Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.08.2016, 20:30:41
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

"Saul ii raspunde lui Saul". :)

Multa minte iti mai trebuie ca sa citesti ce scrie acolo Sf. Grigorie si sa intelegi ca spune ca Scriptura minte. Cand de fapt singurul lucru pe care il spune este ca se foloseste acest procedeu in Scriptura pentru usurinta naratiunii.

Si cu asta am terminat ca nu am chef sa-mi pierd urmatoarele saptamani discutand cu tine. Ca tot nicaieri nu ajung, nici eu si nici tu.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 20:35:10
Senior Member

Implicit

Parca citesti o revista de benzi desenate cand citesti pe forum : Vrajitoarea avea puterea X.

Puterea nu poate veni decat din doua locuri. Ori ti-o da Sf. Duh, ori faci vreun pact cu dracul. Daca ar crede vreunul ca Sf. Duh i-a dat cuiva putere sa cheme mortii sau sa ridice dumnezei...e problema lui. :)
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 21:11:23
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Parca citesti o revista de benzi desenate cand citesti pe forum : Vrajitoarea avea puterea X.

Puterea nu poate veni decat din doua locuri. Ori ti-o da Sf. Duh, ori faci vreun pact cu dracul. Daca ar crede vreunul ca Sf. Duh i-a dat cuiva putere sa cheme mortii sau sa ridice dumnezei...e problema lui. :)
Exagerezi forțînd intepretările spre basculări logice... dar forțîn intepretarea ta devine absurdă logica ta afirmînd tu defapt o mare minciună.

Păi vrăjitoarea fiind în Israel sigur putea avea putere de a vedea și de a vorbi de la Dumnezeu căci satana n-are nicio putere dar iată că ea prefera să și-o folosească la rău, călcînd legile vieții, deci păcătuind chema morții și prin asta se spurca și devenea necurată.

Puterea era de la Dumnezeu, faptele și păcatele ei rele erau făcute prin necredință căci se lăsase ispitătă spre cîștiguri josnice și căzuse în aceste fapte rele pe care le făcea în ascuns.

Dar atunci cînd a venit Saul la ea și i-a cerut să-l cheme pe Samuel, ea nu a greșit căci nu a chemat morții ci pe un mare prooroc adormit, deci deși se ocupa cu călcarea legii, atunci, strict în cazul respectiv ea nu a călcat legea chemînd un adormit și nu un mort, pe Samuel... de la care s-a și umplut de duh al adevărului știind apoi că Saul este defapt cel ce se travestise și îi ceruse asta.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 21:17:24
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Exagerezi forțînd intepretările spre basculări logice... dar forțîn intepretarea ta devine absurdă logica ta afirmînd tu defapt o mare minciună.

Păi vrăjitoarea fiind în Israel sigur putea avea putere de a vedea și de a vorbi de la Dumnezeu căci satana n-are nicio putere dar iată că ea prefera să și-o folosească la rău, călcînd legile vieții, deci păcătuind chema morții și prin asta se spurca și devenea necurată.

Puterea era de la Dumnezeu, faptele și păcatele ei rele erau făcute prin necredință căci se lăsase ispitătă spre cîștiguri josnice și căzuse în aceste fapte rele pe care le făcea în ascuns.

Dar atunci cînd a venit Saul la ea și i-a cerut să-l cheme pe Samuel, ea nu a greșit căci nu a chemat morții ci pe un mare prooroc adormit, deci deși se ocupa cu călcarea legii, atunci, strict în cazul respectiv ea nu a călcat legea chemînd un adormit și nu un mort, pe Samuel... de la care s-a și umplut de duh al adevărului știind apoi că Saul este defapt cel ce se travestise și îi ceruse asta.
Ma bucur ca ai spus asta, deci e exact ca la noi cu Rodica si adevarata fiica a mamei Omida. Exista vrajitoare care fac magie alba si altele care aleg sa-si foloseasca puterea data de Dumnezeu in scopuri malefice. Doar alea-s rele. Celelalte nu gresesc, daca chemi pe dracu la lampa faci un lucru rau, daca chemi un sfant din fundul tuciului faci un lucru bun.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 21:23:39
Senior Member

