![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce, vreți să spuneți că îi mai trebuie și altceva ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru că abea în 1906 se înființează și se răspândesc. Mișcarea penticostală apare în 1868 local și se răspândește mondial în 1906, plecând din America, din Boston. E erezie și acolo nu-i Hristos, decât hristoși mincinoși. Unde este monahismul, călugării, monahi, monahi, Mănăstirile, pustnicii, astea unde sunt la penticostali ? Cine se numește biserică, dar nu-i are pe monahi, nu este creștinism, ci erezie. Ei au existat începând din Vechiul Testament, cu Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, apoi în Noul Testament, cu Sfântul Ioan Botezătorul, care rătăcea prin pustiuri și mânca lăcuste, muguri de copac și miere. Spune Biblia, nu eu. Sfântul Apostol Pavel, când era Saul, îi prigonea și omora pe călugări și pe pustnici. "Ei, de care lumea nu era vrednică, au rătăcit în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului." - Evrei 11, 38. Biserica Creștină, până la marea schismă din 1054, a fost Una, apoi, a rămas Una, dar fiindcă și alții vroiau să se numească biserică creștină, ambele grupuri au primit o denumire politică, să se poată diferenția unii de alții, unii s-au numit "romano-catolici", iar alții ortodocși. Dar în realitate, din cele două grupuri de oameni, un singur grup erau CREȘTINII, cerlălalt grup erau ERETICI. Din grupul eretici, mai târziu, ies alte grupuri de eretici, ce se numesc lutherani, calvini și zwingliniști. Apoi din aceștia, alte grupuri de eretici, în ordinea apariției : baptiști, adventiști, mormoni, penticostali, iehoviști, etc... Dar din celălalt grup, care din 1054, sunt numiți ortodocși, nu a ieșit nimeni. Acest grup, este Biserica. Și altă Biserică nu există. Noi ne păzim de eretici, îi demascăm, vrem să-i vindecăm de nebuniile în care cred, fiindcă toate practicile noastre sunt biblice, și sunt practicate din secolul 1, la fel ca și azi. Penticostalismul, iehovismul, baptismul, mormonismul, adventismul și alte grupuri, sunt minciuni și înșelări demonice, grupuri ieșite din alte grupuri de minciuni și înșelări demonice. De ce nu crezi? Vei vedea după ce vei muri, că așa este precum îți spun, dar atunci să mai plângi și să mai poți să faci ceva, nu vei mai putea, va fi prea târziu. În grupurile ereticilor, nu este Duhul Sfânt, deși ei învață despre Hristos, dar foarte trunchiat și tăiat, nu acceptă decât un creștinism inventat de ei, nu cel arătat de Biserică și acolo ei primesc drept recompensă că nu intră în Biserică (numită politic Ortodoxă) doar stări euforice și simțiri morale. Atât. Și acelea sunt minciuni, nu e har și nu e creștinism acolo, nici Duhul Sfânt. Niciodată n-a fost, decât demonii, care intrau în mintea celor se goleau de ascultarea de Biserică și mergeau în adunări mincinoase, atunci demonii le umpleau mintea cu dulceața iadului. De aceea, Domnul nu-i oprește, dar acela nu e creștinism. Nu-i oprește, că nădăjduim că prin acele căutări, chiar și eretice, vor găsi calea și vor afla lumină și vor veni în Biserică. Citat:
Sunt multe erezii, dar fericit cel ce se trezește din ele, că a scăpat din cursa morții și din ghearele demonilor au țâșnit la lumină, le-a dezlegat Domnul întunericul, pentru rugăciunile Sfinților și a pustnicilor Lui ... "Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați." - I Corinteni 11, 19. Slavă Ție Doamne, pentru fiii risipitori întorși acasă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 11.07.2016 at 17:30:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce-i al tau e al tau: ai simtul umorului.
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, Sfântul Apostol Pavel, înainte de a deveni creștin pe când era iudeul Saul, din neamul fariseilor, cum spune chiar el că era fariseu, omora creștinii.
