Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2016, 22:17:07
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Ce-i al tau e al tau: ai simtul umorului.
Da, Sfântul Apostol Pavel, înainte de a deveni creștin pe când era iudeul Saul, din neamul fariseilor, cum spune chiar el că era fariseu, omora creștinii.
Îl vedem în Biblie, martor când era ucis Sfântul Arhidiacon Ștefan, unul din cei 7 diaconi și primul Mucenic, Saul era acolo, înainte cu câțiva ani de a deveni Marele Pavel.

Și apoi pe mulți alți creștini a ucis Saul, până să vină Însuși Hristos la el, pe drumul Damascului, când mergea să mai ucidă creștini, pe care îi vâna.

Altfel de unde știa Saul, Pavel, să spună că au rătăcit în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului, ei de care lumea nu era vrednică?
Oare de unde știa el ?
Fiindcă acolo-i căuta și-i găsea pe creștini și-i omora, uciși cu pietre, puși la cazne, tăiați cu fierăstrăul, uciși cu sabia, au pribegit în piei de oaie și în piei de capră, lipsiți, strâmtorați, rău primiți, spune la Evrei 11, 37-38.
Sfântul Ioan Botezătorul, a fost pustnic, deci călugăr. Și mulți alți Sfinți mari, în fiecare secol până azi, împlinesc porunca de-a vinde tot ce au, a-și lua crucea și a urma Domnului.

Mint eu cu ceva ?

Unde sunt aceste practici sfinte și binecuvântate a călugăriei și pustniciei, la cei ce se numesc creștini în neo-protestantism ?
E biblic să fi călugăr și pustnic ?
Categoric că este.
Nu oare însăși mărturisirile și practicile neo-protestante arată că ei sunt în înșelare ? Pot fi numite acelea biserică ? Cale spre mântuire ? Niciodată...

Atât? Atât poți? Te-am rugat scrie cu inima, scrie-mi din suflet. Cum fac și eu întotdeauna.

Dacă mint cu ceva în tot ce am scris și spus, te rog ajută-mă, corectează-mă. Că și eu voi arăta minciunile tale, te voi ajuta să te ridici din ele.

Ridică-te frate din erezie, altfel nu ai să te mântuiești ! Îți pierzi mântuirea ! Tu știi ce pierzi ?

Trezește-te...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 11.07.2016 at 22:19:12.
Reply With Quote