Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.12.2015, 03:33:24
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de un.suflet Vezi mesajul
Oare nu am contribuit cu totii la starea asta de lucruri?De ce ne mai vaitam, doar m fost avertizati demult de ce ne va astepta?Lucrurile sunt clare: cine vrea, vrea, cine nu, nu...Pe snobineti si pe toti ceilalri nu trebuie sa ii judecam noi, pentru ca e vorba de boala.Nu cred ca e om care sa fie sanatos in lumea asta, iar bolnavul nu trebuie judecat, ci tratat cu compasiune si dragoste fata de aproapele.In rest...ce va fi va fi, nu suntem singurii care trecem prin vremuri tulburi.Avem atatea exemple.Cum au trecut altii vom trece si noi.Important e sa facem ceva cu ragazul pe care inca il mai avem.Daca stam doar si ne vaicarim si judecam pe altii ce rezolvam?Ma intreb daca suntem mai buni decat ei.

Lumea oamenilor a fost nedreapta dintotdeauna.Scopul a scuzat mijloacele.Banii si interesul au condus popoarele si familiile.Cei care au detinut puterea si cunoasterea au lovit si inainte-ca si in ziua de azi- in semenii lor mai slabi, in functie de interesele pilitice, sociale si personale.Veacul omorului, curviei, tradarii, uratului, prostiei cu fumuri si al caderii lustruite?Dar asa a fost de la inceput.Doar ca pana nu demult, toate acestea se intamplau mai pe ascuns(uneori) sau din lipsa puterii ramaneau la nivel de gandire sau verbal( si oare pacatul doar gandit sau vorbit e mai mic?) si prostia umana imbracata in poleiala stiinteinu avea atata putere, data de tehnologia si informatia din ziu de azi.Roadele celor de dinaintea noastra se vad, asa cum si ale noastre se vor vedea.Semeni vant, culegi furtuna.Oamenii au iubit dintotdeauna mai mult forma decat continutul, contand mai mult aparenta decat esenta.Iubirea autentica a aproapelui a fost putina mereu.Nu s-a schimbat nimic."Cultul mortii"-cum bine spunea cineva- a existat dintotdeauna si a deformat tot ce a fost mai bun si mai curat in credinta oamenilor.Cei care au vrut insa sa fie altfel decat tendinta generala sinucigasa, au fost oricum, in orice conditii.
Prostii. Enormități firoscoase.
Suflete, n-ați prefera să trăiți, în loc să filosofați cam așa, în duh de masturbație ontologică?
Pe bune! (dacă puteți găsi ceva bun în reacțiile mele)
Reply With Quote
Vechi 02.12.2015, 08:51:11
un.suflet un.suflet is offline
Member

Data înregistrării: 15.11.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Prostii. Enormități firoscoase.
Suflete, n-ați prefera să trăiți, în loc să filosofați cam așa, în duh de masturbație ontologică?
Pe bune! (dacă puteți găsi ceva bun în reacțiile mele)
Fiecare om are felul lui de a fi si de a intelege lucrurile.E usor sa fim sarcastici si sa ne situam deaspra celorlalti.Imi amintiti de Giovani Papinni, nu se poate sa nu il fi citit, printre multele carti care v-au trecut prin mana.I-a folosit la ceva toata eruditia si toata slava desarta primita de la oameni?Pustiu si-a simtit sufletul din copilarie, pustiu a ramas pana la sfarsit.Nu, multumesc, nu imi trebuie asa stiinta, care sa ma iizoleze de cei din jurul meu si care sa ma umple de ura.Prefer sa raman asa cum sunt: semidocta,, naiva(uneori), pentru unii chiar "nulitate" etc.Nu sunt deloc atotstiutoare si nu scriu prostii firoscoase(a trebuit sa caut cuvantul in DEX, ca nu stiam ce inseamna).Poate prostii uneori, dar nu firoscoase.

Referitor la "delirul" ontologic, ca sa ma exprim asa, dat fiind faptul ca suntem pe un forum religios: da, este timpul sa traiesc mai mult, si sa las vorbaraia deoparte.Dar nu stiu daca in sensul la care poate va ganditi dvs.

Gasesc multe, multe lucruri bune in ceea ce spuneti.Cei din jurul dvs. sunt norocosi ca va au, desi din pacatae poate uneori nu sunteti perceput la adevarata dvs. valoare.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2015, 01:11:49
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de un.suflet Vezi mesajul
Imi amintiti de Giovani Papinni...
Mulțumesc, mulțumesc dar sunt departe....
*
Aș mai vrea să vă spun doar atât: realitatea omului este cumplită. Așa cunosc și cred eu.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2015, 08:25:48
un.suflet un.suflet is offline
Member

Data înregistrării: 15.11.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Aș mai vrea să vă spun doar atât: realitatea omului este cumplită. Așa cunosc și cred eu.
Asa cred si eu.Tocmai de aceea o lume fara Dumnezeu e iadul pe pamant.Asa cum zicea un filozof, ca iadul e reprezentat de ceilalti.Si mai ales de cei care se folosesc de valorile credintei, denaturandu-i intelesul si semnificati.Probabil pe aici toti am trecut uneori, mai mult sau mai putin.
Reply With Quote
Răspunde