Îl vedem în Biblie, martor când era ucis Sfântul Arhidiacon Ștefan, unul din cei 7 diaconi și primul Mucenic, Saul era acolo, înainte cu câțiva ani de a deveni Marele Pavel. Și apoi pe mulți alți creștini a ucis Saul, până să vină Însuși Hristos la el, pe drumul Damascului, când mergea să mai ucidă creștini, pe care îi vâna. Altfel de unde știa Saul, Pavel, să spună că au rătăcit în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului, ei de care lumea nu era vrednică? Oare de unde știa el ? Fiindcă acolo-i căuta și-i găsea pe creștini și-i omora, uciși cu pietre, puși la cazne, tăiați cu fierăstrăul, uciși cu sabia, au pribegit în piei de oaie și în piei de capră, lipsiți, strâmtorați, rău primiți, spune la Evrei 11, 37-38. Sfântul Ioan Botezătorul, a fost pustnic, deci călugăr. Și mulți alți Sfinți mari, în fiecare secol până azi, împlinesc porunca de-a vinde tot ce au, a-și lua crucea și a urma Domnului. Mint eu cu ceva ? Unde sunt aceste practici sfinte și binecuvântate a călugăriei și pustniciei, la cei ce se numesc creștini în neo-protestantism ? E biblic să fi călugăr și pustnic ? Categoric că este. Nu oare însăși mărturisirile și practicile neo-protestante arată că ei sunt în înșelare ? Pot fi numite acelea biserică ? Cale spre mântuire ? Niciodată... Atât? Atât poți? Te-am rugat scrie cu inima, scrie-mi din suflet. Cum fac și eu întotdeauna. Dacă mint cu ceva în tot ce am scris și spus, te rog ajută-mă, corectează-mă. Că și eu voi arăta minciunile tale, te voi ajuta să te ridici din ele. Ridică-te frate din erezie, altfel nu ai să te mântuiești ! Îți pierzi mântuirea ! Tu știi ce pierzi ? Trezește-te...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 11.07.2016 at 22:19:12. |
|
||||
|
||||
![]()
Deci Sf. Paul tăia călugări creștini cu fierăstrăul. Și avea și felon, veștmânt liturgic. Și cine nu crede ca tine, e eretic.
O fi umor, nu știu, dar dacă e, e umor negru.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]()
Da, îi tăia cu ferăstrăul și cu sabia pe călugări și pustnici și orice creștini, pe unde-i găsea. Și nu e umor, nici negru sau de altă culoare.
Felon a avut după convertire, când din Saul devine Pavel (nu Paul), desigur atunci nu mai tăia creștinii și a învățat totul de la Apostoli, el însuși devenind poate cel mai mare Apostol, a învățat inclusiv că ei aveau felon la slujirea Sfintelor Slujbe, Liturghia și altele și desigur că și-a procurat și el, îl prețuia, îl cerea, fiindcă știa că fără el nu putea sluji. Episcop și preot fiind, nu putea cu aceleași haine cu care mergea la toaletă, să și slujească Sfânta Liturghie sau alte Sfinte Slujbe, să intre în Sfântul Altar, să ia Sfântul Potir Sfintele Taine, Trupul și Sângele Domnului, nu? Firesc... Cum fac azi, toate cultele neo-protestante, ies din spate de la toaletă, cu costumul și cravata îmbibate de mirosuri de toaletă, direct la amvon să predice, cu patos și zel, nebuniile ce le numesc ei cu nerușinare, sfântă liturghie... Ei bine, de la Pavel până azi și în veșnicie, creștinii au Sfinte Veșminte, Felon și altele și așa slujesc Domnului, cu frică și cu cutremur... Sărăcuții eretici...
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 12.07.2016 at 00:31:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da, atunci felonul era mai simplu, fiindcă nu exista tehnică de fabricație să le facă mai frumoase, cum există azi. Dacă era atunci, le-ar fi făcut frumoase Pavel, la fel ca azi, mai ales că era croitor de corturi, ar fi cusut și niște veșminte frumoase. Dar sunt convins că era înfrumusețat acel felon a lui Pavel, fiindcă știa Pavel cum erau veșmintele preoților leviți în templu la evrei, cu diamante, onix, smaralde, rubine, pietre prețioase veritabile. Și-atunci să nu punem și noi azi, în așa multe tehnologie, să nu facem veșminte frumoase ? Nu merită Hristos asta și cel ce slujește și Îl reprezintă pe Hristos ? Desigur că merită. Oricum o să vedem cu toții, Felonul Sfântului Apostol Pavel, la Judecată. Poate ne învrednicim să și punem mâna pe el, în trupul cel înviat, ce-l vom avea... Abea aștept... ![]() Poate-l va reconstitui Hristos, în puterea Lui, la fel cum a fost atunci, sau poate va fi altul de văzut, de mii de ori mai frumos și plin de slavă... Și tu spui că neo-protestanții au felon ? O, de-ar avea, bine-ar fi... Ar fi mai aproape de practicile creștine primare, de creștinism...
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2Par 24:21; Ps 106:4-5; Ir 26:23; Mt 5:12. Vei vedea că e vorba de profeții de dinainte de Hristos. Apoi cred că îți vei recunoaște greșeala, ca un bun creștin.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 12.07.2016 at 15:04:56. |
|
||||
|
||||
![]()
Cristian, frumoase trimiteri. Mulțumesc și mulțumim...
