Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.10.2015, 13:39:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Pai cei care nu-i vaccineaza nu prea le pasa nici de copiii lor, ce vrei sa le pese de a altora? :)

Adica au in cap doar "efecte adverse" care le-au citit pe un pliant, alea sunt foarte reale pentru ei, dar bolile nu sunt.

E drept ca au devenit foarte rare, dar despre poliomelita pot sa intrebe parinti si bunici, cam cum era pe vremea lor, trecea poliomelita sau tetanosul cu ceapa si usturoi?

Daca ar auzi ca a murit copilul de la scara vecina din cauza poliomelitei sau complicatiilor de la pertusis sau de la "inofensivele" boli ale copilariei, ar da fuga imediat sa vaccineze, ba ar mai si urla ca statul nu are grija sa fie toti vaccinati si e incompetent din cauza ca nu-i baga la puscarie pe aia care refuza.

http://insulaindoielii.ro/2015/10/26/legea-vaccinarii/

Citat:
Un copil nevaccinat este un pericol nu doar pentru cei vaccinați (pericolul acesta e redus).

E un pericol pentru cei prea mici pentru a fi vaccinați complet (ce pot fi frații celor vaccinați)
E un pericol pentru cei care nu pot fi vaccinați din motive medicale.
E un pericol pentru cei aflați într-o stare de imuno-supresie.
E un pericol pentru cei ce nu pot monta un răspuns imun competent din diverse motive (probleme ale sistemului imun, vârstă, alte boli).
În cele din urmă e un pericol pentru femeile însărcinate și pentru acei copii vaccinați la care vaccinul nu a funcționat.
Da, vaccinurile nu sunt 100% funcționale, nu au fost niciodată 100% funcționale așa cum nimic nu e 100% funcțional, 100% din timp. Dar 90-95% este tot mai bine decât nimic.
De-asta sunt copiii nevaccinati un pericol pentru cei vaccinați precum și pentru întreaga comunitate.
De-asta nu au ce cauta în școli sau în comunități copiii ai căror părinți nu au minimalul bun simț de a nu pune în pericol viața și sănătatea altora.
Citat:
Goe, băiatul lui mamițica nu e vaccinat. Din motive ce țin de meandrele concretului este infectat cu rubeolă. Pentru că nu se simte marinerul foarte rău, dar totuși sunt niște țațe grijulii mamițica, mam-mare și tanti Mița îl duc la medic. Unde se află și gravida în primul trimestru Ioana. Ioana stă și așteaptă să o primească dl doctor, dar între timp schimbă câteva vorbe cu dl Goe în costumul lui de marinel.

A doua zi, Goe merge la școală deși încă are infecție în ciuda sfaturilor medicului pentru că mamița știe mai bine decât medicul și Goe se plictisește acasă. Unul din prietenii lui Goe anunță cu mândrie că o să fie frate mai mare în doar 7 luni. Ce bucurie! Goe îi dă șapca lui de marinal drept cadou pentru viitorul frățior sau surioară.

După 7 luni, gravida Ioana naște un făt mort. Medicul o consolează și o lasă să țină corpul chinuit al unui copil ce ar fi fost perfect dacă Ioana nu petrecea câteva minute cu Goe.

La scurt timp, Goe află de la prietenul său că fratele ce trebuia să vină pe lume a venit, dar are complicații majore la inimă și cel mai probabil va fi nevoie de multiple operații. Goe e trist, dar nu face legătura între Sindromul Rubeolic Congenital și boala pe care el a învins-o fără emoții cu multe luni în urmă.

Dar dacă mamițica și mam-mare s-ar fi pus de acord să vaccineze odorul când era mic, aceste tragedii ar fi fost evitabile.

Sau, și mai bine, dacă Goe nu putea intra în școală fără să fie vaccinat, aceste tragedii nu ar fi existat.

Last edited by AlinB; 30.10.2015 at 13:47:41.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2015, 18:45:07
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da, vaccinurile nu sunt 100% funcționale, nu au fost niciodată 100% funcționale așa cum nimic nu e 100% funcțional, 100% din timp. Dar 90-95% este tot mai bine decât nimic.
De-asta sunt copiii nevaccinati un pericol pentru cei vaccinați precum și pentru întreaga comunitate.
Hai să nu ne mințim. De unde 90-95%?! Așa, la general, pentru toate vaccinurile?

