Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2008, 20:10:16
Iustin44 Iustin44 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.06.2007
Implicit

Un cuvant deosebit de smerit si plin de responsabilitate in acelasi timp este cel al Sfantului Ioan Gura de Aur care a zis inainte de a muri:'Slava Tie Doamne pentru toate!!!' Il puteti folosi si voi in multe imprejurari.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2008, 20:18:56
partenie partenie is offline
Member

Data înregistrării: 27.09.2007
Implicit

Eu asa consider, ca nu-i bine ca omul sa traiasca singur. Singuratatea te face sa te privesti doar pe tine.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2008, 20:35:30
Traditie Traditie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Ai dreptate ca singuratatea te face sa te privesti pe tine dar asta e ceva pozitiv.

Pe de o parte nu-ti consumi resursele spirituale/fizice, pe de alta Dumnezeu te ajuta sa te pocaiesti, sa-ti amintesti pacatele. Cred ca si într-o casnicie ideal e ca membrii familiei sa fie fiecare adunat launtric. Nu cred ca a fi casatorit înseamna ca trebuie sa acorzi mai putina atentie lui Hristos. Ceea ce simtim fata de ceilalt exista si fara manifestari trupesti ale afectiunii.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2008, 11:42:27
ancah
Guest

Implicit

" Mai degraba putin si cu dreptate, decat agoniseala multa cu strambatate" Pilde 16,8
Reply With Quote
Vechi 15.02.2008, 12:25:29
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
" Mai degraba putin si cu dreptate, decat agoniseala multa cu strambatate" Pilde 16,8
Eu nu cred ca exista o reteta unica pt.schimbarea noastra sufleteasca ,fiecare este diferit in functie de incarcatura pe care a mostenit-o cum spune par.Teofil Paraian.
Dar in mod sigur rugaciunea e cea care ne poate schimba ,avem acatiste ,Paraclise ,sf.Evanghelie.
Rugaciunea ne ajuta si in descoperirea unor pacate pe care le-am facut mai demult si le-am uitat ,sau nu am stiut ca sunt pacate.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2008, 13:17:25
nicoletajuravle's Avatar
nicoletajuravle nicoletajuravle is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Locație: prin vest
Implicit

cereti si vi se va da, cautati si veti gasi,bateti si vi se va deschide-cred ca este un citat pe care toata lumea il stie si care prin simplitate te mobilizeaza la actiune(cereti,bateti,cautati) la cercetare ,la vointa si la multa multa speranta
Reply With Quote
Vechi 15.02.2008, 13:57:30
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie
Cred ca singuratatea e cea mai prielnica pentru viata de rugaciune.
In parte asa o fi! Insa atunci cand treci printr-o incercare, o ispita ingaduita de Dumnezeu, nu prea mai e placuta singuratatea...
Reply With Quote
Vechi 15.02.2008, 15:45:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de C-tin
Citat:
În prealabil postat de Traditie
Cred ca singuratatea e cea mai prielnica pentru viata de rugaciune.
In parte asa o fi! Insa atunci cand treci printr-o incercare, o ispita ingaduita de Dumnezeu, nu prea mai e placuta singuratatea...
Nu suntem creati sa traim izolati unul de celalalt, ci dinpotriva. Acum sa fiu cinstit draga Constantin, sunt momente cand doresti singuratatea, sa-ti faci o proprie evaluare sau pur si simplu sa te rupi de tumultul cotidian, sa stai in liniste in rugciune si cu gandurile bune si linistitoare.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2008, 22:40:00
ancah
Guest

Implicit

Chiar in lume fiind, te poti izola luand distanta fata de pacat.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2008, 22:57:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Chiar in lume fiind, te poti izola luand distanta fata de pacat.
Sa sti ca ai mare dreptate, pentru ca am ajuns sa citesc acest raspuns al tau, cautand la Generalitati alte subiecte, evitand sa ma enervez vazand ca a apaut pe prima pagina ineptia cu inregistrarea a lui 666. Mai bine ne indepartam decat si noi la randu-mi sa cadem in fara de legi. Pentru noi mirenii, tentatiile si ispitele sunt la tot pasul. Este una sa stai izolat de rele si alta este sa fi chiar in mijlocul lor.
Reply With Quote
Răspunde