Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.10.2015, 00:01:44
crisstiann crisstiann is offline
Banned

Data înregistrării: 06.10.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Problema nu e unde a gresit/daca a gresit par. Arsenie Boca.

Problema cea mare si de plans este ca niste mireni, sunt deplin incredintati ca Biserica nu mai are Duhul Sfant pentru a discerne ce e bine si ce rau, ce se cuvine si ce nu.
Dar ei in schimb, il au.

Mai deplans decat o eventuala nepotrivita canonizare, sunt aceste suflete ratacite asemenea stilistilor care tot pentru o nalucire, s-au vazut pe ei insisi vrednici de a lovi in Biserica lui Hristos.
de unde le scornesti taica
-se vede ca nu prea ai inteles nimic, Biserica suntem toti comuniunea dintre sfinti,duhovnici,preoti,mireni,si sinod
-tu faci greseala de a considera Biserica Dealul Patriarhiei ?
-si normal ca Biserica are Duhul Sfant si sinodul daca pastreaza dreapta credinta ortodoxa si respinge ereziile papistase,ecumenism...dar se pare ca le cam accepta daca organizeaza saptamana de rugaciune in comun cu ereticii
-Sfantul Maxim Marturisitorul [doar un calugar] era singur si cu el era Adevarul, tot sinodul gresea
Vechi 12.10.2015, 00:05:58
Banned

Implicit

ne facem ca nu vedem domnu Ovidiu aceste citate din care se vede ca P Boca credea in reincarnare (chiar daca nu cea hindusa)

Părintele Arsenie Boca:
"€žDeci îngerii pot reveni pe pământ în trupuri pământești, ori de câte ori sunt trimiși ? Reîncarnarea lor (deși numai unul, Ilie sau Ioan pune €žproblema€ așa, €“ ca să nu generalizăm), nu mai e propriu-zis doctrina indiană a reîncarnării."€

As™adar Părintele Arsenie Boca combătea teoria indiană a reîncarnării generale ca să sust›ină propria teorie a reîncarnării s™i metempsihozei speciale Ilie-înger-Ioan-Înger- Zian.

DECI PARINTELE ARSENIE BOCA CARE ERA INSELAT CREDEA CA E REINCARNAREA SFANTULUI PROOROC ILIE !!!???

"Ce păcat că Părintele Arsenie Boca s-a pierdut renunt›ând la linia Sfint›ilor Părint›i s™i apucându-o pe calea spectaculozităt›ii ieftine cu multă durere să înt›elegem aceasta s™i să plângem, dacă putem, pentru mântuirea lui.

Dar s™i Părintele Arsenie Papacioc mărturises™te că a auzit aceasta chiar de la Părintele Arsenie Boca care o striga în gura mare, să o audă cât mai mult›i, să-l laude, să-l iubească s™i să i se închine ca unui prooroc sfânt aflat în viat›ă:

Părintele Arsenie Papacioc nu mint›ea când ne spunea (scriu din cele ce îmi aduc aminte):

"€žEu care l-am cunoscut pe Arsenie, acum când sunt întrebat de credincios™i dacă este bine să-i citească Acatistul vreau nu vreau trebuie să le spun câte ceva, ca să nu se smintească, să nu-s™i pervertească credint›a. Eram odată mai mult›i tineri la el, la Sâmbăta de Sus, s™i ne-a spus, printre alte: "€žVedet›i locurile acestea, pe aici am fost acum 300 de ani cu duhul lui Ilie"€.

Pentru că am văzut s™i auzit atâtea lucruri neortodoxe de la el când am fost călugărit s™i mi s-a pus numele Arsenie m-am întristat, înt›elegând că mult›i mă vor lua drept ucenicul lui. "

Last edited by crisstiann; 12.10.2015 at 00:09:30.
Vechi 12.10.2015, 00:26:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crisstiann Vezi mesajul
ne facem ca nu vedem domnu Ovidiu aceste citate din care se vede ca P Boca credea in reincarnare (chiar daca nu cea hindusa)

Părintele Arsenie Boca:
"€žDeci îngerii pot reveni pe pământ în trupuri pământești, ori de câte ori sunt trimiși ? Reîncarnarea lor (deși numai unul, Ilie sau Ioan pune €žproblema€ așa, €“ ca să nu generalizăm), nu mai e propriu-zis doctrina indiană a reîncarnării."€
Nenea, o sursă ai? Să vorbim pe concret. Eu cred este tocmai invers...ai ingnorat toate citatele, toate argumentele aduse. Cu părintele Necula ai devenit penibil...toate acuzațiile erau dezmițite chiar de conferința criticată...puteai foarte frumos să o asculți și să realizezi că informațiile pe care le deții sunt minciuni gogonate.

