![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am incercat sa analizez obiectiv faptele (asa cum au fost, cu bune si rele) din anii 1964-1989, facand abstractie de regimul politic din acei ani din Romania.
Adica prea putin- parerea mea- a contat ca a fost comunism sau capitalism, ca a fost Iliescu sau Ceausescu, ci au contat mult mai mult faptele concrete. Adica prea putin m-a interesat ca a fost comunism, atata timp cat fiecare om stia ca are locul de munca asigurat, ca dupa ce termina scoala profesionala sau liceul industrial primeste imediat repartitia la servici, ca dupa ce se casatoreste primeste imediat repartitie de apartament, etc. Recunosc ca poate am fost influientat de mediul social si profesional in care am crescut, dar era o anumita disciplina, ordine, organizare in aceea perioada, iar pentru ceferisti era aceea mandrie profesionala ca reprezinta a doua armata a tarii, ca au o raspundere foarte mare si ca au pe mana vietile a milioane de oameni care-i transporta, in conditii de deplina siguranta a circulatiei, confort si punctualitate. |
|
|||
|
|||
![]()
Se stie foarte bin ca astfel de rezultate performante economic nu se pot realiza intr-o societate moderna fara a baga la inchisoare cateva mii de opozanti politici.
Nu vreti inchisoare pentru dizidenti? Traiti cu 200euro pe luna, in coditii de instabilitate economica, mancare pe sponci - nu ca nu este, ci nu v-o permiteti, caldura la fel, dar mariti cu 7 miliarde de euro bugetul pentru "obiectivele strategice" ale "partenerilor euro-atlantici" si etc. Pai cum n-ati vrut asta? E democratie, ati uitat?
|
||||
|
||||
![]()
Care "punctualitate" Florindinvs?
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Punctualitatea cu care circulau trenurile de calatori inainte de 1989, cand livretele de mers erau respectate la minut, de catre intreg personalul de exploadare!
Dovada: https://youtu.be/Cj8PqWC6Wuw https://youtu.be/V-4f-dE7E9M Cu tot respectul, dar haideti sa nu intram in aspecte tehnice, pe care nu cred ca aveti de unde sa le stiti! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Totul era o mizeie , o nebunie generală iar sportul national era statul la coadă. Nici hartie igienică nu mai era , nimic , totul era pe sub mâna. Lumina se oprea care 4 ore pe seară , caloriferele erau înghețate , gaze erau numai noaptea când si asa aveau presiune de se atingeau Băi nataraule tu îți bați joc de cei care am suferit in acea perioadă ? Sa-ti fie rusine ! Acum nu avem nici marele pline cum iti place sa spui , dar avem căldură, apă caldă fara restricție si fara program , si ne permitem sa trăim decent , fără cozi , aplauze si urale. Un om normal nu poate compara mizeria de atunci cu viața de acum , chiar dacă castig 300 de euro , trăiesc normal ,fără imbecili ,si demență comunistă! Sa-ti fie rusine falsificatorule si mincinosule !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și-am mers, nu glumă! Singurul loc (și nu mereu) umde trenul era punctual era-n gara de unde pleca. În 99% din cazuri.
|
||||
|
||||
![]()
Cristian frate, nu crezi că ai cam sărit calul?
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Am o rugaminte , vezi de adevaratele probleme ale tale , caci esti in afara subiectului ca de fiecare data .
Sunt satul de falsificatori , golani si mascarici , mai ales cand cineva improsca cu noroi , si asta in mod voit , pe cei care s-au sacrificat pentru ca noi sa avem o alta viata , si printre altele sa stam la barfa pe acest site . Cine uita si batjocoreste , va primi rasplata din plin !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Restrictiile de care amintiti (si care au fost reale) la caldura, gaz metan, butelii, mancare, au aparut numai dupa anii 1981-1982, cand s-a hotarat plata fortata a datoriei externe si s-au fortat exporturile! De la inceputul anilor 1960 si pana la inceputul anilor 1980, aceste restrictii nu au existat! |
|
||||
|
||||
![]()