![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Iar frăția ta, mereu scapi ca prin urechile acului de banare, în agresivitatea ta continuă, nefondată, atacurile la persoană, ponegriri, batjocoriri, denigrări, calomnieri, din cauza puținei tale iubiri și credințe practic. Mă tot întreb de ce scapi mereu de banare? În fine, nici nu vreau să aflu răspunsul, sincer, că aș începe să judec aspru, neputințele tale, în loc să îți port neputințele. Citat:
Subscriu, sunt total de acord. Deși oarecum, parcă prea aerisit articolul, dar e adevărat. Trebuie să avem extrem de mare grijă cui punem acele... îndreptări, practic, cât de vindecați suntem noi și cât de mult putem vindeca pe alții. Fiindcă în aparență, de exemplu sora "nacu simona" poate fi acuzată de fals misticism, dar intențiile ei sunt bune, și eu la fel pot fi acuzat, și frăția ta "crinrin" la fel, ca și Arsenie Boca la fel, cu toții putem fi acuzați de diverse numiri... să le spunem. Dar cât de bune sunt intențiile noastre? Cât de eficiente? Cât de precise și ce putere au, în Cine, de la Cine? Duhul Sfânt sau demonii? Înmulțim noi oare cu adevărat harul Sfântului Botez, harul Sfintei Mirungeri, harul Sfântului Maslu, harul Sfintei Spovedanii, harul Sfintei Împărtășanii... Însă depinde cine ne "acuză", cât de fondată este acuzarea, cu ce scop ne acuză? Scopul de a ne ponegri sau de a ne vindeca? Ce facem concret, odată ce vedem boala, și acuzăm, ce facem pentru vindecarea ei, a persoanei suferinde... Subiectul rămâne deschis, oricum ca și cultură generală, încurajez citirea articolului postat de sora "crinrin", și de bărbați și de femei mai ales, care suferă cel mai mult de fals misticism, dar sunt foarte mândre și ascunse, dar și cartea "Psihiatria pentru duhovnici" de părintele Dmitri Avdeev, la fel de bărbați și de femei : ![]() Pomeniți și iertați.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 08.08.2016 at 18:07:52. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citeste mai sus despre "delirul mistic" de sorginte patologica, s-ar putea sa-ti fie util daca iei problema in serios. Citat:
Nu te mai da lovit, ca esti numarul unul la improsat oamenii cu calificative si acuzatii sub masca falsei iubiri, falsei smerenii si falsei aprinderi duhovnicesti. Da. poate ca actor aveai succes dar asa, nimeni nu inghite povestile tale, nu-l mai lua pe vsovi de sus ca sunteti fix la acelasi nivel.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 08.08.2016 at 18:08:10. |
|
|
|||
|
|||
|
Hai mai Igor, atata te-ai rugat de el sa faca un topic in care sa discutati amandoi ca sa-l convingi ca greseste si acum ii zici ca-i sectar si vrei sa fie banat ? Dupa ce te-ai ratoit la admin si la ceilalti ca l-au banat ? :)
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Oare cît să vă îndur? Păi de aia a ajuns la concluzia asta, căci necrezînd și vrînd să se autoîndreptățească asemenea vouă zice și el acuma ca voi mereu: că aș fi alea alea... nu vreau să le repet căci sunt niște josnicii nevrednice de un creștin... mirean din BOR așa ca mine darmite atunci de un teolog care mai și susținea că cică din dragoste creștină a cerut el să nu fiu bannat așa cum ați cerut mereu toți în cor să fiu deși nu v-am făcut nimic. Păi ce dragoste e aia domnule Igor Emilian, aia de care vorbești tu și care văd că acum îți basculează în extrema aialaltă? Adică tu ai cerut să nu fiu banat pentru ca să mă faci în toate felurile și dacă nu am recunoscut că aș fi eu toate josniciile pe care mi le-ai aruncat în cap ca să-mi scoți dracii din mine atunci