![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa revenim la subiectul topicului.
Exista intradevar persoane (si dupa cum spune initiatoarea topicului este o astfel de persoana), care, din motive medicale independente de vointa lor, nu pot a naste copii, sau daca i-ar naste copii ar aveea anumite boli. Si acele persoane nu sunt cu nimic de condamnat. Insa, este absolut normal ca si acele persoane sa-si doreasca a fi iubite si a iubi, si a aveea pe cineva alaturi toata viata, cu care sa se casatoreasca, si inclusiv de a aveea relatii intime cu sotul/sotia. Asadar gasesc dorinta initiatoarei topicului ca pe ceva absolut normal si firesc, si nu pot decat sa zic sa o ajute Dumnezeu sa gaseasca un astfel de sot! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Pe lângă ipocrizia pe care e clar că o afișezi, nu e nici normal ce susții, desfrânare nu există între soți , în căsnicie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Orice care nu serveste ca scop crearea de copii este desfranare si pedeapsa este aceiasi. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa cum ati spus dumneavoastra, reiese ca singurul rol al femeii intr-o casatorie ar fi acela de a naste copii! Ori nu pot fi de acord cu asa ceva. Intr-o casnicie (ori chiar intr-o relatie premergatoare unei casnicii) , care este bazata pe iubire reciproce, pe respect, sustinere si buna-intelegere reciproca, intre doi oameni maturi de sexe diferite, este normal si trebuie sa existe si atractie fizica intre cei doi soti (sau parteneri inainte de a se casatori), iar femeia (ca si barbatul), este normal a-si dori sa se simta implinita si fericita (pe toate planurile- inclusiv in ceea ce priveste relatiile intime cu sotul sau partenerul)intr-o casnicie sau intr-o relatie premergatoare unei casnicii. Intr-o intr-o familie, relatiile intime nu trebuie vazute exclusiv ca un mod de a concepe copii, ci si ca o manifestare a apropierii si sentimentelor care i leaga pe cei doi soti (sau pana la casatorie-parteneri). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta e unul din motivele pentru care i se spune "crucea" casatoriei. Sa nu desfranezi cu toate ca ispita este chiar langa tine. Last edited by Copacel; 22.04.2016 at 12:56:00. |
|
|||
|
|||
![]()
Salutari inainte de toate, sper ca nu deranjez cu interventia mea, sunt nou pe acest forum, mi-a atras atentia acest topic deoarece sunt intr-o situatie oarecum asemanatoare, chiar mai complicata , aflandu-ma deja in ''mijlocul actiuni ''casatorit fiind, fara copii, cu o frumusete de boala genetica, mostenita de la unul din parinti... afectiunea care-mi scade calitatea vieti si ofera sumbre sperante pentru un viitor si o viata ''normala''
Imi recunosc pacatul, egoismul si lipsa de curaj, poate ar fi trebuit sa iau deja decizia de a procrea, dar la o scurta analiza a vietii mele si a tatalui meu (decedat), nu sunt prea incantat de bagajul genetic.Singurele argumente logice si corecte pentru care m-as decide sa fac un copil sunt: felul in care traiesc nu este deloc placut in fata lui Dumnezeu, privarea sotiei si a mea de o viata implinita, curata etc. Sunt curios cum ati proceda daca ati fi in aceasta postura....?? Multumesc. Last edited by Dismas; 22.04.2016 at 20:30:39. |
|