Citat:
În prealabil postat de Romowe
Te referi la pozitia lui Hierotheoos Vlachos? Daca da, omul a motivat-o detaliat si la obiect.
|
Unde vezi tu 'detaliat si la obiect'? Ai citit macar?
Citat:
În prealabil postat de antoniap
|
Citat:
Mai ales cu privire la primul text menÈionat, âRelaÈiile Bisericii Ortodoxe faÈă de restul lumii creÈtineâ, vreau să spun că, într-adevăr, nu am semnat, Èi aceasta după o cugetare profundă, bazându-mă pe criterii teologice.
Nu este încă timpul să dezvolt toate argumentele mele istorice Èi teologice, lucru pe care îl voi face când voi analiza mai general toate procedurile Èi atmosfera pe care am constatat-o pe durata desfăÈurării sesiunilor Sfântului Èi Marelui Sinod. Aici voi menÈiona succint câteva motive particulare.
|
Deci de ce nu a semnat? Nu stie nici el inca ("nu este timpul", "cand voi analiza mai general" - nu am analizat, dar am luat o decizie, etc.) dar sa ne dea ceva motive particulare pana una alta.
In traducere, "pretexte".
Citat:
A avut loc o discuÈie Èi membrii delegaÈiei noastre au decis prin vot asupra celor trei propuneri. Eu, personal, am susÈinut prima propunere, cu formulările alternative care au fost menÈionate anterior, în timp ce toÈi ceilalÈi prezenÈi au votat noua propunere, cea de-a doua.
Am considerat că această propunere nu a fost cea mai adecvată din punct de vedere istoric Èi teologic Èi am declarant imediat în faÈă tuturor celor prezenÈi că nu voi semna textul acesta, dacă va fi depusă această propunere, însă, de dragul unităÈii, mă voi abÈine de la orice discuÈie. Prin urmare, Èi din acest motiv, nu pot semna textul.
|
Vezi vreun argument aici? "a considerat" este argumentul si pentru ca "a considerat" si ceilalti n-au "considerat" ca el, n-a fost de acord.
Superb exemplu de argumentare si comunicare si expunere vizavi de care sunt de fapt bazele disensiunii.
Se mai poate comenta si restul textului dar nimic relevant pentru fondul discutiei si imaginea devine si mai patetica: orgolii, disensiuni infantile, etc.