Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2016, 19:47:43
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ce intelegi tu prin "bataie"?
Tu ai copii? Cati? I-ai dat la vreo unul o palma la fund, macar?
Sau implicarea ta in educarea lor a fost una marginala?
Eu prin bătaie înțeleg bătaie. Adică producerea de suferințe fizice prin lovituri sau alte forme de contact fizic - tras de urechi, sucit mâna la spate etc. etc. etc.

Da, am un copil. Nu, nu l-am lovit niciodată.

În ce privește ultima ta întrebare, cred că nici nu merită și nici nu așteaptă vreun răspuns. Prin modul ei de formulare, din care rezultă că tu asociezi în mod necesar educația cu bătaia, ea spune mult mai multe despre tine decât ar putea un răspuns să spună despre mine.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Vechi 25.01.2016, 19:55:40
ovidiu b.
Guest

Implicit

Mihai, nu toți copiii sunt la fel.
Vechi 25.01.2016, 20:05:05
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Ce copii minunați au unii...
Vechi 25.01.2016, 20:05:10
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Ovidiu, nu toți părinți sunt la fel.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

Vechi 25.01.2016, 20:13:43
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Ovidiu, nu toți părinți sunt la fel.
Corect, de aceea nu putem generaliza.
Vechi 25.01.2016, 20:32:46
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
Eu prin bătaie înțeleg bătaie. Adică producerea de suferințe fizice prin lovituri sau alte forme de contact fizic - tras de urechi, sucit mâna la spate etc. etc. etc.

Da, am un copil. Nu, nu l-am lovit niciodată.

În ce privește ultima ta întrebare, cred că nici nu merită și nici nu așteaptă vreun răspuns. Prin modul ei de formulare, din care rezultă că tu asociezi în mod necesar educația cu bătaia, ea spune mult mai multe despre tine decât ar putea un răspuns să spună despre mine.
Mihai, daca fereasca-va Cerul, pe tine si familia ta, ati locui in Norway, nu ar fi deloc nevoie sa il lovesti ca sa intrati in atentia Ohranei, pardon Barnerv... Ai ridicat tonul vreodata la el? (Eu nu te intreb informativ, ca Alin, ci retoric, ca un haz de necaz, sper ca vezi). E suficient asa ceva sa ti-l ia.
Si nu te enerva pe mine, Alin sau Ovidiu, daca adevarul e mai nuantat decat ar vrea simpatica voastra tabara a ultra-legalistilor/pro-occidentalilor. Viu este Domnul ca am vazut copii sub 14 ani urland la parinti ca "VREAU TABLETA AIA, DACA NU MI-O IEI, NU STIU CE FAC!!!!!!!".
Pe Pelerin, culmea, il inteleg, cu toate ca este suparat inca pe mine. El este acum unul "de dincolo de ex-cortina de fier", pur si simplu este altceva decat noi, decat mine sau Alin de pilda, cu siguranta. Acolo traieste si respira si munceste, si nu ma refer doar ca acolo e fizic: este un om care isi traieste Reforma, inclusiv cu ultimele ei consecinte sociale, down to its very core. Fiecare are dreptul la alegerile sale. Eu de pilda nu tin cu nimeni si nu mai cred in nimic prefabricat ideologic de altii. Pana foarte recent eram filorus, acum am cancelat-o, deoarece nu sunt indeajuns de naiv sa vad acel stat ca fiind un un fel de cavaler multiplicat al binelui. In ce cred eu este un lucru simplu: tot ce este creat de Dumnezeu nu poate si nu trebuie distrus, sau alterat, sau expus suferintei, dupa caz, de catre om. Asta e teologia mea personala a naturii, care pentru mine e mai presus de orice credinta oficiala am sau as putea avea vreodata. Ei bine, aici intra si familia. Eu percep ca vezi cumva dihotomia Vest/Est, Civilizatie/Barbarism, Gandire rece/Reactii agitate si haotice, Ordine/DEzordine, Curatenia/Murdarie, Disciplina/Haos, etc. Bun, e normal sa simti pentru cineva crescut si trait in cea mai mai prospera economic parte a Romaniei, namely Banatul. Si a privi prin lentile respectului fata de lege orice situatie sociala mai delicata e absolut normal si dezirabil pentru un om al legii, cum esti tu. Sau pentru un om de finante, precum Pelerinul. Natura mea, de aproape-polimorf*, am face sa empatizez chiar cu cei care pot avea dezacorduri crancene, mai bine decat s-ar putea crede din afara, de catre cine nu ma stie pe bune. Deci, repet, pe voi doi va inteleg. Dar, fa si tu putin de tot ca mine: incearca sa vezi daca lucrurile la care tii/le vezi perfecte/le doresti pentru altii/etc., nu cumva au niste...fisuri. Nu mari, dar genul care pot, ca sa fiu poet, alerga intru ramificare, daca apare stimulul adecvat, in no time. Si stimulul cu intensitate adecvata ar fi, in acest caz, colapsul societatii, ca urmare a distrugerii familiei. Nu ma crezi? E chestiune de cateva decade, de una sau cel mult trei generatii. Ce bine ar fi sa ma insel, si voi doi sa aveti dreptate!
*Nota: polimorf in sensul din Dune: Face-Dancer, shapeshifter (in cazul de fata Shapeshifter sufletesc).