Iar dacă spui că greșesc, înseamnă că greșesc. Îmi asum greșeala de a fi imparțial, de a fi lipsit de profunzime și simplitate în același timp, de a nu ști să explic și să arăt bine, când vorbesc și mărturisesc, astfel oamenii văd cu eroare ce citesc la mine, păcătosul și puțin credinciosul... Nu e o tâlcuire, la versetul amintit, dar ca să gustăm din teologia de la Evrei 11, prefer să citesc capitolul acela întreg, Evrei 11, unde vedem roadele credinței, și ce a înseamnat pentru cei credincioși credința, cum au fost prigoniți și cum și-au luat răsplătirea împreună cu noi și cei de după noi, care au roade bogate și chiar nebunești ale credinței, prin Hristos. Și dacă ne oprim la un singur verset din Evrei 11, adică 37 sau 38, nu facem o tâlcuire, ci o analogie. Au fost prigoniți aceia, Drepții din vechiul testament, cum și creștinii au fost prigoniți la fel și chiar dovedit că mai rău au fost prigoniți, căci ceea ce spune aici: "uciși cu pietre, puși la cazne, tăiați cu fierăstrăul, uciși cu sabia, au pribegit în piei de oaie și în piei de capră, lipsiți, strâmtorați, rău primiți", nu e valabil doar pentru credincioșii și drepții vechiului testament, ci și credincioșii care se sfințesc și mucenicesc în Noului Testament, atâta vreme cât este dat pământului timp de a dobândi Împărăția Cerurilor și cât durează Noul Testament, deci până la împlinirea făgăduinței. Faptul că Pavel când era Saul, ucidea creștinii, e un lucru de netăgăduit. Atunci de ce te îndoiești și atribui prin trimiteri scolastice, acele versete 37 și 38 din Evrei 11, evenimentelor de prigoană și credință doar drepților din Vechiul Testament ? Ca să te întărești și să nu te mai îndoiești, uite, închei cu câteva din versetele pe care le iubesc cel mai mult : I Corinteni 4 : 9. Căci mi se pare că Dumnezeu, pe noi, apostolii (notă personală: sau creștinii trăitori și mărturisitori ai dragostei din toate secolele), ne-a arătat ca pe cei din urmă oameni, ca pe niște osândiți la moarte, fiindcă ne-am făcut priveliște lumii și îngerilor și oamenilor. 10. Noi suntem nebuni pentru Hristos; voi însă înțelepți întru Hristos. Noi suntem slabi; voi însă sunteți tari. Voi sunteți întru slavă, iar noi suntem întru necinste! 11. Până în ceasul de acum flămânzim și însetăm; suntem goi și suntem pălmuiți și pribegim, 12. Și ne ostenim, lucrând cu mâinile noastre. Ocărâți fiind, binecuvântăm. Prigoniți fiind, răbdăm. 13. Huliți fiind, ne rugăm. Am ajuns ca gunoiul lumii, ca măturătura tuturor, până astăzi." II Corinteni 11 : 22. Sunt ei evrei? Sunt și eu. Sunt ei israeliți? Israelit sunt și eu. Sunt ei sămânța lui Avraam? Sunt și eu. 23. Sunt ei slujitori ai lui Hristos? Nebunește spun: eu nu mai mult ca ei! În osteneli mai mult, în închisori mai mult, în bătăi peste măsură, la moarte adeseori. 24. De la iudei, de cinci ori am luat patruzeci de lovituri de bici fără una. 25. De trei ori am fost bătut cu vergi; o dată am fost bătut cu pietre; de trei ori s-a sfărâmat corabia cu mine; o noapte și o zi am petrecut în largul mării. 26. În călătorii adeseori, în primejdii de râuri, în primejdii de la tâlhari, în primejdii de la neamul meu, în primejdii de la păgâni; în primejdii în cetăți, în primejdii în pustie, în primejdii pe mare, în primejdii între frații cei mincinoși; 27. În osteneală și în trudă, în privegheri adeseori, în foame și în sete, în posturi de multe ori, în frig și în lipsă de haine. 28. Pe lângă cele din afară, ceea ce mă împresoară în toate zilele este grija de toate Bisericile. 29. Cine este slab și eu să nu fiu slab? Cine se smintește și eu să nu ard? 30. Dacă trebuie să mă laud, mă voi lăuda cu cele ale slăbiciunii mele! Pomenește-mă, frate Cristian... Slavă Domnului pentru toate.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 12.07.2016 at 16:51:00. |
|