![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Vai de fecioarele care au îmbătrânit în nedărnicie! Prin fecioare, înțeleg suflete care s-au ferit, neîncetat, de rău săvârșind un rău încă și mai mare. Din obraznică și curvească părere, închipuire lașă și sofisticată de sine. |
|
|
|||
|
|||
|
E pacat ca Biserica s-a lasat angrenata in minciuna asta cu "martirii" si "eroii" cand e vorba de oameni care au fost manipulati si pe a caror idealism s-a cladit o noua forma de dictatura.
Azi am ascultat o predica incredibila, care pe langa o interpretare deformata a F.A. s-a incercat si o deturnare a unei evidente nemultumiri a oamenilor vizavi de asa zisa "libertatea" cu care s-au procopsit dupa '89. Ceva de genul "ziceti voi ca acum nu mai aveti de munca, dar vedeti voi, cand aveati de munca, altii mureau prin inchisori". Ca si cand n-ar putea avea oamenii de lucru, decat cu pretul asta, sau din cauza asta aveau iar acum n-ar putea sa aiba decat cu un astfel de pret. Nici un cuvant ca au fost manipulati si furati in '89 si de atunci tot sunt furati si condusi ca niste oi proaste, chiar si din amvon. Nu am nimic cu preotul in sine, nici ca preot, nici ca om, este genul de om simplu si culmea, care nu sugereaza un spirit viclean, dar probabil ca sunt rele care nu vin neaparat de la oameni rai, ci e de ajuns sa fie nepriceputi in bunele intentii si poate prea docili cu "sugestii" venite pe linie ierarhica. Sunt curios daca si altii au mai ascultat predici de genul asta, ma gandesc ca "tematica" si tonul este oarecum impus de la centru.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 27.12.2015 at 20:58:08. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ar fi o bucurie pentru mine, Alin, sa te cenzurezi putintel cand scrii despre eroii neamului romanesc care s-au jertfit ca, printre altele, noi sa stam acum la taclale despre orice subiect pohtim. Putina decenta, te rog! P.S. Eu ma numar printre cei de care tu ai fi ras astazi. Au suierat gloantele, nu o data, pe langa mine, in 23, 24, 25 la Municipal si am purtat in brate oameni morti prin impuscare, am carat raniti, am stat de vorba cu acestia din urma... Te rog, frate, putina decenta pentru cei din credinta carora ne hranim noi astazi! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
a tras in populatiei. Alin cred ca se refera la erou in contexul unui razboi.Problema este ca sa fie un razboi trebuie sa fie doua parti.Trebuie sa existe dusmanul.Ori dusmanul au fost "teroristii" adica o chestie cvasi-metafazica cu o vointa care se materializeaza cand doreste ea in gloante.Apoi "teroristii" cum au venit au si plecat , adica misterios. De cand armata primeste ordine prin televizunea publica ? tu ca soldat ai asculta ordine venite pe un canal public ? Nuuuuuu. De ceeeeeee ? pt ca poate sa fie dezinformareeeee ?! Acei oameni care au murit au fost victimele acele dezinformari. Dar stii de ce trebuie sa fie victime multe si rapid ? Ca sa justifice executia ultrarapida a Ceausestilor ? Dar stii de ce ? Ca sa nu-i dea in gat Ceausescu astfel incat artizanii acelui macel sa poate fura tzara in liniste.Lucru pe care l-au facut de 20 ani incoace. De asta s-a si clasificat dosarul. Ca sa nu iasa la iveala ca armata si-a macelarit propriu popor. coruptie fara corupti, morti fara criminali revolutie fara schimbare de regim, furt fara hoti, etc etc Last edited by Copacel; 27.12.2015 at 21:40:08. |
|
|
|||
|
|||
|
Copacele, pana ajungi stejar stufos ori salcie pioasa, lasa freamatul frunzisului si asculta la dudul batran:
Gloantele pe care le-am auzit eu veneau din macaralele de pe malul Dambovitei, vis-avis de spitalul Municipal, si din constructia neterminata care mai troneaza si astazi pe acolo... Acele gloante nu erau din dotarea armatei, ci din surse ramase necunoscute. Ele au ciuruit parterul spitalului (acolo unde e azi amfiteatrul si cateva librarii), intr-o noapte, tinta fiind soldatii de la trupele formate ad-hoc sub conducerea unor forte civile subordonate Armatei. Detalii, copacele, detalii pe care nu e locul sa le oferim aici... Un lucru e cert: asupra spitalului s-a tras cel putin 3 zile, pana cand Armata a oganizat o ambuscada despre soarta careia nu am aflat nimic. Exceptind faptul ca din 26 nu a mai tras nimeni asupra noastra si astfel puteam cara linistiti mortii si ranitii pe aleea de la camera de garda a Municipalului. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=hOx9Pmx6ntI |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pe 26 s-au oprit pentru ca dictatorul fusese deja executat si orfanii, drogatii, palestinienii, fundamentalistii pe care nea Nicu ii antrenase sa ne omoare pe noi si-au dat seama ca orice lupta este in zadar. Plus ca executasera destul foc de acoperire si pentru invazia americanilor din Panama. |
|
|
||||
|
||||
|
Un fragment din articolul ce poate fi citit aici:
„S'ar pune problema: "Constituie moartea lor o jertfa, sau nu?". Dupa parerea mea, da. Jertfa este o daruire care insoteste o renuntare. Acestea sunt cele doua elemente ale unei jertfe. Daca renunti fara sa daruiesti, aceasta nu se cheama jertfa; daca daruiesti fara sa fi renuntat la ceea ce daruiesti, aceasta nu poate fi o jertfa. Asadar, pe de o parte, in mod constient si liber renunti la ceva, ceea ce, in cazul de fata, este tocmai libertatea si viata lor, iar, pe de alta parte, daruiesti, iarasi, libertatea in unele cazuri, viata in altele. Cred ca aceste elemente sunt suficiente pentru ca fapta lor de atunci sa se constituie intr'o jertfa care merita cinstire”
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
A tras si Armata in Armata, si Armata in populatie, si populatia in Armata, si tragatori neindentificati in Armata si populatie si viciversa. Si ca sa nu fiu repetitiv poti pune in loc de "Armata" si "Securitatea" si "organele M.I". Un talmes balmes exact cum s-a vrut iar "eroii" au fost pana la urma doar o mica parte din masa de manevra. Si repet, nu toti s-au vrut "eroi". Unii au fost trimisi pur si simplu la macel, imbarcati in autobuze si mitraliati inainte sa apuce sa coboare. Altii ucisi in casele lor. Altii din bravada, curiozitate, s-au aflat in locul nepotrivit. Probabil foarte, foarte putini si-au asumat cu realism riscul mortii ca un eveniment foarte posibil din idealism. Eroi dar strict prin perspectiva bunelor intentii? Unii, probabil ca da. De ce strict? Pentru ca regimul era programat sa cada, cu sau fara asistenta lor. Ar trebui sa avem taria sa recunoastem ca faptic, ei au fost doar acoperirea pentru o alta magarie care la unele capitole a depasit regimul comunist iar la cele care n-a facut-o inca, probabil urmeaza, semne sunt destule. Dupa 26 ani cred ca putem trage linie si o concluzie, iar la momentul asta cred ca e cam stupid sa ii tot dam cu "revolutia" si "eroii revolutiei" mai ales ca nu serveste decat la legitimarea noii dictaturi.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 28.12.2015 at 02:53:21. |
|
|