![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Concluzie: se impune, vai, să schimbăm prognosticul. Vrem nu vrem, este unul rezervat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Realitatea exista, insa nu prin sine, ci ca in oglinda. Calea de mijloc - intre non-existenta si existenta prin sine. Perceptia noastra exagereaza in mod reflex existentialitatea, considerand fenomenele ca existand in sine si prin sine. Descoperind acest adevar, din punctul meu de vedere, budismul ofera cel mai mare dar umanitatii. Vindeca sursa tuturor coliziunilor/suferintelor, pacifica perceptia.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Desigur, daca tragi si ceva pe nas in acelasi timp, e posibil sa functioneze o perioada. Solutia "pacifista" nu e sa-i bagi omului in cap, hipnotic, ca n-are de ce sa se agatze pentru ca lucrurile alea pe care le simte si ii aduc placere/durere de fapt nu exista. Poate ar trebui sa mai scoti nasul din casa.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 31.12.2015 at 13:31:21. |
|
||||
|
||||
![]()
La Multi Ani!
Alin, si tuturor celor care citesc/posteaza pe acest forum! Un an nou fericit cu multe bucurii, si mai ales noi intelesuri bune. Sa fim cu totii mai bogati launtric! ------------------- Un fenomen care este lipsit de o existenta proprie nu inseamna ca nu exista. Exista! Dar nu in sine si prin sine. Exista, dar relationat-dependent. Aceasta este subtilitatea. Daca ar fi usor de inteles, atunci toate conflictele si tulburarile individuale/sociale ar fi disparut cu repeziciune.
Last edited by florin.oltean75; 01.01.2016 at 11:50:24. |
|
|||
|
|||
![]()
Ori poate ar fi evoluat la un nivel și mai distructiv.
La mulți ani! Și nu mai raționaliza atât, de dragul speculațiilor sterile, bine? Mai scoate și tu urechea din cas(c)ă...:) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La Multi Ani Ahilp! "Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Yoda https://33.media.tumblr.com/baeab248...5h1uo1_400.gif "Nu va temeti eu am biruit lumea!" Iisus
Last edited by florin.oltean75; 01.01.2016 at 13:57:16. |
|
|||
|
|||
![]()
Alde Yoda și Jedi, cum înțelegeți voi asta?
P.S. Textul sfânt este așa: "... dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea." (Ioan 16,33) Și nu e vorba despre vreun eu, precum scrii. Ci despre Eu, Domnul, Dumnezeu Cel întrupat, răstignit și înviat. Și nu e vorba despre legarea fricii, cât despre dezlegarea pasului pe Cale, despre îndrăzneala cea bună. Domnul nu ține un discurs despre teamă, ci cultivă puterea iubirii de a viețui în Hristos. Adică de a nu pune ochii minții (ai inimii) pe piedici, scârbe, necazuri, ispitiri, încercări - ci pe Soarele vieții, Hristos. Sesizezi diferența? Mai ia aminte, Florine, că versetul pe care îl citezi face parte dintr-un context foarte special. Și se cere cugetat prin raportarea la acest context, nu rupt și sucit așa cum din păcate ai făcut și faci de obicei. Vezi acolo, în text, că în capitolul 16 este vorba despre Ființa Treimii, despre Duhul Adevărului, despre Fiul și Tatăl precum și despre metamorfoza întristării celei lumești în bucuria duhovnicească, aceasta venind din legătura sufletului omenesc cu Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Apoi, în capitolul 17 urmează rugăciunea întreită a Domnului... E rugăciunea cu sânge pentru desăvârșirea în unime, pentru iubire sfântă. Așadar, cum înțelegi ce ai formulat? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 21:05:47 |
Cugetari si Citate Ortodoxe | adorcrysti | Generalitati | 90 | 12.11.2014 21:55:18 |
Cugetari despre Hristos | florin.oltean75 | Generalitati | 55 | 07.04.2012 10:13:01 |
Cugetari de Craciun | florin.oltean75 | Generalitati | 5 | 25.12.2011 20:14:10 |
|