Că tot vorbeam despre erorile de logică, amintește-mi cum era aia cînd se presupune că toate vaccinurile își ating scopul (imunizează), deci cei care nu le fac sînt un pericol.

A doua eroare de logică e ”De-asta sunt copiii nevaccinati un pericol pentru cei vaccinați”.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2015, 02:17:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

procentul ala e variabil, per total insa ala e rezultatul cand exista un procent mare de imunizare, dar desigur tu nu poti sa stii sau sa crezi ca asa stau lucrurile desi poti sa crezi ca usturoiul e antibioticul perfect si ca merge la orice

cu restul nu inteleg ce vrei sa spui sau mai bine zis ce nu pricepi
Vechi 31.10.2015, 17:47:32
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
procentul ala e variabil, per total insa ala e rezultatul cand exista un procent mare de imunizare, dar desigur tu nu poti sa stii sau sa crezi ca asa stau lucrurile desi poti sa crezi ca usturoiul e antibioticul perfect si ca merge la orice

cu restul nu inteleg ce vrei sa spui sau mai bine zis ce nu pricepi
Explică-mi atunci cum vine treaba asta? ”De-asta sunt copiii nevaccinati un pericol pentru cei vaccinați”... Dacă-s vaccinați, atunci sînt sau nu imuni? Dacă da, atunci ceilalți nu-s un pericol. Dacă nu, atunci vaccinul e o minciună sfruntată cu efecte secundare.

Da, prefer să le dau usturoi și ceapă crude amestecate în mîncare, în locul antibioticelor. Tu ce le dai copiilor cînd pediatrul le prescrie antibiotice?

Am zis eu că merge la orice?

Reply With Quote
Vechi 31.10.2015, 17:53:07
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Explică-mi atunci cum vine treaba asta? ”De-asta sunt copiii nevaccinati un pericol pentru cei vaccinați”... Dacă-s vaccinați, atunci sînt sau nu imuni? Dacă da, atunci ceilalți nu-s un pericol. Dacă nu, atunci vaccinul e o minciună sfruntată cu efecte secundare.

Da, prefer să le dau usturoi și ceapă crude amestecate în mîncare, în locul antibioticelor. Tu ce le dai copiilor cînd pediatrul le prescrie antibiotice?

Am zis eu că merge la orice?
Copiii nevaccinati sunt un pericol pentru alti copii nevaccinati. Daca se ajunge la un procent de 30% din copii nevaccinati, iar unul face, de exemplu, polio intr-o vacanta, atunci se poate raspandi foarte usor polio printre cei nevaccinati.

In plus, nici un vaccin nu este 100% eficient, deci se pot imbolnavi si printre cei vaccinati.

Daca tu nu respecti cuvantul doctorului care a studiat poate mai mult de zece ani de zile ca sa poata sa prescrie antibiotice, atunci asta este problema ta, dar nu recomanda asta si altora.

Last edited by abaaaabbbb63; 31.10.2015 at 17:55:30.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2015, 18:04:44
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Că tot veni vorba.

Fiică-mea are 4 ani și o lună. De vreo 5 săptămîni are tuse convulsivă. După ce ne-am convins că e vorba despre această boală și nu alta, a fost clar că medicina nu are tratament pentru așa ceva. Am învățat ce presupune boala și am căutat soluții naturale împotriva bacteriei și a toxinelor secretate de ea în tubul respirator. Nu a ajutat nimic: siropuri, extracte, antibiotice naturale.

Atunci am propus soției ca să încercăm un post intermitent potrivit vîrstei copilului. Lunea trecută nu i-am dat nimic de mîncare și nici apă pînă seara. De duminică seara pînă luni seara. După amiază a fost greu să-i explic de ce facem asta și s-a lăsat cu bocete la ușa bucătăriei... Apoi nani și la trezire apă, după care mîncare pe la 5:00. Lipsa apei are marele avantaj că nu cauzează foame nici măcar un pic.

