![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Alin,
O să descoperi în curînd îndeaproape toate dezavantajele învățămîntului de stat. Și aici trebuie să ne gîndim la cel de actualitate, nu cel prin care am trecut noi cîndva. Peste vreo 5-6 ani poate vom reveni la dilema de a-ți așeza copiii sub așa-zisul clopot de sticlă versus aruncarea lor în ceea ce se numește școală, cu tot ce implică asta. Ce-i mai drăguț e faptul că oricum faci școală în particular acasă, de la 2 la 5 ore pe zi chiar dintr-a-ntîia - vorbesc din cazuri reale.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu-mi spune ca tu le-ai descoperit deja :) Dar nu din marketingul, pardon, literatura "de specialitate" a homeschooling -ului. ci la modul practic, ai incercat si n-a mers si de vina e clar invatamantul de stat si nimic altceva. Oricum, am o idee, si din partea profesorilor, si a printilor si cred ca sunt solutii pentru toate. Nasol insa mi se pare altceva, sa inveti copilul cu ideea "nu fa ceva pana nu ai chef". Pentru ca viata nu e asa. Si s-ar putea sa descoperi efectele la politica asta foarte, foarte, tarziu. Prea tarziu, de fapt.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nici chiar cînd / dacă are chef. Dar se poate observa un interes crescut pentru anumite obiecte și se poate valorifica. Materiile la care nu e talentat vor fi tratate ca obligatorii, dar numai ca informații pentru cultura generală. Indiferent că ajunge pictor, tabla înmulțirii trebuie s-o știe. :) Dar apropo de ce spuneai de joburi care nu asigură supraviețuirea, eu unul o să le dau voie să facă indiferent ce vor ca hobby, dar să-și aleagă un drum care să le permită independența de ajutorul părinților, o dată ce au absolvit facultatea. Vor să fie teologi? Foarte bine, să citească, să se instruiască, pot să facă și Teologia a doua facultate, dar prima trebuie să le asigure un job decent ca să nu se bazeze pe mine pînă n-oi mai putea...
|
|||
|
|||
![]()
Talentul se mai si cultiva.
Din pacate in ziua de azi parintii se pare ca sunt total lipsiti de orientare profesionala, copilul e copil, dar ei ce scuza au? Ar trebui sa se tina prin scoli niste ore de orientare profesionala, cu asta poti face asta, in Romania salariul e asta, prin Europa e asta dar trebuie sa mai faci si alte studii (sau nu), etc. Eu nu pot sa-mi inchipui ce e in capul parintilor care mai si platesc copiilor o facultate ca filosofia, psihologia, etc.