![]() |
![]() |
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
foarte greu sa ne luptam cu trupul?" E atat de simplu daca ne luptam cu gura, asa ca tine, ne bagam la sfaturi la ce nu ne pricepem.De pe margine e usor.Cum era poanta aia, cand unul tot dadea sfaturi de pe margine si a fost invitat sa joace el :"Dar oare ce joc jucati???":-))) Citat:
Citat:
Dumnezeu.Adica nu numai sa cerem, "Doamne ajuta-ne!"Sa cantam frumos "Aliluia!Doamne ajuta!"si noi sa ratacim cu ochii,cat cuprinde, ca ne va ajuta Dumnezeu. Trebuie si efort personal! Citat:
utilizatori de pe calculatorul ala sunt blocati si vad restrictionat .Iar eu ce interes as avea sa ma uit imprastiat???Eu le spun lor ca eu am hotarat sa nu calc chiar si din greseala stramb, si am instalat pogramul. Citat:
Un preot cu viata frumoasa, ti-am mai repetat asta, dar auzi ce vrei tu, a spus:"Blocati ceea ce va departeaza de Hristos!" Nicodim Aghioritul a spus:"Sa mrejuim ferestrrele" Daca ceva ne sminteste.Sa-i blocam accesul catre noi. Un duhovnic mi-a intarit, ceea ce eu cu multi ani inainte i-am spus ca am de gand sa fac:"Pune-ti program (ca si cand el ar fi uitat in cateva luni)si blocheaza accesul spre site-urile erotice!" Undeva in Pateric un parinte da un sfat diferit la doi oameni diferiti, spre mirarea unuia care auzise totul "Unuia ii spune sa lase ispita sa intre si rugandu-se sa o invinga, si altuia ii spune sa fuga de ispita ca mai de folos ii este."Fiindca fiecare om e diferit si "medicamentul" e diferit ptr fiecare om. Citat:
vorbesti.Te bagi in treburi in care nu ai autoritate si pricepere.Eu fac un canon mai mic momentan decat ce ai spus mai sus,dupa cum imi spune duhovnicul ,sau esti duhovnic si eu nu stiu???? "In ziua de praznuire a Intampinarii Domnului din 1952, ne-a chemat pe mine si pe Gheorghe Jimboiu,si ne-a spus: -Doresc mult sa slujim Domnului intru totul si in toate.Suntem fii Bisericii si nu ne vom desparti de ea.Se deschide o era noua in lume ,care trebuie umpluta de duh,idei si activitati crestine.Cestinismul reinvie,dar sarcinile crestinilor sunt mari.Este vremea unui nou apostolat.De pe Golgota ne spune Domnul ca oamenii sunt chemati la adevar prin jertfa.Da pana la jertfa avem credinta,pocainta,lupta,indrazneala,infruntarea dusmanilor,insufletirea oamenilor,vestirea Evangheliei la cei saraci si oropsiti,propovaduirea Fericirilor si a Imparatiei lui Dumnezeu-toate acestea si altele sunt virtuti si metode pe care le descoperim in viata si invataturile Domnului.... Dusmani sunt multi ,din afara si dinlauntru,dar sa nu uitam ca lupta noastra este cu domniile si stapaniile intunericului.Lumea secolului nostru nu are nicaieri o infatisare crestina.Structura sufleteasca a omului "civilizat" este lipsita de Dumnezeu.Biserica nu are putere .Sunt deci de infruntat forte uriase, apocaliptice.Trebuie nebunia lui Hristos ptr a reincrestina lumea.Insasi formele civilizatiei trebuie revazute,caci oamenii au pierdut masura si tinta.Aici noi am redescoperit pe Hristos,Biserica si crestinatatea." pag.184.Intoarcerea la Hristos- Ioan Ianolide Doamne ajuta!
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...-ca-pe-erezii/ "Când am ieșit pe ușa care mă purta spre libertate, am știut că dacă nu las ura și amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare".-Nelson Mandela Last edited by Jonnyw2013; 22.02.2016 at 18:14:15. |
|