Vineri am repetat procedura. Doar că a acceptat pînă la ora 14:00 cînd a primit struguri și măr. După care seara a mîncat consistent. De luni a fost meniu strict vegetal, altfel rar cîte un ou fiert. Și... surpriză! De vineri fata nu a mai tușit. Deloc. Pînă atunci în special noaptea au fost episoade urîte de tuse pînă la asfixiere, terminate cu vomă.

Lunea și vinerea următoare am continuat cu postul intermitent. De acum, copilul s-a obișnuit să sară două mese și că seara mănîncă pe săturate. Săptămîna asta a primit ouă și chiar pește, iar tusea nu s-a mai manifestat.

Să nu înțelegeți că boala a trecut, nu. Pînă ce cresc alți cili care să uniformizeze mucoasa tubului digestiv, mai trec alte cîteva luni. Dar... fără tuse!

Pentru cine are urechi de auzit.

Reply With Quote
Vechi 31.10.2015, 18:09:22
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Că tot veni vorba.

Fiică-mea are 4 ani și o lună. De vreo 5 săptămîni are tuse convulsivă. După ce ne-am convins că e vorba despre această boală și nu alta, a fost clar că medicina nu are tratament pentru așa ceva. Am învățat ce presupune boala și am căutat soluții naturale împotriva bacteriei și a toxinelor secretate de ea în tubul respirator. Nu a ajutat nimic: siropuri, extracte, antibiotice naturale.

Atunci am propus soției ca să încercăm un post intermitent potrivit vîrstei copilului. Lunea trecută nu i-am dat nimic de mîncare și nici apă pînă seara. De duminică seara pînă luni seara. După amiază a fost greu să-i explic de ce facem asta și s-a lăsat cu bocete la ușa bucătăriei... Apoi nani și la trezire apă, după care mîncare pe la 5:00. Lipsa apei are marele avantaj că nu cauzează foame nici măcar un pic.

Vineri am repetat procedura. Doar că a acceptat pînă la ora 14:00 cînd a primit struguri și măr. După care seara a mîncat consistent. De luni a fost meniu strict vegetal, altfel rar cîte un ou fiert. Și... surpriză! De vineri fata nu a mai tușit. Deloc. Pînă atunci în special noaptea au fost episoade urîte de tuse pînă la asfixiere, terminate cu vomă.

Lunea și vinerea următoare am continuat cu postul intermitent. De acum, copilul s-a obișnuit să sară două mese și că seara mănîncă pe săturate. Săptămîna asta a primit ouă și chiar pește, iar tusea nu s-a mai manifestat.

Să nu înțelegeți că boala a trecut, nu. Pînă ce cresc alți cili care să uniformizeze mucoasa tubului digestiv, mai trec alte cîteva luni. Dar... fără tuse!

Asta este extrem de abuziv, sa nu dai apa si mancare unui copil de 4 ani pentru 24 de ore. Daca as avea vreo cunostinta care face asa ceva, in mod sincer as chema protectia copilului, pentru binele lui. Imi pare rau.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2015, 19:51:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Asta este extrem de abuziv, sa nu dai apa si mancare unui copil de 4 ani pentru 24 de ore. Daca as avea vreo cunostinta care face asa ceva, in mod sincer as chema protectia copilului, pentru binele lui. Imi pare rau.
Hai sa fim seriosi.
Daca iti zicea de 3 zile poate.
Desi probabil a incercat, dar nu a zis (inca).
Vechi 31.10.2015, 22:22:16
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Extrem de abuziv e să bagi în propriul copil pastile, injecții și mîncare de proastă calitate.

Nu te împiedică nimeni să contactezi protecția copilului chiar în cazul de față.

Reply With Quote
Vechi 31.10.2015, 19:40:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Că tot veni vorba.

1. tusea deja de 6 saptamani cand i-a trecut, 100 zile nu e o regula, deci e incert daca postul a ajutat cu ceva sau nu.

2. Ai inteles gresit aia cu "perisorii". Nu ii "maninca" bacteria, doar se inflameaza.

3. Nu erau toate lucrurile mai simple daca o vaccinati?
Care iti era scuza daca lucrurile se terminau nasol?

Citat:
Adica aia care nu vaccineaza?

P.S. partea in care o indopai inutil cu usturoi, de ce ai sarit-o?