![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Iar un copil trebuie sa asculte de ambii parintii, si sa-i respecte in egala masura pe ambii parinti.
Insa ascultarea nu trebuie inteleasa in sensul de supunere oarba fata de parinti. Parintii trebuie sa urmareasca pasiunile si aptitudinile copilului si apoi adolescentului, pentru a sti spre ce meserie si domeniul de activitate sa-l indrume si sa-l sustina atunci cand devine adult. Iar atunci cand se va pune problema de o educatie sexuala, aceasta trebuie facuta intr-un mod responsabil, in conformitate cu credinta ortodoxa. Trebuie explicat adolescentului/adolescentei ca relatiile sexuale nu trebuie sa devina scop in sine , ci trebuie sa apara doar ca una din consecintele unei relatii mai indelungate, bazata pe incredere, respect si sentimente autentice reciproce. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In nici un caz a casatoriei. Asta e o chestie total secundara la dl. activist. Dar face lobby pentru credinta ortodoxa, da?
|
|||
|
|||
|
Unde si când am spus eu ca pasul numit casatorie ar fi o idee secundara ?!
Casatoria este foarte importanta in viata unui om, deoarece numai prin casatorie (intre un barbat si o femeie) se poate intemeia o familie! Eu spuneam de educatia pe care trebuie sa o primeasca un copil si mai apoi un adolescent/adolecenta, pana la casatorie! Asta in legatura cu temerile si problemele ridicate de Fallen, cu privire la cresterea si educarea fiicei sale! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Casatoria dupa tine, nu ar trebui sa fie un reper in directia asta.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ori pana când doi oameni pot ajunge la o astfel de relatie si apoi la casatorie, trebuie sa treaca un anumit timp, pentru a se putea cunoaste. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Deci inca o data: la tine sexul si casatoria sunt subordonade ideii abstracte de "relatie stabila". Cu casatoria dupa sex. Ai cumva si un stabilometru? O masura palpabila a "stabilitatii" relatiei? Esti convins ca asta e si invatatura ortodoxa, pentru care chipurile, faci lobby?
|
|||
|
|||
|
Acum cred ca orice om matur (nu vorbim doar de copii sau adolescenti), si cu o buna judecata, isi poate da seama când iubeste cu adevarat pe cineva, si isi doreste a se casatori si a-si intemeia o familie cu persoana respectiva!
Aici tine de bunul simt omenesc- doar sunt convins ca si dumneavoastra ati ajuns intr-o astfel de situatie, si v-at dat seama când a-ti dorit sa va casatoriti si sa va intemeiati o familie cu o anumita persoana. |
|
|