Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.05.2016, 19:57:41
Ionel28 Ionel28 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2015
Locație: Targu-Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
probabil ca martorii lui iehova nu au auzit de: inainte de Mine n-a fost Dumnezeu si nici dupa Mine nu va mai fi" - Isaia 43:10 si nici de "Eu sunt si nu este alt Dumnezeu in afara de Mine" Deuteronom 32:39

Pe de alta parte, din punctul meu de vedere, cine spune ca Crestinismul si Biserica au fost paganizate - inseamna ca nu crede in puterea Lui Dumnezeu... caci daca ar fi crezut in El ar fi crezut si in cuvintele "voi zidi Biserica Mea pe care portile iadului nu o vor birui"- Matei 16:18
Da , ce putea altceva sa fie ,,paganizat,, decat tocmai ceea ce credeau primii crestini. Deoarece ,,persecutiile,, nu au facut decat sa creasca numarul credinciosilor , s-a trecut mai pe urma la alta strategie. Asta deoarece multora care stateau pe ,,margine,, vroiau sa devina crestini si sa fie botezati , dar le ERA GREU SA RENUNTE LA RITUALURILE LOR PAGANE SI SUPERSTITII , mai tarziu asa cum sa si profetit si a spus si Hristos insusi , ei urmau sa fie acceptati si botezati cu TOT BAGAJUL de superstitii invataturi si simboluri pagane , doar ca numarul enoriasilor sa creasca , si asa ,,crestinismul,, incet incet s-a paganizat. Era contrariul crestinarii paganismului asa cum sa inceput.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Zeitgeist - Erori de Istoria si Filozofia Religiilor alexmatei Stiri, actualitati, anunturi 0 01.05.2012 19:36:50
Contra argument adus originilor Crestinismului in egiptul antic colaps Generalitati 37 11.05.2010 03:04:05
Proportiile religiilor pe glob luchian Generalitati 4 09.10.2009 15:32:51
100 de ani de istoria religiilor odin Generalitati 0 09.03.2007 18:47:32