Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2015, 01:00:11
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Dacă am înțeles cumva ceva pe lumea asta, ar fi că problema nu constă în cuvintele/imaginile/întâmplările/experiențele pe care le trăiește fiecare,
ci în duhul prin care trăiește, simte, interpretează.
Orice copil poate lua contact cu orice fel de experiență. Întrebarea e: cine îi este alături? cine îi tălmăcește ceea ce i se întâmplă? Ce fel de om îi este călăuză? Ce fel de părinte? Ce fel de dumnezeu?
Dealtfel, când Apostolul spune că nu toate ne sunt de folos, eu cred că sugerează să luăm aminte la duhul înțelepciunii prin care găsim folosul. Că foloase sunt multe, după cum sunt mulți dumnezei....
Iar Dumnezeu Cel Viu este Unul și fie ca El să pună Dreapta Lui în învățătura (pe care o dăm) copiilor noștri!
De ce vă agitați pentru lucrurile exterioare? Oare grija noastră nu e, mai degrabă, răspunsul pe care îl dăm lor?
Voim o lume ca un clopot de sticlă? Visăm imacularea pe pământ? Aoleu... Iarăși puritanismul? Păi atunci unde mai face omul exercițiul de călire și proba? Unde încercările, răbdarea, istețimea, abilitatea, urcușul?
Ne-am socotit să alungăm toate ispitele, toate stimulările?
Ne grăbim să cerem Raiul pe pământ?
E așa rău că fetița ori băiatul văd o imagine? Oare nu e bine și fericit că încă se mai găsește un părinte care îi tâlcuiește înțelept, în Duhul?
Sau pur și simplu cu bun simț, cu grijă, cu răspundere. Cu iubire părintească, în fond.

*
Problema nu e ce livrează lumea. Lumea va oferi ceea ce are ea de oferit: cârpe, iluzii, șandramale, zgomot. Într-un cuvânt, deșertăciune.
Abia de aici înainte se despart oile de capre. Prin răspunsul fiecăruia înaintea unora și acelorași propuneri.
Reply With Quote
Răspunde