![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
pentru orice actiune.Pai si lupta cu propriul tau "Eu" sa stii ca e o actiune. Parintele Arsenie spunea ca cel mai drum lung e de la creier la inima. Adevarat insa pe langa faptul ca e si lung de multe ori este si greu. Ideee e ca daca nu ceri ajutor de la Hristos ca sa ajungi de la creier la inima te ratacesti si pe drumul ala. Tu nu ai reusit sa intelegi o mica chestie pe care eu am observat-o la mine (care este valabila si pt multi altii) :Tu nu poti lupta cu patima, doar Hristos poate s-o faca.Ce poti faci tu este sa ceri ajutor de la Hristos, adica liberul-tau arbitru sa-l cheme pe Hristos si vine Hristos si se lupta , si nu tu. Noi nu putem s-o facem, pt ca omul prin design nu poate sa-l invinga pe demon fara ajutorul lui Dumnezeu.Si vine insusi Dumnezeu si se lupta cu patima. Ce-i mai ramane omului este acel 0.1 % din greutatea patimii, pe care trebuie sa se lupte.Restul de 99.99% se lupta Dumnezeu Pai si atunci daca este asa , de ce este foarte greu sa ne luptam cu patima? Ca asa cum patimele ne lupta nu pare a fi doar 0.1% din greutate. Paradoxal, este.Acel 0.1 % de fapt reprzinta greuatatea pe care crestinul trebuie sa lupte pentru a-si castiga mantuirea. Iti dai seama ce ar fi daca crestinul ar trebui sa se lupte cu 100 % din patima ? N-ar putea.Ar fi zdrobit instant. Si asta, pt ca asa cum spuneam, by-design suntem facuti sa invingem numai cu ajutorul lui Dumnezeu. Citat:
Citat:
Citat:
iar daca te bazezi pe faptul ca "Dumnezeu e sus si vede cum ma lupt eu si tine cont de asta...".Da, asa este.Insa tot acelasi Dumnezeu daca vede ca ai bune intentii dar in directii gresite, intervine in viata ta si iti arata drumul, pe unde trebuie s-o iei.Si cum face asta? Pai iti da in cale oameni care prin opiniile lor iti arata drumul.Tu pe moment nu realizezi chestia asta. Acei oameni (care te atentioneaza) nici ei nu-si dau seama pe moment.De abia mai tarziu iti poti da tu seama cand pui cap-la-cap pe toate.Asa actioneaza Dumnezeu.E o Taina.EL insusi Dumnezeu este o mare Taina. Dumnezeu ti-a dat manual, ti-a dat ustensile, ti-a dat si indrumatori(duhovnicii).Ce vrei mai mult ? Cat despre Biblie ? Este bine ca Biblia sa fie citita numai dupa ce tu insuti ai incercat sa te lupti cu patima si ai simtit cum vine insusi Hristos sa te ajute. Lucrurile stau altfel.Daca citesti un manual de chirurgie cardiaca asta nu inseamna ca stii sa operezi pe inima(desi tu ai inteles ce ai citit ). Citat:
Eu ti-am zis una din solutii: in fiecare seara Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos (cel cu canonul de pocainta inclus). Si de restul domniilor, stapanirilor,lasa-l pe Dumnezeu sa-si faca griji.Nu te baga in probleme care nu sunt ale tale. Singura ta problema este mantuirea personala.In rest nu-s probleme tale. |
|
|