![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mno, deja ai uitat ce ai spus?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă noi suntem două fântâni Și-i atâta sete între noi Trec copii cu apă-n mâini Și pe creștete au ploi Te îngân și mă îngâni Seacă vlaga-n amândoi Ce departe ești, fântâna mea Mai departe chiar decât sunt eu Cu izvoare aș pleca Și surpări de minereu Să îmbrățișez cândva Cu izvorul meu pe-al tău Vai și ne e jale și urât Ce departe suntem amândoi Ceru-n noi a coborât Și ne bat străine ploi Ne iubim numai atât Prin acei ce beau din noi (Adrian Păunescu) Sau, mai îndepărtat, incantația fetei bătrâne la fântâna din curtea bisericii: - Bună dimineața, lină fântână! - Mulțumesc dumitale, fată bătrână! - Șezi! - N-am venit să șed; am venit să-ți iau hainele tale Să mă speli cu apă-ntoarsă Să par băieților frumoasă, Să plac dănacilor, Să plac bărbaților, Să plac boierilor, Să fiu ca soarele care răsare, Ca vișinul când înfloare Ca un păun pestrițat De lume lăudat. (Folclor)
|
|||
|
|||
![]()
Daca n-am inteles eu ce a spus Ion Iliescu in anii '90 ( ,, Sa ne ancoram in sinergia faptelor fara a eluda meandrele concretului" ) nici pana azi, iti dai seama cat timp imi va trebui pt asa ceva :) Cat despre cocos..ma retrag in glorie din discutie :))
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hristos este, pentru om, cam ce este Stejarul pentru ghindă, să zicem. În ghindă există în proiect stejarul, însă pentru ca aceasta să devină stejar trebuie să crească, asemănându-se tot mai mult. Chipul ni se dă; asemănarea se dobândește. Ăsta e parcursul pe care orice om este chemat să-l realizeze, fiind mereu asistat, într-o mare varietate de moduri, de Semănător. |
|
||||
|
||||
![]()
Multumesc Cristian, ca mi-ai adus aminte de acest simbol al stejarului inchis in ghinda.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Orice preot știe "asta", adică ce? I-ai întrebat pe toți? Sfânta Împărtășanie este Trupul și Sângele lui Hristos. Punct. Orice altă speculație referitoare la natura (sau statutul) Euharistiei după momentul primirii Împărtășaniei reprezintă un abuz asupra Tainei, iar prezentarea speculațiilor sub formă de certitudini sunt excursii hazardate în afara învățăturii Bisericii, fiindcă nu au nicio bază în Sfânta Scriptură sau Tradiție. Iar credința subiectivă și viciată a unor ortodocși cu imaginația neînfrânată nu are relevanță eclezială. Pot fi considerate cel mult superstiții individuale, așa cum e împărtășania "second hand" a pruncului în pântecele mamei și acțiunea mecanică a Sfintelor Taine.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 13.08.2015 at 17:53:18. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu, in Fiinta Sa, este "intangibil". Nu poate fi atins. Nu are hotar, limita, concretete. Nu poate fi ajuns in esenta Sa oricat de mult adancim intelegerea vazatoare in EL. ---- Insa oare putem indica, atinge esenta propriei noastre minti? Nu, pentru ca esenta ei nu are o forma, o limitare sau granita. Putem oare indica, atinge esenta propriului nostru eu? Nu, pentru ca esenta eului nu are o forma, o constrangere de orice fel. ---- In fapt nu poate fi atinsa nicio esenta, fie a fiintelor, fie a lucrurilor. Ele sunt cu toate in natura lor profunda intangibile. Prin observatie - esenta lor lipseste cu desavarsire (in sensul ca nu este identificabila). Astfel ca toate se impartasesc de acelasi spatiu 'esential abisal', fara nicio obstructie. De aceea Dumnezeu poate fi Atotprezent De aceea, Unirea cu El este posibila. ----------- In fapt, noua nu ne este foame de energii - ci de Fiinta Sa. Aceasta unire nu poate fi realizata decat in dimensiunea apofatica atotpatrunzatoare. Ghinda devine Stejar.
Last edited by florin.oltean75; 13.08.2015 at 18:39:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim saptamanal | Daniel777 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 433 | 23.05.2015 02:12:04 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|