![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Uau, n-am mai văzut niciodată icoana asta! E tare frumoasă!
|
|
||||
|
||||
![]()
Cu scuzele de rigoare, doresc sa va atrag atentia ca aceasta reprezentare nu este o icoana ortodoxa sau bizantina! Creativ si indemanatic artistul acestei picturi insa duce spre picturile renascentiste... vedeti spre exemplu Madonele realizate de Rafael Sanzio pentru comparatie. Inclusiv amplasarea personajelor intr-un peisaj este de factura renascentista. Realismul, scenografia, modalitatea de realizare si executie denota ca este o pictura, un tablou cu tematica religioasa, nicidecum o icoana.
Crisstiann, cine este autorul tabloului? sau sursa acestei imagini.
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae) |
|
|||
|
|||
![]()
Uau, câtă ignoranță!
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
-nu stiu, e de pe facebook
|
|
|||
|
|||
![]()
Nici nu vreau să mă gândesc ce succes (în rătăcire) are această reprezentare. Mai dureros este când vezi asemenea bălării prin biserici. De curând într-o bisreică de cartier am observat că în icoanele Mântuitorului și a Maicii Domnului veșmintele se termină în tricolorul românesc. Ba mai mult, brâul Maicii Domnului este drapelul românesc (foarte subtilă reprezentare, sunt sigur că mulți nici nu observă acest detaliu, de altfel icoanele sunt foarte bine realizate cu excepția amintită).
Last edited by ovidiu b.; 31.10.2015 at 00:13:35. |
|
|||
|
|||
![]()
Un simplu copy/paste fără să gândești. :))
|
|
|||
|
|||
![]()
-asta a fost imaginatia pictorului , mai stim noi si pe alti pictori cu imaginatia bogata,macar asta nu cred ca se considera vazator cu duhul...
|
|
|||
|
|||
![]()
Aha, deci neconsiderându-se văzător cu duhul reprezentarea nu poate fi încadrată la capitolul rătăcire.
|
|
|||
|
|||
![]()
-ba da se poate considera deviere de la pictura canonica, dar asta zic ca cel putin nu credea ca picta cu putere de sus, nu se considera vazator cu duhul
-au mai fost pictori obisnuiti care au pictat necanonic |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
carti minunate pentru copii, cu reducere 20% | briliant16 | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 25.08.2018 09:03:44 |
lucruri minunate in...videoclipuri | maria-15 | Generalitati | 87 | 16.11.2015 11:47:16 |
Caut locuri minunate! | Adriana-Simona | Generalitati | 22 | 14.03.2011 16:53:12 |
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 15 | 06.01.2011 10:45:18 |
Predici minunate ... | mihai anton | Rugaciuni | 0 | 17.04.2010 22:21:46 |
|