Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2016, 11:44:28
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Ca sa revenim la subiectul topicului.

Exista intradevar persoane (si dupa cum spune initiatoarea topicului este o astfel de persoana), care, din motive medicale independente de vointa lor, nu pot a naste copii, sau daca i-ar naste copii ar aveea anumite boli.

Si acele persoane nu sunt cu nimic de condamnat.

Insa, este absolut normal ca si acele persoane sa-si doreasca a fi iubite si a iubi, si a aveea pe cineva alaturi toata viata, cu care sa se casatoreasca, si inclusiv de a aveea relatii intime cu sotul/sotia.

Asadar gasesc dorinta initiatoarei topicului ca pe ceva absolut normal si firesc, si nu pot decat sa zic sa o ajute Dumnezeu sa gaseasca un astfel de sot!
Reply With Quote
Vechi 22.04.2016, 05:45:38
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Ca sa revenim la subiectul topicului.

Exista intradevar persoane (si dupa cum spune initiatoarea topicului este o astfel de persoana), care, din motive medicale independente de vointa lor, nu pot a naste copii, sau daca i-ar naste copii ar aveea anumite boli.

Si acele persoane nu sunt cu nimic de condamnat.

Insa, este absolut normal ca si acele persoane sa-si doreasca a fi iubite si a iubi, si a aveea pe cineva alaturi toata viata, cu care sa se casatoreasca, si inclusiv de a aveea relatii intime cu sotul/sotia.

Asadar gasesc dorinta initiatoarei topicului ca pe ceva absolut normal si firesc, si nu pot decat sa zic sa o ajute Dumnezeu sa gaseasca un astfel de sot!
Sa ma ierte Dumnezeu ca iti recomand cu toata umilinta ca la proxima spovada sa spui duhovnicului tau ca ti se pare normala, fireasca si cu nimic de condamnat... desfranarea.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 22.04.2016, 09:08:55
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Sa ma ierte Dumnezeu ca iti recomand cu toata umilinta ca la proxima spovada sa spui duhovnicului tau ca ti se pare normala, fireasca si cu nimic de condamnat... desfranarea.
Pe lângă ipocrizia pe care e clar că o afișezi, nu e nici normal ce susții, desfrânare nu există între soți , în căsnicie.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2016, 11:03:51
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Pe lângă ipocrizia pe care e clar că o afișezi, nu e nici normal ce susții, desfrânare nu există între soți , în căsnicie.
Ba da si este la fel de periculoasa ca si cea clasica.
Orice care nu serveste ca scop crearea de copii este desfranare si pedeapsa este aceiasi.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2016, 11:48:09
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Ba da si este la fel de periculoasa ca si cea clasica.
Orice care nu serveste ca scop crearea de copii este desfranare si pedeapsa este aceiasi.
Aici imi pare rau- dar trebuie sa va contrazic!

Dupa cum ati spus dumneavoastra, reiese ca singurul rol al femeii intr-o casatorie ar fi acela de a naste copii!

Ori nu pot fi de acord cu asa ceva.

Intr-o casnicie (ori chiar intr-o relatie premergatoare unei casnicii) , care este bazata pe iubire reciproce, pe respect, sustinere si buna-intelegere reciproca, intre doi oameni maturi de sexe diferite, este normal si trebuie sa existe si atractie fizica intre cei doi soti (sau parteneri inainte de a se casatori), iar femeia (ca si barbatul), este normal a-si dori sa se simta implinita si fericita (pe toate planurile- inclusiv in ceea ce priveste relatiile intime cu sotul sau partenerul)intr-o casnicie sau intr-o relatie premergatoare unei casnicii.

Intr-o intr-o familie, relatiile intime nu trebuie vazute exclusiv ca un mod de a concepe copii, ci si ca o manifestare a apropierii si sentimentelor care i leaga pe cei doi soti (sau pana la casatorie-parteneri).
Reply With Quote
Vechi 22.04.2016, 12:53:45
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Aici imi pare rau- dar trebuie sa va contrazic!
Dupa cum ati spus dumneavoastra, reiese ca singurul rol al femeii intr-o casatorie ar fi acela de a naste copii!
http://www.crestinortodox.ro/editori...rea-70065.html
Asta e unul din motivele pentru care i se spune "crucea" casatoriei.
Sa nu desfranezi cu toate ca ispita este chiar langa tine.

Last edited by Copacel; 22.04.2016 at 12:56:00.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2016, 19:46:48
Dismas Dismas is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.04.2016
Implicit

Salutari inainte de toate, sper ca nu deranjez cu interventia mea, sunt nou pe acest forum, mi-a atras atentia acest topic deoarece sunt intr-o situatie oarecum asemanatoare, chiar mai complicata , aflandu-ma deja in ''mijlocul actiuni ''casatorit fiind, fara copii, cu o frumusete de boala genetica, mostenita de la unul din parinti... afectiunea care-mi scade calitatea vieti si ofera sumbre sperante pentru un viitor si o viata ''normala''
Imi recunosc pacatul, egoismul si lipsa de curaj, poate ar fi trebuit sa iau deja decizia de a procrea, dar la o scurta analiza a vietii mele si a tatalui meu (decedat), nu sunt prea incantat de bagajul genetic.Singurele argumente logice si corecte pentru care m-as decide sa fac un copil sunt: felul in care traiesc nu este deloc placut in fata lui Dumnezeu, privarea sotiei si a mea de o viata implinita, curata etc. Sunt curios cum ati proceda daca ati fi in aceasta postura....?? Multumesc.

Last edited by Dismas; 22.04.2016 at 20:30:39.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
casatorie, copii, fara copii, nu isi doreste