Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.04.2016, 19:07:33
Valkorion Valkorion is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2016
Locație: Eternal Throne, The Spire, Zakuul
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ascultarea "treaza" a dat secta stilista.

Stii care e baiul?
Ca avem prea multi incompetenti in plan teologic si duhovnicesc care au ajuns sa se creada un soi de Maxim Marturisitorul.
Am sentimentul urit ca PS Longin va face schisma. E montat tare; nepomrnirea e o actiune grava si clara. Pe de alta parte, sa nu fim absurzi: la Sinodul din Creta pr. Petru Pruteanu ne asigura ca nu va fi vreo reforma corect-politica; dar daca, sa presupunem, cu destul temei, se "îndulcesc" posturile si mai mult la un viitor Conciliu sau se baga pricesne in loc de psaltica, sau femei ca diacon, te supui la asa mizerii? Iti reamintesc ca ierarhi finlandezi sint pentru erezia cu muieri in cler, inclusiv ierarhie, si da, deocamdata doar neoprotestantii din Scandinavia au fost obligati de cretinele state neohegeliene ateiste locale sa admita femei in cler. Deci...incepe sa puta a precedente care, la o adica, pot deschide calea.
Vechi 04.04.2016, 19:27:23
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Tu nu ai intrebari,
Ba da, am întrebări, iar faptul că tu recurgi la atacuri la persoană pentru a ascunde faptul că nu știi sau nu vrei să răspunzi este semnificativ.

Deci, încă o dată, te întreb ceea ce te-am mai întrebat: CINE si CUM va stabili daca hotararea Sinodului incalca sau nu invatatura ortodoxa ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Vechi 04.04.2016, 19:29:13
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ascultarea "treaza" a dat secta stilista.

Stii care e baiul?
Ca avem prea multi incompetenti in plan teologic si duhovnicesc care au ajuns sa se creada un soi de Maxim Marturisitorul.
Oho, stai să vezi câți auto-închipuiți Maximi și Marcu ai Efesului o să avem la vară....
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

Vechi 04.04.2016, 19:42:56
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Valkorion Vezi mesajul
Am sentimentul
Adriane, dincolo de sentimente, bănuieli etc., documentele Sinodului sunt publice. Cel mai probabil, ele vor fi adoptate in forma pe care o avem acum și la care s-a ajuns după îndelungi consultări. Și vor fi adoptate cu unanimitate, adică va trebui ca toate Bisericile să accepte documentul respectiv; dacă una nu acceptă, documentul nu se adoptă.

Acestea fiind zise și ținând cont că avem textele la îndemână, am putea discuta mai la obiect, nu-i așa ?

Vechi 04.04.2016, 19:49:38
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Valkorion Vezi mesajul
Am sentimentul urit ca PS Longin va face schisma. E montat tare; nepomrnirea e o actiune grava si clara. Pe de alta parte, sa nu fim absurzi: la Sinodul din Creta pr. Petru Pruteanu ne asigura ca nu va fi vreo reforma corect-politica; dar daca, sa presupunem, cu destul temei, se "îndulcesc" posturile si mai mult la un viitor Conciliu sau se baga pricesne in loc de psaltica, sau femei ca diacon, te supui la asa mizerii? Iti reamintesc ca ierarhi finlandezi sint pentru erezia cu muieri in cler, inclusiv ierarhie, si da, deocamdata doar neoprotestantii din Scandinavia au fost obligati de cretinele state neohegeliene ateiste locale sa admita femei in cler. Deci...incepe sa puta a precedente care, la o adica, pot deschide calea.
Documentul citat initial arata ca se tinde spre un sinod infailibil. Asta e deja foarte grav, asa ca il inteleg pe PS Longhin. Are o atitudine riscantă, de mărturisitor, menita sa puna pe ganduri pe crestini si pe ierarhi si sublinieze pericolul pe care-l reprezinta pentru ortodoxie acest sinod. Inovațiile se pot tine lant si vai de cine nu le respecta!
De ce e necesar acest sinod? De ce s-au demodat celelalte sinoade ecumenice? Care e prioritatea acestuia? Prioritatea unui sinod ar trebui sa fim noi, crestinii, mantuirea noastra. De ce e nevoie de cat mai multi oameni usor manipulabil, fara repere spirituale?
Vechi 04.04.2016, 20:03:09
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
De ce

De ce antoniap pune în permanență întrebări aparent nevinovate ?

De ce antoniap își formulează întrebările plecând de la premise care nu se regăsesc în realitate, dar pe care formularea întrebărilor pare a le lua drept fapte reale ?

