![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai si filozofam, nu? :) Incerc sa inteleg ce e moral si ce nu in legatura cu rugaciunea. |
|
||||
|
||||
![]()
Ca sa va destind un pic, permiteti-mi sa va aduc aminte de un film:
"Dumnezeu pentru o zi " (in engl.Bruce Allmighty), cu Jim Carrey...In afara de faptul ca este o comedie buna,mi-a transmis un mesaj, care l-am inteles de-abia mai tarziu..si pe care sincer il voi tine minte cat voi trai.. Noi cerem lui Dumnezeu ceea ce credem ca ne trebuie, ceea simtim noi ca ne-ar schimba viata in mai bine...dar nu tot timpul ceea ce ne este de folos cu adevarat..Judecata noastra este subiectiva si plina de defecte, credem ca stim ce-i mai bine pentru noi, dar de fapt ajungem sa-i cerem lui Dumnezeu total opusul..Daca Dumnezeu intr-adevar ne-ar indeplini toate dorintele, ar fi vai si amar de capul nostru sau al celor din jur. Si acuma tin minte momentul din film cand Bruce,dupa esecuri si deceptii, admite in sfarsit sa-si lase viata pe mainile lui Dumnezeu si sa-l lase pe el sa decida ce si cum- "faca-se voia ta"... Poate ca cea mai potrivita rugaciune pentru Dumnezeu ar fi:"Doamne Iisuse Hristoase, tu ma cunosti mai bine decat oricare altul.Tu si doar tu stii de ce am nevoie de in acest moment al vietii mele.Pe tine te laud si te slavesc ca ai fost permanent alaturi de mine, la bine si la greu, si stiu ca vei continua sa fii. Iti multumesc pentru iubirea si grija pe care mi-o porti si ceea ce consideri ca-mi este de folos da-mi mie. Iar ce-i vatamator , departeaza de la mine si ajuta-ma sa nu-mi doresc sau sa jinduiesc .Caci tu si numai tu esti Invatatorul si Stapanul vietii mele si pe toate le stii.AMIN." Cu multi ani in urma, am citit un poem superb , scris de un poet brazilian, Ademar Baross.Sper sa va placa si voua: Pasi pe nisip Am avut un vis in noaptea de Craciun. Mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla: una era a mea, cealalta a Lui. Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma. Si am revazut toti pasii care se pierdeau in departare. Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura... Am revazut filmul vietii mele. Ce surpriza! Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: -Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce nu ti-ai tinut promisiunea? De ce m-ai lasat singur in cele mai grele momente din viata, in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: -Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ai sa te rogi sa-si rupa un picior baba de sub tine care iti bate in teava de la calorifer daca mergi mai apasat prin casa, sigur nu e moral :))
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PreaSfintia sa se intoarce si cu o umbra de tristete in ochi ii raspunde glumetului:"Cum poti sa-mi ceri asa ceva, fiule? "Norocul" tau inseamna pierderea altora...." Se facu brusc tacere si stanjeniti tinerii, au plecat ochii...
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
|
|||
|
|||
![]()
"Atunci parinte, sa piarda iubitorii de placeri si sa castig eu, ca vin cu 90% din suma si vi-i pun la picioare, pentru vaduve si orfani" :)
Când vă rugați, nu spuneți multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate. Deci nu vă asemănați lor, că știe Tatăl vostru de cele ce aveți trebuință mai înainte ca să cereți voi de la El.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 08.02.2016 at 16:46:32. |
|
||||
|
||||
![]()
Perfect adevarat...Sfanta Evanghelie dupa Matei, cap.6, versetul 8
|
|||
|
|||
![]()
Stii cum sunt copiii? Cand nu obtin ceea ce vor, dau din picioare, tipa, se tavalesc, etc :)
Asa si multi in rugaciune, cred ca e nevoie de multa zbatere, ca sa-L convinga pe dumnezeu-cel-zgarcit :)
|
||||
|
||||
![]()
Corect..:) si daca-i vorba, toti mami sau tati sunt rai...Nu-l iubesc indeajuns pe copil ..:)
|
|||
|
|||
![]()
Hai sa nu mai bagam in discutia rugaciunile profane ( gen cereri materiale, diferite mofturi), ci sa ne referim la cele legate de sanatate, intelepciune, rezolvarea conflictelor in familie, etc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu daca ai auzit de butterfly effect, chiar si o mica interventie poate genera schimbari majore in istorie. |
|