Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.08.2015, 09:06:59
Darth Ludicus
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sau mai deraba incultura lui teologica e de vina, nu sceticismul.

Desi recomanda copios tot felul de autori dubiosi, nu stie ca evreii nu au conceptul de rai-dupa-moarte, ci doar mai degraba de iad (Sheol), desi nu neaparat in sensul crestin (pedeapsa).

Asa ca perspectiva crestina, a dreptilor Vechiului Testament, aflati in Iad (dar nu iadul pacatosilor) nu poate in nici un caz rani un evreu, dimpotriva, perspctiva e cvasi-similara.
Aaaa...aham...oare Cine a zis asta si cui: "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in Rai". Din cate stiu, Isus (evreu) ii spune asta lui Dysmas (evreu), dupa crucificare. Vorba cuiva, "noi ce vorbe vorbim aici"?
Ce ti-e si cu subiectivismul asta confesional...ca mecanism nu se deosebeste cu nimic de subiectivismul politic sau de politica de marketing a unei firme: se rezuma la clasicul si banal de universalul impuls "ai nostri au mantuirea/doctrina/marfa genuina, deci veniti la noi". Uitasi asa un citat elementar, pe care pana si anhilationistii martori ai lui Ebola il pastreaza in biblia lor counterfeit, da' pentru cauza ne aglutinam sub steag, ca de, e mantuitor (!) si porcaim ca cica altii nu au cultura teologica. Cu asta chiar te-ai facut de ras. Da, m-am facut si eu, si continui sa ma fac, dar cu altele.

Last edited by Darth Ludicus; 02.08.2015 at 09:14:44.
Reply With Quote