Last edited by ovidiu b.; 12.10.2015 at 00:32:00.
Vechi 12.10.2015, 00:38:01
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Nenea, o sursă ai? Să vorbim pe concret..
Cuvinte vii- hule despre reincarnare: https://sfintiinugresesc.wordpress.c...e-reincarnare/

"Deci îngerii pot reveni pe pamânt în trupuri pamântesti, ori de câte ori sunt trimisi ? Reîncarnarea lor (desi numai unul, Ilie sau Ioan pune €žproblema€ asa, €“ ca sa nu generalizam), nu mai e propriu-zis doctrina indiana a reîncarnarii."

€œcartea€ Cuvinte vii, pagina 271 (preluata in €œTalantii imparatiei€œ) €“ la capitolul €œ108 €“ Taina lui Ilie și Ioan€“ se €œintreaba€ despre reincarnare si contine hule in loc de raspunsuri, pe care le-ar fi putut da pana si copiii de la gradinita.

Desi folosita €“ prin citare pe sarite €“ pentru a argumenta ca boca combatea reincarnarea, predica din 14 decembrie 1949 (blestematul an al caderii sale) este o hula de la un capat la altul.

Analiza a fost facuta la https://888adevarul8despre8arseniebo...-arsenie-boca/ de parintele Gheorghe Anitulesei in luna mai 2015.

Last edited by crisstiann; 12.10.2015 at 00:41:14.
Vechi 12.10.2015, 01:30:26
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crisstiann Vezi mesajul
Cuvinte vii- hule despre reincarnare: https://sfintiinugresesc.wordpress.c...e-reincarnare/

"Deci îngerii pot reveni pe pamânt în trupuri pamântesti, ori de câte ori sunt trimisi ? Reîncarnarea lor (desi numai unul, Ilie sau Ioan pune problema" asa, ca sa nu generalizam), nu mai e propriu-zis doctrina indiana a reîncarnarii."
...:))) Predica este presărată cu foarte multe întrebări care sunt lămurite la finalul predicii:

"Lasat-am întrebarile sa se ciocneasca de toate stavilarele tainei si sa-si dovedeasca zadarnicia, izbindu-se de limitele îngaduitului.
Dincolo este împaratia marilor taine ale existentii.
Dumnezeu tine ascunse în mister rânduieli nestiute de îngeri si oameni."

Citatul tău este urmat de această explicație:

"Reîncarnarea se referă la oameni - și deosebirea între om și înger este o deosebire de natură, nu numai de desăvârșire. Deci oamenii, forțați de karma, trebuie să se renască în vieți succesive, să-și ispășească fără să știe vinovățiile din viețile trecute, până când încercând să se dezlipească de dorința vieții nu mai contractează legături care să-i reclame la ispășire. Purificarea aceaste se face automat și necesită perioade de zeci de mii de ani.

Dacă doctrina aceasta ar exprima adevărul, toată iconomia, mântuirii omului descoperită nouă prin Iisus Hristos, ar fi inutilă. Mântuirea ar fi automată, iar venirea lui Iisus n-ar mai fi avut rost.

Dar fiindcă a venit Iisus și a pus cu adevărat problema măntuirii omului, reîncarnarea, deci mântuirea automată, nu are nici o bază în Revelație. O mai spune și Sfântul Pavel: "Este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecați" (Evrei 9, 27).Deci nu este rânduit să fie vieți și morți succesive."

ps: vrei să vezi ce am subliniat? Sau vei ignora din nou acest mesaj?

Last edited by ovidiu b.; 12.10.2015 at 02:33:52.
Vechi 12.10.2015, 07:01:52
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Aoleo.
Deci nu credea-n reîncarnare?
Vechi 12.10.2015, 10:18:38
The Willful One
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Aoleo.
Deci nu credea-n reîncarnare?
Normal ca NU. Doar era ortodox si duhovnic. Ca sa fie clar: eram impotriva canonizarii din cauza sufocantei presiuni mediatice. Eu intotdeauna merg impotriva curentului, deci luasem aceasta...aglutinare a maselor sub aceasta cauza ca pe o provocare. Insa odata ce Biserica s-a decis, mi-am bagat mintile in cap. Si asta sfatuiesc si pe altii, care inainte pareau mai putin rebeli ca mine, dar se vede ca sunt breinuast rau de tot. Se aude, dom' Raglean?

