. Cand a vazut ca Adam aduce o jertfa, Cain ( considerat copil al satanei) a vrut si el sa aduca, sperand ca prin acest mic siretlic il va pacali pe Dumnezeu sa accepte o jertfa din partea copilului necuratului cu toate consecintele pe care le banuiti. Bineinteles ca manevra nu a reusit si Cain, dezvaluindu-si adevarata natura, de fiul al ucigasului de suflete, l-a ucis pe Abel, intr-un acces de ura. O explicatie populara ebraica fantezista dar care cauta sa aduca o ,,logica" proprie intr-o secventa biblica care i-a framantat profund si pe ei.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2015, 22:32:47
antoniap
Guest

Implicit

http://www.nasul.tv/incredibil-ce-au...mega-moscheea/
Reply With Quote
Vechi 26.08.2015, 00:20:19
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Asta e cam extrem. E mai usor sa te cobori la nivelul altora decat sa incerci sa fii mai bun, nu?

Lev 11:7

Porcul are copita despicată și despărțită în două, dar nu rumegă; acesta este necurat pentru voi.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2015, 02:24:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Atat timp cat la tine in tara nu tolere sa se ridice o biserica, de ce altii ti-ar tolera o moschee la nivelul asta, cu tam tam si restul?

In orice caz, seamana mai degraba cu un test social, oare am putea declansa/simula un conflict inter-religios pe fond musulman si in Romania?

Nu m-as mira la ceva timp sa apara si niscai terorism "musulman" ca pana acum cu greu ar fi fost credibil asa ceva pe la noi.

Last edited by AlinB; 26.08.2015 at 02:30:59.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2015, 11:30:21
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Atat timp cat la tine in tara nu tolere sa se ridice o biserica, de ce altii ti-ar tolera o moschee la nivelul asta, cu tam tam si restul?

In orice caz, seamana mai degraba cu un test social, oare am putea declansa/simula un conflict inter-religios pe fond musulman si in Romania?

Nu m-as mira la ceva timp sa apara si niscai terorism "musulman" ca pana acum cu greu ar fi fost credibil asa ceva pe la noi.
Tot, se poate protesta si civilizat, nu in acest mod... primitiv. Sunt singurul caruia nu-mi place sa vad steagul romaniei desenat pe un porc mort?
Reply With Quote
Vechi 26.08.2015, 12:22:40
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Nu zici tu deloc prost ce zici acolo. E o posibilitate si asta. Motive se gasesc; doar cand nu s-au gasit motivepentru conflicte? Acum ca mai dau si romanasii nostri apa la moara cu atat mai mult.

ps: bai frate, da' de ce chinuie astia porcii si de ce e desenat steagul romaniei pe porcii aia, ca nu pricep...
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2015, 10:29:42
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Chiar așa, de ce (întreb iarăși, cred că "am o obsesie", cum ar zice unii) - de ce l-a ucis Cain pe Abel?
cred ca din plictiseala!
ps: glumesc!
Vechi 26.08.2015, 10:47:24
Grand Moff Hadrianus
Guest

Implicit Pentru biblistii forumului, anume Delia, Pelerin spre Rasarit si Mihnea Dragomir:

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
cred ca din plictiseala!
ps: glumesc!
Cum VT este in mare masura un antitip al NT, cred ca Cain a facut-o din acelasi motiv ca si Iuda Iscariotul: posesie. Citeste cu atentie si episodul cu fratricidul, si vinderea Domnului de catre Iuda.

Delia, Scotianule si Mihnea: ce parere aveti?

Pentru ceilalti: avansai si io o parere, nu scoateti dezintegratoarele. :)
Reply With Quote
Răspunde