![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Tu de fapt acu' nu vorbești cu mine, nu?
Cu atât mai mult cu cât n-ai folosit nici un pronume. Pe de altă parte, dialogul respectiv SIGUR s-a petrecut în românește. Unde (veste proastă pentru tine) nu există noțiunea de "pronume impersonal".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Raporteaza-te la gramatica lb. engleze ca acolo exista forma si corespondenta e usor de facut. Dar poate nu si pentru cineva care doar se baga in seama, cum spuneai. Daca lectia asta simpla n-ai priceput-o, restul nu mai merita comentat ca deja intram in chestii mult prea sofisticate pentru bagatul ocazional in seama. Tragand linie, daca asta te satisface, nu este intr-adevar "fair play" dar cum spuneam si cu alte ocazii, pentru un conflict de asemenea proportii este nevoie de (cel putin) doi.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 22.09.2015 at 15:12:21. |
|
||||
|
||||
![]()
În regulă, chiar nu mai avem ce comenta. "Nu există dar există", adică un fel de "apostaziat dar viu".
Mersi. Continuă. P.S. Înțeleg că vrei să ai întotdeauna dreptate, dar chiar depășind limita penibilului?
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" Last edited by DragosP; 22.09.2015 at 15:13:38. |
|
|||
|
|||
![]()
Forma corecta era "nu mai am ce comenta".
Si asta, in dreptul tau, e chiar un lucru bun.
|
|||
|
|||
![]()
Urmaresc postarile de aici si inca nu ma dumiresc ce inteleg multi ca ar fi fata crestina si baiatul crestin!Si daca nu sunt bine definite notiunile astea ,apoi discutia e un fel de vanatoare de fum.Intrebarea ar avea si revers:unde sunt fetele crestine?Cunosc un tanar care a intrat in viata cateva minute intr-o discoteca si nu i-a placut,si nu a mai fosr pe acolo,a terminat teologia si un master in teologie si va urma si un doctorat.Mai interesant este ca stie chitara si canta pt el si cunostinte apropiate folk si muzica dens de calitate dar refuza sa cante in public,desi are un talent deosebit.A avut cereri in casatorie el de la fete de preoti cu stare materiala buna,si de la fete de nepreoti cu hirotonii si parohii asigurate!El insa zice ca de va sa fie preot va fi daca va voi Dumnezeu,si ca nu se va insura doar pt a fi hirotonit si a primi parohie!El vrea o fata crestina cu care sa se intelega sufleteste si sa se ataseze sufleteste .Si se intreaba :mai sunt fete crestine?Evident pt,mine care cunosc destul de bine oamenii si tainele sufletesti ale unora ,tanarul imi pare naiv si chiar pripit!Vedeti,ca acel tip nu vrea o fata habotnica,cu tulpanul in cap toata ziua,dar nici una care isi expune corpul ca o marfa in vitrina!Cand vine pe la mine imi zice ca daca nu gaseste o fata crestina care sa intersecteze drumul lui pina termina doctoratul se va calugari!Eu,care cred ca asta nu-i motiv de calugarie , ii spun sa se faca direct arhiereu(evident zic ca o gluma).Deci,mai intai ar trebui sa definim aceste notiuni,si apoi sa incercam sa vedem de le descoperim reale printre noi.
Binecuvinteaza suflete al meu pe Domnul! Last edited by Ratacitorul; 23.09.2015 at 00:21:56. |
|
|||
|
|||
![]()
Exista si caderi de-a dreapta, mai grave cel putin prin subtilitatea lor.
Daca parintii lor erau preoti cu parohie, inseamna neaparat ca fetele erau cine stie ce prefacute?
|
|||
|
|||
![]()
Erau in mod reaL MAI MULT AtASATE DE MONDEN, iar acel tanar cauta un suflet cu care sa se inteleaga si nu calitati exterioare fiintei eiFaptul ca era fica de preot nu avea nici un ajutor pt un comportament crestin si nu avea nici o importanta pt acela!Ma refer la cazurile punctuale intalnite concret de acel tanar.EU AM ARATAT CA SUNT SI BAIETI IN ACEEASI SITUATIE CA SI FETE ,care cauta in jurul lor un partener in mod real crestin ,nu mimat si nu il gasesc!Si acel tanar cauta pe linga un comportament crestin si alt ceva:o tovarasa de viata,in care sa se increada,sail sprijine moral la nevoie,sa il inteleaga in relatiile lor si ca daca va fi preot vor fi perioade in care va retinere,sa ii spuna tot ce are pe suflet ,dar sa asculte si sa inteleaga si ce are el pe suflet:mai exact cum zice el sa fie amandoi un singur tot sufletesc!De aia am intrebat la inceput,daca o fata crestina poate oferi ceva mai mult decat un comportament crestin fara a leaza acest comportament!Ma surprinde sa intalnesc la un tanar acest fel de a gandi in aceste timpuri!Dar desi sunt singur de mult si nu am cautat alta femeie de cand moartea m-a insingurat,recunosc si imi amintesc ca gandirea acestuia depaseste gandirea mea cand eram tanar.Am intalnit si tinere cu studii superioare gandind cam tot asa,si multe au ajuns monahii!Parerea mea ca astfel de fete si baieti nu au sansa sa se intalneasca si sa discute sincer.
Binecuvinteaza suflete al meu pe Domnul! Last edited by Ratacitorul; 23.09.2015 at 11:42:42. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
L.E. Ok, chiar nu mai am ce comenta. Nu cu tine, în orice caz.