P. S. Si oricum, ideea de reincarnare e stupida. Ca e budista sau altfel, e o porcarie vida de continut. Exact asta implica aceasta erezie bizara: vidul. De personalitate. E o basina a mintii, deci iese si se risipeste. Dar pute duhovniceste in urma ei.
Vechi 12.10.2015, 11:28:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
...:))) Predica este presărată cu foarte multe întrebări care sunt lămurite la finalul predicii:

Dar fiindcă a venit Iisus și a pus cu adevărat problema măntuirii omului, reîncarnarea, deci mântuirea automată, nu are nici o bază în Revelație. O mai spune și Sfântul Pavel: "Este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecați" (Evrei 9, 27).Deci nu este rânduit să fie vieți și morți succesive."

ps: vrei să vezi ce am subliniat? Sau vei ignora din nou acest mesaj?
-da mai omule am zis clar :nu credea in reincarnarea hindusa dar si-a facut propiul lui sistem de gandire credea intr-o reincarnare "crestina", om -inger,...
-de asta se credea incarnarea Sfantului Ioan Botezatorul asa cum zice p Staniloae si p Arsenie papacioc
Vechi 12.10.2015, 10:36:58
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:

"Deci îngerii pot reveni pe pamânt în trupuri pamântesti, ori de câte ori sunt trimisi ? Reîncarnarea lor (desi numai unul, Ilie sau Ioan pune €žproblema€ asa, €“ ca sa nu generalizam), nu mai e propriu-zis doctrina indiana a reîncarnarii."

€œcartea€ Cuvinte vii, pagina 271 (preluata in €œTalantii imparatiei€œ) €“ la capitolul €œ108 €“ Taina lui Ilie și Ioan€“ se €œintreaba€ despre reincarnare si contine hule in loc de raspunsuri, pe care le-ar fi putut da pana si copiii de la gradinita.

Desi folosita €“ prin citare pe sarite €“ pentru a argumenta ca boca combatea reincarnarea, predica din 14 decembrie 1949 (blestematul an al caderii sale) este o hula de la un capat la altul.

Analiza a fost facuta la https://888adevarul8despre8arseniebo...-arsenie-boca/ de parintele Gheorghe Anitulesei in luna mai 2015.
Eu zic sa-ti iei un concediu . Am citit aproape tot ce a scris parintele Arsenie Boca si nu am gasit nici o afirmatie neortodoxa. Tu ai citit? Nu cred ,caci daca ai fi citit n-ai fi postat nici un mesaj impotriva parintelui.Tu esti doar un agitator care nici macar nu intelegi ce transmiti,dar tocmai asta e conditia sa fii un pion controlat de altii.

Dovada impotriva ta se afla chiar in linkurile tale ,daca cineva citeste MACAR paginile din cartea Parintelui la care faci trimitere ...o sa rada si ...o sa rada...apoi o sa planga ..
Vechi 12.10.2015, 11:33:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
Am citit aproape tot ce a scris parintele Arsenie Boca si nu am gasit nici o afirmatie neortodoxa. Tu ai citit? Nu cred ,caci daca ai fi citit n-ai fi postat nici un mesaj impotriva parintelui.Tu esti doar un agitator care nici macar nu intelegi ce transmiti,dar tocmai asta e conditia sa fii un pion controlat de altii.

-ai citi tu dar nu ai inteles ca nu au nivelul duhovnicesc si poate nu ai citit dogmatica ortodoxa asa cum a citit p Anitulesei
-nu ai inteles si nu ai gasit afirmatii neortodoxe pt ca nu ai citit din sfinti, si nu tii cont de mari duhovnici (p Arsenie Papacioc, p Ioanichie Balan,p Adrian Fageteanu...) care il credeau pe Boca inselat
-nu sunt un agitator asa cum nu este p Anituleseu, asa cum nu a fost p Arsenie Papacioc care zicea de Boca ca credea in reincarnare si ca a fost in inselare si sa nu citim cartile lui.
Subiect închis