![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Mulțam fain. Na, când o să slujească domnul Dragomir prima Missă, eu promit să-i stric mustăria, punându-mă în prima bancă și anunțând că dau autografe pe lucrarea mea de doctorat în teologie. Cu marker auriu, să arăt că am valoare.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]()
BOR este doar o ramura al copacului numit Biserica Ortodoa, SINGURA Biserica intemeiata de Hristos al carui cap este (Efeseni 5:23), nu BRC al carui cap este...papa si nu Hristos
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Back on topic, brs&sis. Vorbim de sinodul din Creta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
...si a fost scris pe papirus, apoi pe hartie, apoi pe smartphone, si a venit vantul si ploaia si virusii electronici si l-au nimicit. Dar unii au uitat sau poate n-au aflat ca "Cuvantul Trup S-a facut..." si s-a salasluit in Potir, si poa' sa ninga, poa' sa ploua, poa' sa fie vifornita, nici portile iadului n-au cum sa-L nimiceasca! Daca o intalniti pe indianca sa-i faceti un update :)) ** Ia intrati in odaia forumului in care s-a cazat buddhistul Florin Oltean! Vedeti acolo, indistinctia dintre creat si necreat, confuzia intre Creator si creatura! Asta, daca reusiti sa treceti de perdeaua densa de aburi sau poate fum de tamaie pentru Siddartha Gautama (nu stiu cu ce da de-i asa fum :)), multe chestii blurate, incetosate, indistincte, magme amorfe, ambalate in mult sclipici, ce unora le pare filozofie. Are si ceva koanuri dragute, neutre confesional, dar atat. In rest confuzie maxima intre necreat si creat, de unde inevitabil, ambiguitatile curg in cascada. Daca vrea cineva sa faca o lucrare cu tema „Ambiguitatea ca lifestyle”, gaseste acolo material din belsug. Oameni buni, lasati panteismul si paganismele! Wake up! Unul din Treime S-a facut om, ca sa nu mai bajbaie lumea in idolatrie! Ca sa nu mai confunde nimeni fiinta intangibila a Creatorului cu ce a fost creat! Si nici sa creada ca omul nu-i nimic mai mult decat orice alta vietate de sub soare. Citat:
Omul e singura creatura cu suflet rational, creat din suflarea Lui! Restul sunt frumoase, bune, extraordinare, cum mai vreti, dar numai ca si cei din specia umana a ales sa se faca. De fapt, numai pe cei din specia umana a ales sa-i faca dupa chipul si asemanarea Lui! Drept care dupa ce ne-a facut pe noi, S-a facut si El ca noi, nu ca vantul, norii, azurul linistit, apa si alte chestii meteo. Last edited by delia31; 11.04.2016 at 21:01:51. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hellooooooo ! Strofele citate sunt din "Cântecul creaturilor" !!!
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un răspuns simplu, la obiect, cu da sau nu, ar fi apreciat.
|
||||
|
||||
![]()
Nu "o biserica " ci "Biserica". Dar de ce întrebi? Vrei sa vii, în sfârșit, la Adevăr? Dumnezeu sa-ți ajute!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mea culpa! In ultimul paragraf, ma refeream la Sf. Francisc: "Omul e singura creatura cu suflet rational, creat din suflarea Lui! Restul sunt frumoase, bune, extraordinare, cum mai vreti, dar numai ca si cei din specia umana a ales sa se faca. De fapt, numai pe cei din specia umana a ales sa-i faca dupa chipul si asemanarea Lui! Drept care dupa ce ne-a facut pe noi, S-a facut si El ca noi, nu ca vantul, norii, azurul linistit, apa si alte chestii meteo." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am schimbat acum sublinierea, poate îți vei revizui răspunsul. Sau, dacă nu, înseamnă că susții că BOR este Biserica lui Hristos ? Coreligionarul tău susținea că e doar o ramură......
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|