![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Asa cum orice faptura poate primi darul Harului (constiinta, libertate de decizie, clarvedere). Inclusiv Biblia dezvaluie limpede acest adevar (nu prin parabole care necesita talcuiri). ============ NUMERI 22 28. Domnul a deschis gura magaritei, si ea a zis lui Balaam: "Ce ti-am facut, de m-ai batut de trei ori?" 29. Balaam a raspuns magaritei: "Pentru ca ti-ai batut joc de mine; daca as avea o sabie in mana, te-as ucide pe loc." 30. Magarita a zis lui Balaam: "Nu sunt eu oare magarita ta pe care ai calarit in tot timpul pana in ziua de azi? Am eu oare obicei sa-ti fac asa?" Si el a raspuns: "Nu." 31. Domnul a deschis ochii lui Balaam, si Balaam a vazut pe Ingerul Domnului stand in drum, cu sabia scoasa in mana. Si s-a plecat si s-a aruncat cu fata la pamant. 32. Ingerul Domnului i-a zis: "Pentru ce ti-ai batut magarita de trei ori? Iata, Eu am iesit ca sa-ti stau impotriva, caci drumul pe care mergi este un drum care duce la pierzare, inaintea Mea. 33. Magarita M-a vazut si s-a abatut de trei ori dinaintea Mea; daca nu s-ar fi abatut dinaintea Mea, pe tine te-as fi omorat, iar pe ea as fi lasat-o vie." ============== Uimitor, pentru magarita avem toate insusirile sufletului omenesc adunate in - ratiune si sensibilitate. Un exemplu cand pentru Dumnezeu un suflet de animal este mai pretios decat un suflet uman. ========== In budhism, respectul si dragostea se cultiva fata de toate fapturile.
|
||||
|
||||
![]()
Ai surprins bine ,intre iubire si exprimarea afectiunii ,uneori , poate aparea ca o contradictie,care de fapt nu exista,ci e vorba de discernamantul celui ce iubeste si interpretarea eronata a celui iubit ca o certare sau o interdictie , ar insemna lipsa iubirii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sufletul reprezinta capacitatea de a cunoaste si simti (sensibilitate). Putem observa limpede ca animalele au aceasta capacitate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
programelor software ? Continuam inteligenta asta ?... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu realizeaza ca acest mod de a rationa este viciat, ca este nevoie sa-si puna mintea la contributie - sa faca eforturi de a gandi pe baza de observatie si rationament corect.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica "turnare din gol in desert".Useless, pierdere de vreme, irosirea timpului , barfa "eclesiologica" asa cum spune vagonul-eclesiologic( avand tampoane eclesiologice care din gresela a intrat pe o linie moarta eclesiologica doar pt ca cineva i-a schimbat macazul eclesiologic). Am "citat" dintr-un clasic eclesiologic in viata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Credinta ne defineste motivatia actiunilor, iar din actiuni decurg toate efectele. Principiul dezbatut in cazul de fata : Au oare animalele suflet? - cu exemplificarea pasajului biblic referitor la magarita lui Balaam Cine crede ca nu au suflet, se poate comporta fata de acestea ca si cu niste obiecte. Le trateaza ca fiinte fara suflet. Asa cum cineva care crede ca nu exista Dumnezeu se comporta ca si cum Acesta nu ar exista. Nu orice dezbatere este pierdere de vreme. Cuvintele au puterea lor formatoare de care ar trebui sa tinem cont.
|
|||
|
|||
![]()
Au un suflet rudimentar dar care nu este nemuritor.
Animalul a fost facut sa vorbeasca dar asta nu inseamna ca are facultati omenesti. De obiei animalele sunt folosite ca referinta compotamentala vizavi de oameni, dar multi pierd din vedere un lucru: nu au liber arbitru nici discernamat, ceea ce fac fac din instincte si o parte au ramas bune, chiar dupa Cadere. Stii tu, episodul ala in care tu nu crezi :) "budhistii" tai fac echipa cu ateii evolutionisti, ei zic ca omul n-a fost creat de Dumnezeu ci a evoluat din piatra seaca :) Si venind vorba de asta, ti-am mai pus niste intrebari vizavi de natura omului din perspectiva "teologiei" tale dar binenteles, le-ai ocolit.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 21:05:47 |
Cugetari si Citate Ortodoxe | adorcrysti | Generalitati | 90 | 12.11.2014 21:55:18 |
Cugetari despre Hristos | florin.oltean75 | Generalitati | 55 | 07.04.2012 10:13:01 |
Cugetari de Craciun | florin.oltean75 | Generalitati | 5 | 25.12.2011 20:14:10 |
|