iată recunoști că ai greșit și că mai bine cereai și tu să fiu bannat? Nu te doare revăzîndu-ți felul de a-ți mărturisi astfel credința? Nu te doare cînd îți amintești de ce ai făcut și de ce anume faci? Fii sincer cu tine dacă poți! Te rog fii sincer! Dar pe mine, ce crezi, cum mă simt eu cînd știu că eu sunt cel ce te-am iubit creștinește mărturisinduți Adevărul cu credință căci eu cred și nu tu care m-ai condamnat una-întruna! Dar e treaba ta, ești liber să o dai la întors ca la Ploiești cît vrei. Eu rămîn mai departe să vă iubesc și să vă rabd... căci pe iuliu46 îl știu de cînd discutam pe vremea USL-ului despre cuplul de tristă amintire Antonescu-Ponta care au dat lovitură de stat. El, iuliu46 era de partea lor susținînd că sunt postac plătit de Udrea. V-am iertat și nu pot să mă supăr pe voi mai ales cînd știu ce interese ascunse vă animă. Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 20:13:17. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nici nu am vreo legatura cu adminul ca sa-l sustin. Mai ales de cand am aflat ca afara-i vopsit gardul si inauntru e Mossadul. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
V-am mai spus, ortodoxia nu a avut și nu are inchiziție.... și zic asta fără să acuz inchiziția catolică de ceva. Eu acuz păcatul!.. ca să lupte Dumnezeu împreună cu mine împotriva lui și ca să mă mîntui. Dacă v-am acuzat și v-am lovit făcînd victime colaterare vă cer iertare. Intenția mea a fost doar să vă spun ce cred ca un om liber și cinstit fără ca să-mi fie libertatea un acoperămînt și un îndemn la fărădelegi și păcătuire . Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 23:10:05. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu a ascultat nimic din ce i-am spus, fiindcă el nu poate să se abțină să nu răspundă cuiva, răspunde euforic la toți, pe toate topicurile, oriunde este activitate, fără să-l întrebe nimeni nimic, și fără să zică ceva argumentat, poate din Biblie, sau Sfinții Părinți. De aceea cred că ar fi bine să fie banat, și spun că am greșit când am cerut să nu fie banat. Mă și mir că a reușit să adune 3.700 de postări, fără să fie banat, spunând absolut de fiecare dată aceleași nimicuri. Plus alte câteva mii, cu celelalte conturi unde a fost banat, are poate peste 5.000... Iar mulți oameni (în special femeile) mai și citesc ce scrie el și îi mai și răspund... Din dorința lor maternă de a păzi de apă și foc... Numai că el are 48 de ani, nu mai are nevoie de nicio păzire fizică, de la oameni... Dacă ar fi ascultat, să rămână acolo și să vorbim doar noi doi, aș fi stat zile întregi, doar cu el de vorbă, oricât era nevoie, dar dacă se bagă să răspundă tuturor, fie că e sau nu nevoie, asta ma făcut să bat în retragere, să înțeleg că e bolnav și are nevoie de mult mai mult ajutor, decât pot să-i ofer eu... Of, iar mă lungesc la vorbă... în fine ți-am împlinit dorința și i-am răspuns... Iar eu mă retrag din acest topic. Iertați-mă. Sper să te distrezi copios pe neputința unui om bolnav... (ironie)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 08.08.2016 at 21:29:53. