![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-se vede ca nu prea ai inteles nimic, Biserica suntem toti comuniunea dintre sfinti,duhovnici,preoti,mireni,si sinod -tu faci greseala de a considera Biserica Dealul Patriarhiei ? -si normal ca Biserica are Duhul Sfant si sinodul daca pastreaza dreapta credinta ortodoxa si respinge ereziile papistase,ecumenism...dar se pare ca le cam accepta daca organizeaza saptamana de rugaciune in comun cu ereticii -Sfantul Maxim Marturisitorul [doar un calugar] era singur si cu el era Adevarul, tot sinodul gresea |
|
|||
|
|||
![]()
ne facem ca nu vedem domnu Ovidiu aceste citate din care se vede ca P Boca credea in reincarnare (chiar daca nu cea hindusa)
Părintele Arsenie Boca: "Deci îngerii pot reveni pe pământ în trupuri pământești, ori de câte ori sunt trimiși ? Reîncarnarea lor (deși numai unul, Ilie sau Ioan pune problema așa, ca să nu generalizăm), nu mai e propriu-zis doctrina indiană a reîncarnării." Asadar Părintele Arsenie Boca combătea teoria indiană a reîncarnării generale ca să sustină propria teorie a reîncarnării si metempsihozei speciale Ilie-înger-Ioan-Înger- Zian. DECI PARINTELE ARSENIE BOCA CARE ERA INSELAT CREDEA CA E REINCARNAREA SFANTULUI PROOROC ILIE !!!??? "Ce păcat că Părintele Arsenie Boca s-a pierdut renuntând la linia Sfintilor Părinti si apucându-o pe calea spectaculozitătii ieftine cu multă durere să întelegem aceasta si să plângem, dacă putem, pentru mântuirea lui. Dar si Părintele Arsenie Papacioc mărturiseste că a auzit aceasta chiar de la Părintele Arsenie Boca care o striga în gura mare, să o audă cât mai multi, să-l laude, să-l iubească si să i se închine ca unui prooroc sfânt aflat în viată: Părintele Arsenie Papacioc nu mintea când ne spunea (scriu din cele ce îmi aduc aminte): "Eu care l-am cunoscut pe Arsenie, acum când sunt întrebat de credinciosi dacă este bine să-i citească Acatistul vreau nu vreau trebuie să le spun câte ceva, ca să nu se smintească, să nu-si pervertească credinta. Eram odată mai multi tineri la el, la Sâmbăta de Sus, si ne-a spus, printre alte: "Vedeti locurile acestea, pe aici am fost acum 300 de ani cu duhul lui Ilie". Pentru că am văzut si auzit atâtea lucruri neortodoxe de la el când am fost călugărit si mi s-a pus numele Arsenie m-am întristat, întelegând că multi mă vor lua drept ucenicul lui. " Last edited by crisstiann; 12.10.2015 at 00:09:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by ovidiu b.; 12.10.2015 at 00:32:00. |
|
|||
|
|||
![]()
Cuvinte vii- hule despre reincarnare: https://sfintiinugresesc.wordpress.c...e-reincarnare/
"Deci îngerii pot reveni pe pamânt în trupuri pamântesti, ori de câte ori sunt trimisi ? Reîncarnarea lor (desi numai unul, Ilie sau Ioan pune problema asa, ca sa nu generalizam), nu mai e propriu-zis doctrina indiana a reîncarnarii." cartea Cuvinte vii, pagina 271 (preluata in Talantii imparatiei) la capitolul 108 Taina lui Ilie și Ioan se intreaba despre reincarnare si contine hule in loc de raspunsuri, pe care le-ar fi putut da pana si copiii de la gradinita. Desi folosita prin citare pe sarite pentru a argumenta ca boca combatea reincarnarea, predica din 14 decembrie 1949 (blestematul an al caderii sale) este o hula de la un capat la altul. Analiza a fost facuta la https://888adevarul8despre8arseniebo...-arsenie-boca/ de parintele Gheorghe Anitulesei in luna mai 2015. Last edited by crisstiann; 12.10.2015 at 00:41:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Lasat-am întrebarile sa se ciocneasca de toate stavilarele tainei si sa-si dovedeasca zadarnicia, izbindu-se de limitele îngaduitului. Dincolo este împaratia marilor taine ale existentii. Dumnezeu tine ascunse în mister rânduieli nestiute de îngeri si oameni." Citatul tău este urmat de această explicație: "Reîncarnarea se referă la oameni - și deosebirea între om și înger este o deosebire de natură, nu numai de desăvârșire. Deci oamenii, forțați de karma, trebuie să se renască în vieți succesive, să-și ispășească fără să știe vinovățiile din viețile trecute, până când încercând să se dezlipească de dorința vieții nu mai contractează legături care să-i reclame la ispășire. Purificarea aceaste se face automat și necesită perioade de zeci de mii de ani. Dacă doctrina aceasta ar exprima adevărul, toată iconomia, mântuirii omului descoperită nouă prin Iisus Hristos, ar fi inutilă. Mântuirea ar fi automată, iar venirea lui Iisus n-ar mai fi avut rost. Dar fiindcă a venit Iisus și a pus cu adevărat problema măntuirii omului, reîncarnarea, deci mântuirea automată, nu are nici o bază în Revelație. O mai spune și Sfântul Pavel: "Este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecați" (Evrei 9, 27).Deci nu este rânduit să fie vieți și morți succesive." ps: vrei să vezi ce am subliniat? Sau vei ignora din nou acest mesaj? Last edited by ovidiu b.; 12.10.2015 at 02:33:52. |
|
||||
|
||||
![]()
Aoleo.
Deci nu credea-n reîncarnare?
|
|||
|
|||
![]()
Normal ca NU. Doar era ortodox si duhovnic. Ca sa fie clar: eram impotriva canonizarii din cauza sufocantei presiuni mediatice. Eu intotdeauna merg impotriva curentului, deci luasem aceasta...aglutinare a maselor sub aceasta cauza ca pe o provocare. Insa odata ce Biserica s-a decis, mi-am bagat mintile in cap. Si asta sfatuiesc si pe altii, care inainte pareau mai putin rebeli ca mine, dar se vede ca sunt breinuast rau de tot. Se aude, dom' Raglean?
P. S. Si oricum, ideea de reincarnare e stupida. Ca e budista sau altfel, e o porcarie vida de continut. Exact asta implica aceasta erezie bizara: vidul. De personalitate. E o basina a mintii, deci iese si se risipeste. Dar pute duhovniceste in urma ei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-de asta se credea incarnarea Sfantului Ioan Botezatorul asa cum zice p Staniloae si p Arsenie papacioc |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dovada impotriva ta se afla chiar in linkurile tale ,daca cineva citeste MACAR paginile din cartea Parintelui la care faci trimitere ...o sa rada si ...o sa rada...apoi o sa planga ..
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-ai citi tu dar nu ai inteles ca nu au nivelul duhovnicesc si poate nu ai citit dogmatica ortodoxa asa cum a citit p Anitulesei -nu ai inteles si nu ai gasit afirmatii neortodoxe pt ca nu ai citit din sfinti, si nu tii cont de mari duhovnici (p Arsenie Papacioc, p Ioanichie Balan,p Adrian Fageteanu...) care il credeau pe Boca inselat -nu sunt un agitator asa cum nu este p Anituleseu, asa cum nu a fost p Arsenie Papacioc care zicea de Boca ca credea in reincarnare si ca a fost in inselare si sa nu citim cartile lui. |
|