Last edited by Intrarea Vagonului; 25.01.2016 at 20:37:08.
Vechi 25.01.2016, 20:48:03
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Adrian, în ce privește cazul Bodnariu, Pelerinul a spus mai sus, foarte bine exprimat, ceea ce am încercat și eu să pun în evidență mai deunăzi: nu avem elemente suficiente pentru a exprima un punct de vedere.

"Argumente" isterice de genul "naziștii de norvegieni" și "copii SMULȘI de la sânul familiei", "MAFIA" etc. etc. etc. valorează (sau ar trebui să valoreze, pentru un om rațional) exact zero.

În ceea ce mă privește, în virtutea profesiei, am văzut nu o dată, în România, ce înseamnă copii abuzați.

În lumea reală nu există "o palmă la fund". Există un adult care lovește un copil, cu scopul de a-i provoca durere. Uneori cu palma, uneori cu altceva, uneori mai tare, alteori mai încet, uneori mai des, alteori mai rar, de mai multe ori, de mai puține ori.

"Palma la fund" este același lucru cu "mâna pe genunchi" pusă de viitorul violator. Ceva nevinovat, nu-i așa ?

Vechi 25.01.2016, 20:52:31
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
Adrian, în ce privește cazul Bodnariu, Pelerinul a spus mai sus, foarte bine exprimat, ceea ce am încercat și eu să pun în evidență mai deunăzi: nu avem elemente suficiente pentru a exprima un punct de vedere.

"Argumente" isterice de genul "naziștii de norvegieni" și "copii SMULȘI de la sânul familiei", "MAFIA" etc. etc. etc. valorează (sau ar trebui să valoreze, pentru un om rațional) exact zero.

În ceea ce mă privește, în virtutea profesiei, am văzut nu o dată, în România, ce înseamnă copii abuzați.

În lumea reală nu există "o palmă la fund". Există un adult care lovește un copil, cu scopul de a-i provoca durere. Uneori cu palma, uneori cu altceva, uneori mai tare, alteori mai încet, uneori mai des, alteori mai rar, de mai multe ori, de mai puține ori.

"Palma la fund" este același lucru cu "mâna pe genunchi" pusă de viitorul violator. Ceva nevinovat, nu-i așa ?
Ce am subliniat este/pare o afirmatie exagerata. Sincer. Statistici sunt, sau e doar pentru efect oratoric?
Vechi 25.01.2016, 21:11:33
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului Vezi mesajul
Ce am subliniat este/pare o afirmatie exagerata. Sincer. Statistici sunt, sau e doar pentru efect oratoric?
Nu e pentru efect oratoric. Undeva mai sus, tovarășul Florin spunea că limita dintre "o palmă" și maltratarea copilului trebuie dată de bunul simț omenesc bla bla bla.

Având în vedere nivelul general de educație al populației României, îți dai seama ce înseamnă acest lucru ?

Tu ai spune tuturor taților și mamelor din România, dintre care majoritatea sunt needucați, dintre care o mulțime sunt alcoolici, dintre care o mulțime împărtășesc filosofia lui "eu te-am făcut, eu te omor", că au voie, sigur, au voie să-și pedepsească fizic copii, dar să aibă grijă să nu depășească limita bunului simț omenesc ?

Ai avea curaj să susții o inițiativă legislativă prin care să li se permită expres părinților români să-și disciplineze copii cu "o palmă la fund" ?

Vechi 25.01.2016, 21:15:50
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Tipic openmaind - Majoritatea greseste deci toti trebuie sa-si creasca pruncii asa cum decid eu care am mereu dreptate.

Nici dl. Goe nu a fost urecheat. Sa nu uitam asta.
Subiect închis