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu sunt obligat să respect restricțiile tale și nu postez cum spui tu ''euforic'' și ca un troll amestecîndu-mă în tot felul de subiecfte animate. Și asta se poate vedea dacă te uiți la toate postările mele dînd clic pe numele meu. Deci dezinformezi și minți și iată cum faci pe victima. Din pricina acestor lucruri pleacă harul și vin demonii... căci mințind și denigrînd fără rușine devi unul dintre ei. Dragul meu, eu te-am iertat și am încercat să te fac să pricepi că ce spun e adevărat pe argumente clare și veridice și nu așa cum dezinformezi tu că aș face. Crede-mă că mi-ar fi rușine să fiu Teolog și să mint în față omul cu care ai stat de vorbă. Ție cum de nu-ți este? Iată mă faci bolnav și alea alea... și asta la nesfîrșit iar acum dîndu-te victimă. Păi tu persiști în jocul ăsta periculos și nu eu. Eu nu te-am făcut nicicum ci ți-am repetat că necredința ta lăudăroasă și batjocoritoare la adresa mea te duce pe tobogan lîngă drăcușorii de care te temi. Te-am sfătuit să te oprești din astfel de afirmații gratuite și nu ți-am cerut nici să pleci, nici să te banneze adminul... Dar uite, văd că nu poți altfel... așa că te las dragul meu să mă acuzi mereu... acuză-mă de tot ce-ți trece prin minte că nu mă supăr. Mulțumesc lui Dumnezeu că ai reușit să înveți atît de multă Teologie. Păcat că nu o știi folosi cu înțelepciune. Dar ești tînăr. Mai ai vreme. Deci nu uita că eu sunt cel care te iubesc cu Adevărat... eu împreună cu Dumnezeu. Și spun asta pentru că eu ți-am mărturisit cu dreptate și cu credință pe Adevărul. Cîndva vei crede... și tu și-ți vei aminti. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Apoi, acele idei originale, n-au fost niciunde, niciodată, împotriva Scripturii și/sau împotriva Sfinților Părinți. Iar dacă am greșit să-mi fie spus clar: aici ai greșit, fiindcă uite, Sfântul acesta, spune asta: "..." și te contrazice. Acesta e un dialog civilizat, cu bun simț, cu responsabilitate și asumarea faptelor. Nu în spatele unui pseudonim "Alin B." împroști cu nimicuri... Nu se face așa... De asemenea îți recomand și eu să citești articolul postat de "crinrin", dar mai mult recomand cartea "Psihiatria pentru duhovnici", am postat-o mai sus, pe care eu am citit-o, mi-a fost făcută cadou de o persoană foarte apropiată și dragă, care vrea să mă vadă preot sub orice formă, și care carte cred că te va ajuta enorm în agresivitatea ta pe forum... Nădăjduiesc... Citat:
Prima banare, când am postat cu numele meu real, fără pseudonim (lucru care nu-l văd greșit, n-am nimic de ascuns) dar am început să răspund la topicuri vechi de ani de zile, la care adminul vedea că nu are rost să mai răspundem, și le-am luat pe rând începând de la cel mai vechi și nici nu spuneam mare lucru de folos spre mântuire, și nici nu am citit regulile forumului. Am meritat banarea, categoric. Iar a doua banare, cu pseudonimul "Daniel_ortodox", am fost banat fiindcă am răspuns foarte aspru și acid, fratelui "Mihail_c.", am răspuns practic în cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur, punându-le în postarea mea, dar mai bine era dacă puneam direct citatul Sfântului Ioan Gură de Aur. Acea banare am meritat-o încă și mai mult, decât prima, fiindcă mi-a lipsit total discernământul, dragostea, buna cuviință, trezvia, dreapta socoteală, rugăciunea și tot lucrul bun, necăutând să port neputințele celuilalt. Dar tu câte banări ai ? Și de ce ai 17 mii de postări, majoritatea cu 4-5 cuvinte, fără să spui mare lucru, mereu neargumentat, majoritatea postărilor tale plin de agresivitate, atacuri la persoană, zeflemitor, calomniator, ponegrești și jignești, pe nerusuflate. Tu de câte ori meritai să fi banat ? Frățiorul meu drag... Să ne iertăm unii pe alții... :) Citat:
Dar uite, fiindcă ai cerut în mod expres, să-i răspund, îi voi răspunde, la o postare de aici, pentru tine...
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 08.08.2016 at 18:29:30. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|