Citat:
În prealabil postat de bin000
Intrebarea e ...cati, "indiferent de nationalitate sau apartenenta religioasa",il iubesc pe Iisus?
Dacă păziți poruncile Mele, veți rămâne întru iubirea Mea după cum și Eu am păzit poruncile Tatălui Meu și rămân întru iubirea Lui..(Ioan 15:10)Asta-i o propozitie conditionala.
|
Bin, dragostea Lui Dumnezeu nu se imputineaza catusi de putin indiferent daca omul crede sau nu in El, daca iL iubeste sau nu.
Este o dragoste atat de puternica, de mareata, de patrunzatoare, de duioasa - cu totul dincolo de puterea noastra de intelegere/imaginatie.
Talcuirea acestei invataturi este aceea ca omul poate gusta putin din aceasta iubire inconceptibila numai daca pazeste poruncile Tatalui. Nu inseamna ca iubirea Tatalui se imputineaza, ci ca omul devine mai nesimtitor la aceasta caldura minunata - "nu ramane in fluviul iubirii" - exprimat mai poetic.
Noi stim ca toate poruncile se reduc la una singura care le contine pe toate -iubirea de Dumnezeu si aproapele. Iar aproapele este si cel de acelasi neam cu tine si "samariteanul" - adica toate neamurile.
Parintele isi iubeste toti copiii si cei ascultatori si cei neascultatori, pe primii cu mare bucurie, pe cei din urma cu mare compasiune.
Daca avem duhul Lui Dumnezeu in noi, devenim intr-un fel si noi Parinti pentru toate fapturile.