Implicit

De fapt asa si suna porunca divina. Sa nu va duceti la aia care cheama mortii rai, sa va duceti la aia care cheama mortii buni, ca aia nu fac nici un rau. :)
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 21:27:34
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
De fapt asa si suna porunca divina. Sa nu va duceti la aia care cheama mortii rai, sa va duceti la aia care cheama mortii buni, ca aia nu fac nici un rau. :)
Da, chiar așa sună, căci morții buni sunt adormiții în Dreapta Credință adică sfinții la care chiar te îndeamnă Domnul să te rogi și să le ceri ajutorul!
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 21:30:46
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Ma bucur ca ai spus asta, deci e exact ca la noi cu Rodica si adevarata fiica a mamei Omida. Exista vrajitoare care fac magie alba si altele care aleg sa-si foloseasca puterea data de Dumnezeu in scopuri malefice. Doar alea-s rele. Celelalte nu gresesc, daca chemi pe dracu la lampa faci un lucru rau, daca chemi un sfant din fundul tuciului faci un lucru bun.
Nu știu ce e de rîs. Păi tu nu chemi sfinții cînd te rogi? Acuma sunt în cer după ce Domnul Hristos a spart șeolul, dar pînă atunci toti morții acolo mergeau chiar dacă erau unii foarte mari drept credincioși cum e cazul lui Samuel sau alți drepți ai VT.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 21:34:18
Senior Member

Implicit

Vsovi una e sa le ceri sfintilor ajutorul ( sa puna o pila mai sus pentru tine ) si alta e sa-i ispitesti. Dar am zis de mult ca ma opresc sa incerc sa te conving, te las in pace, poate asa faceti voi pe acolo, o mai chemati din cand in cand pe Verginica sa va mai spuna ce si cum. :)
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 21:39:28
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Vsovi una e sa le ceri sfintilor ajutorul ( sa puna o pila mai sus pentru tine ) si alta e sa-i ispitesti. Dar am zis de mult ca ma opresc sa incerc sa te conving, te las in pace, poate asa faceti voi pe acolo, o mai chemati din cand in cand pe Verginica sa va mai spuna ce si cum. :)
Dragul meu, Saul nu l-a ispitit pe Samuel ci avea o foarte grea și mare problemă, practic i-a cerut ajutorul în ultimul moment iar Samuel l-a auzit și i-a răspuns băgînd și groaza în vrăjitoare ca să se întrepte și ea.

Cum sf. Verginica e o sfîntă tot așa cum e și sf. A.B sau ciobănașul Petrache Lupu, ei pot fi chemați și pomeniți în rugăciunile oricui și fiind în Cer împreună cu Dumnezeu precis vă aude și vă ajută.

Eu însă ca mirean din BOR nu am fost încă acolo, la NIP, dacă prin acolo la asta te refereai... sper să merg și să mă bucur de drept credincioșii de acolo.

Păi oprește-te cînd te-ai lămurit... cînd ai priceput, cînd poți să crezi drept. Pînă atunci mai putem discuta mult și bine. Nu-i nicio supărare să încerci să te lămurești și să te pui la +punct... de asta sunt forumurile ca discutînd între noi să ajungem la Discernămîntul cel bun întărindu-ne astfel în Dreapta Credință.

Last edited by vsovi; 10.08.2016 at 21:43:02.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 20:38:43
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

1. Dacă demonii pot lua chip de înger de lumină, nu poate lua vreo unul, chipul lui Samuel?

2. Dumnezeu în harul Duhului Sfânt, prin vrăjitoarea care calcă porunca Domnului în lucrarea ei cu diavolul, îi dă să arate pe autenticul Samuel?

3. Și dacă Scriptura spune: "Și peste toate acestea, între noi (vii) și voi (adormiții) s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi." - Luca 16, 26, atunci autenticul Samuel a venit la chemarea vrăjitoarei?

4. De ce spune Domnul să nu vorbim cu morții? Nu oare fiindcă toți sunt demoni și înșeală și mint, precum pe Eva și Adam în Rai?

De ce vă pierdeți în minciuni ? De ce nu vă smeriți și să vă rugați ?

Pomeniți-mă și iertați-mă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Răspunde