De ce antoniap se întreabă, insinuant și retoric în același timp, despre pretinsa secretomanie privind Sinodul, când documentele Sinodului sunt publice și pot fi găsite pe siturile de știri ortodoxe ?

De ce antoniap se întreabă, insinuant și retoric, despre necesitatea Sinodului, în condițiile în care există documente în care se explică clar și fără ambiguitate acest lucru ?

De ce antoniap insinuează (subtil, crede ea) că "e nevoie de oameni manipulabili", în condițiile în care nimeni nu a pretins așa ceva, cu atât mai puțin părinții sinodali ?

De ce antoniap nu are curajul să-și exprime opiniile pe care, în mod evident, aceia care o cunoaștem, știm că și le are deja formate, ci le deghizează sub formă de întrebări "inocente", dar în fapt smintitoare ?

Vechi 04.04.2016, 20:05:11
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Oho, stai să vezi câți auto-închipuiți Maximi și Marcu ai Efesului o să avem la vară....
Tupeu fara margini! Nefiind ortodox, de ce iti permiti sa comentezi dupa tipare catolice opiniile ortodocsilor? Mai lasa-ne in pace.
Vechi 04.04.2016, 20:07:04
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
De ce antoniap pune în permanență întrebări aparent nevinovate ?

De ce antoniap își formulează întrebările plecând de la premise care nu se regăsesc în realitate, dar pe care formularea întrebărilor pare a le lua drept fapte reale ?

De ce antoniap se întreabă, insinuant și retoric în același timp, despre pretinsa secretomanie privind Sinodul, când documentele Sinodului sunt publice și pot fi găsite pe siturile de știri ortodoxe ?

De ce antoniap se întreabă, insinuant și retoric, despre necesitatea Sinodului, în condițiile în care există documente în care se explică clar și fără ambiguitate acest lucru ?

De ce antoniap insinuează (subtil, crede ea) că "e nevoie de oameni manipulabili", în condițiile în care nimeni nu a pretins așa ceva, cu atât mai puțin părinții sinodali ?

De ce antoniap nu are curajul să-și exprime opiniile pe care, în mod evident, aceia care o cunoaștem, știm că și le are deja formate, ci le deghizează sub formă de întrebări "inocente", dar în fapt smintitoare ?
Subiectul topicului nu e antoniap.
Vechi 04.04.2016, 20:13:15
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Subiectul topicului nu e antoniap.
Subiectul topicului e Sinodul.

Despre care tu, până acum, nu ai spus nimic, ci doar ai făcut, după cum am arătat, insinuări "subtile", mascate sub formă de "întrebări" așa zis "inocente", venite din partea cuiva care nu se întreabă de fapt nimic.

Citat:
Tupeu fara margini! Nefiind ortodox, de ce iti permiti sa comentezi dupa tipare catolice opiniile ortodocsilor? Mai lasa-ne in pace.
Eu nu am comentat o opinie, ci am făcut o previziune despre ceea ce se va întâmpla în vară. Să înțelegem că tu deja te vezi în postura acestor auto-închipuiți Maximi, sau Maxime, mărturisitori/mărturisitoare ?

În altă ordine de idei, îți amintesc că la Sinodul pan-ortodox vor fi și observatori invitați din partea Bisericii Catolice. Prin urmare, nu cred că părinții sinodali ar fi de acord cu atitudinea ta, de a încerca să interzici unui catolic să se exprime cu privire la acest sinod.

Last edited by GMihai; 04.04.2016 at 20:19:05.
Vechi 04.04.2016, 20:23:11
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Subiectul topicului e Sinodul.

Despre care tu, până acum, nu ai spus nimic, ci doar ai făcut, după cum am arătat, insinuări "subtile", mascate sub formă de "întrebări" așa zis "inocente", venite din partea cuiva care nu se întreabă de fapt nimic.

Eu nu am comentat o opinie, ci am făcut o previziune despre ceea ce se va întâmpla în vară. Să înțelegem că tu deja te vezi în postura acestor auto-închipuiți Maximi, sau Maxime, mărturisitori/mărturisitoare ?

În altă ordine de idei, îți amintesc că la Sinodul pan-ortodox vor fi și observatori invitați din partea Bisericii Catolice. Prin urmare, nu cred că părinții sinodali ar fi de acord cu atitudinea ta, de a încerca să interzici unui catolic să se exprime cu privire la acest sinod.
Ignor postarea.
Subiect închis