Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.08.2015, 23:34:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Deci il ajuta pe copil?
Multam pt link.
Cred ca mai degraba caracterul asezat duhovniceste al mamei, care trebuie sadit cu mult inainte de cele 9 luni de sarcina.

In ceasul al 11lea si cu mama tot tulburata, ma tem ca mare lucru nu se poate schimba, nu in felul asta in orice caz.
Vechi 06.08.2015, 23:40:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Da,este adevarat articolul nu sustine asta iar eu m-am hazardat sa trag niste concluzii care nu cred ca sunt sprijinite de Biserica.Mea culpa.

Poate(iarasi, posibilitatea) ca pruncii morti la nastere,nebotezati dar din mame care au primit Sf.Taina in timp ce purtau pruncul,vor fi altfel socotiti/insemnati/desemnati printre randul celorlalti care nu au primit(pruncii mamelor necredincioase,atee etc ).

Dar asta,recunosc,este reflectie personala.
Nu sustine nici faptul ca o mama care este in stare de pacat e musai sa primeasca dezlegare pentru Sf. Impartasanie.

De altfel asta este in contradictie cu ideea de spovedanie.

Nu te poti spovedi de un pacat care de cand intri la spovedanie stii f. bine ca ai sa continui sa-l faci.
Vechi 06.08.2015, 23:43:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Tu vrei să insinuezi că Sfânta Împărtășanie nu ajută pruncul din pântecele mamei care se împărtășește. Ori noi știm tocmai invers.
Daca ar fi legitim dpdv canonic sa fie Impartasit, la fel de bine ar putea fi Botezat imediat dupa momentul conceptiei, nu?

Nu m-ar mira sa apara si un trend teologic asemanator in definitiv pozitiile nu difera f. mult.
Vechi 06.08.2015, 23:45:03
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Un copil care se naste dintr-o mama ortodoxa care in prealabil, si-a impartasit pruncul in viata intra-uterina, iar acel pruncutz se intampla sa moara , acel pruncutz ajunge in Rai ca ortodox.Fiind bebelush el este asemenea cuviosilor si sfintiilor.Fara prihana.
Dumnezeule mare, nu-mi vine să cred ce citesc! Așa religious fiction aberant cum nu prea găsești nici măcar la neoprotestanții calcedonieni.
Vechi 06.08.2015, 23:45:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Nu, ai inteles gresit, este unul si acelasi ( duhovnicul), nu l-am schimbat ( inca). Adica acelasi care m-a legat mi-a dat acum si dezlegare ( temporar). E drept ca nici eu nu am inteles exact daca ii foloseste copilului in caz ca moare nebotezat, sau daca nu vom fi noi in stare sa-l botezam, dar mi-a zis sa nu ma mai gandesc atat de departe... ( acum nici eu nu vreau sa ma gandesc ca nui foloseste, ce rost ar avea? Poate ii foloseste la ceva...)
Idea e ca nu stiu daca ma pot duce sa ma impartasesc undeva mai aproape de casa pt ca exista posibilitatea ca preotul de aici sa nu fie de acord cu " dezlegarea " mea, la fel cum nu ati fost nici voi, sau sa refuze chiar sa impadtaseasca pe cei care nu s-au spovedit la el personal...
Iar articolul din ziar mi se pare destul de clar, chiar si eu am priceput...nu inteleg de ce atatea indoieli la unii si la altii...
Ba chiar cred, dupa ce am citit, ca nu m-ar reuza nici preotul din cartuer, insa probabil m-ar sfatui daca inca mai am un alt duhovnic si pot ajunge la el, sa incerc sa o mai fac...
Rareori un preot la oras cunoaste pe toti cei care ii impartaseste, daca are suspiciuni de obicei cu o intrebare cvasi-formala daca ai binecuvantare, te impartaseste, nu trebuie sa repeti spovedania.

Daca preotul respectiv ti-a dat dezlegare, asta e, daca nu-ti va fi cu folos ci dimpotriva, el va da socoteala.
Vechi 06.08.2015, 23:47:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Dumnezeule mare, nu-mi vine să cred ce citesc! Așa religious fiction aberant cum nu prea găsești nici măcar la neoprotestanții calcedonieni.
Citit in afara contextului si nestiind cine este autorul da, dar dupa ce faci legatura, te linistesti, dat fiind ca e in firea lucrurilor, ca sa zic asa :)
Vechi 06.08.2015, 23:54:12
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
Deci sa inteleg ca la tine dupa ce te impartasesti te duci in Iad. Foarte Bine.
Drum bun.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2015, 00:10:06
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Deci sa inteleg ca la tine dupa ce te impartasesti te duci in Iad. Foarte Bine.
Drum bun.
Mulțumesc, asemenea! Dar nu era vorba de iad ci de tâmpenia pe care ai debitat-o, cu botezul și împărtășania intrauterină. Ca să nu mai zic "sfințenia" pruncilor nenăscuți...

De fapt ce să mă mai mir, pe alt topic ai plonjat direct în origenismul vulgar al pietiștilor.
Vechi 07.08.2015, 00:17:48
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
Mulțumesc, asemenea! Dar nu era vorba de iad ci de tâmpenia pe care ai debitat-o, cu botezul și împărtășania intrauterină. Ca să nu mai zic "sfințenia" pruncilor nenăscuți...
Pai de fapt "tampenia" nu-mi apartine.
http://www.doxologia.ro/familie/cres...sca-foarte-des
Deci Arhimandrit Ioachim Pârvulescu in "Sfaturi Duhovnicesti"
spune despre impartasania copilului in viata intra-uterina.O spune cu subiect
si predicat.
Acum, din ce spune arhimandritul nostru si din faptul ca nu poti sa ai impartasanie inainte de botez , rezulta ca acel prunc este botezat in chip tainic in pantecele mamei inainte sa fie impartasit in pantecele mamei.

Faptul ca nu esti de acord, este o problema intre tine si un arhimandrit.
Arhimandrit = cel mai înalt rang onorific bisericesc care se conferă monahilor, de regulă pentru merite duhovnicesti / sau administrative deosebite.
Se pare ca arhimandrit is a "big-boss " level.
Cearta-te cu el, nu cu mine.

Last edited by Copacel; 07.08.2015 at 00:21:08.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2015, 00:22:52
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Dar cu sfințenia pruncilor nenăscuți cum rămâne?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa ne impartasim saptamanal Daniel777 Impartasania (Taina Euharistiei) 433 23.05.2015 02:12:04
Cum sa ne impartasim? Adriana-Simona Impartasania (Taina Euharistiei) 21 09.01.2014 14:17:16