Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.08.2016, 14:02:43
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Altă întrebare nesurprinzătoare mai ai? Te rog, îndrăznește fiule!.. al lui Avraam.. și nu te crampona în re-formarea inchiziției ''ortodoxe''. :)
Da mai am. Ce parere ai de medici ? Mai ales de psihologi si sau psihiatrii ?
Reply With Quote
Vechi 30.08.2016, 14:22:51
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Da mai am. Ce parere ai de medici ? Mai ales de psihologi si sau psihiatrii ?
Păi dacă ai cunoaște pe sfîntul Pantelimon sau pe atîția sfinți medici creștini fără de arginți așa cum îi cunosc eu atunci ai pricepe că nu am de dus un război cu vreun medic.

De psihologi și de psihiatrii am o părere foarte proastă dar îi iert de acuzare dacă mă gîndesc cît de greu le este lor de vindecat tot felul de bolnavi care apelează la ei.

Bunicul meu a fost psihiatru și a avut din cei 7 frați cîți au fost la părinți, un frate sau doi care de asemenea au fost psihiatrii. Practicau regresia hipnotică și tot felul de tratamente bazate pe sugestie, pe impuls, pe inerție... erau medici mari... dar aveau destule păcate așa că mai bine spune-mi părerea ta despre ei, despre psihiatrii și psihologi. De ce ți-e frică de ei? Am văzut destui bolnavi psihic și știu cum au fost tratați. Nu am nevoie nici de tratamente psihologice cu atît mai mult cu cît nu le găsesc utile la ceva mai ales că teoriile lor le știu și le consider nocive pentru dreapta credință... ortodoxă! Defapt nu sunt tratamente ci experiențe nereușite pe oameni pe baza cărora s-au întocmit cărți ''științifice'' prin care vor să obțină omul lumesc ateu bine integrat în lume și bine adaptat și care știe socializa și să se comporte ''civilizat'' în public.

Apoi am o colegă de servici psiholoagă și pe alți psihologi i-am văzut pe la TV și prin filme cum tratează și ce recomandă ei așa că știu ce susțin și cum încearcă să te trateze ca să te ''adaptezi''.

Nu-i condamn pe niciunii însă teoriile lor și practica lor nu e una creștină darmite de a fi una ortodoxă. Ei se apropie mai mult prin tratamentele și sfaturile lor de metodele egipsihologice și egipsiatrice practicate de milenii de toate vrăjitoarele și de toate ghicitoarele și de toate propagandele și experimentele care se joacă cu creierul omului și cu sufletul omului însă nu e un joc cinstit ci jocul lor de păcălici este unul la care ei întotdeauna trișează, fraierind bolnavul sau aparținătorii pentru intențiile lor... cică nobile.

Deci nu-i judec și nu-i condamn fiindcă mi-aș condamna familia, bunicii însă nici nu pot să le împărtășesc tuturor medicilor metodele lor viclene și teoriile lor pe baza cărora ei vor să te ''trateze''.

Cu toată buna credință, n-am cum să-i cred, însă de exemplu, cum mi-e rău pe mașină din pricina serpentinelor și a frînărilor repetate recunosc că am luat pe drumul de la Sinaia la Pucioasa Emetiral, medicament recomandat de ei și așa, din mila lui Dumnezeu, nu am vărsat pe drum și nu mi s-a făcut rău deloc... am luat două pastile și am făcut cei 45 de km între Sinaia și Pucioasa și inapoi fără să am nicio problemă de amețeală sau de vărsare.

Last edited by vsovi; 30.08.2016 at 15:04:44.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2016, 16:24:11
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit Am fost Sîmbătă și Duminică la Pucioasa și la Glodeni Vale..

Vă rog, veniți cu alte întrebări legate de primul meu drum la NIP.

A fost o vreme foarte bună, soare, senin, cald fără să fie zăpușală... și seara, la mult timp după praznic, după ce Dumnezeu ne-a hrănit cu mîncare și cu Cuvîntul Său preaiubit... a venit o ploaie bună și îndestulătoare, care a ținut vreo oră-două și a hrănit și ea toate plantele, iarba și pomii.

Ziua cînd ne-a fost prea cald, am băut multă apă din fîntinile care se văd pe FB și apa de acolo din fîntîni sfințite împreună cu preoții ortodocși de acolo are gust bun și e rece și dulce fără miros sau gust sulfuros... am scos cîteva găleți de lemn pline cu apă și am luat 2 sticle de 2l și pentru acasă ca să ne împrospătăm apa sfințită luată de la biserica din Cluj din care bem tot anul înmulțind-o mereu.

Nu ne-a lăsat să intrăm în mînăstire, acolo unde se vede chivotul cu 12 porți cu un acoperiș ca o floare, nu ne-a lăsat să intrăm și să vizităm deloc fiindcă e loc sfînt însă am stat de vorbă mult cu portarul mînăstirii, un moș Dumnezeu foarte înțelept și drept și smerit, un fel de sf. Petru al porții Raiului, cu care am discutat mult și cu foarte mare folos duhovnicesc și el ne-a trimis să mergem să vedem unde e Grădina Întîlnirii, adică acolo unde este Casa Întîlnirii și marele cort alb din Glodeni Vale. Acolo am putut intra doar după ce soția a primit un batic alb și o fustă lungă pe care a luat-o peste blugi și numai după ce eu am venit cu o ținută sobră, blugi negrii și haină cu mîneci lungi, dar de căldură am dat-o jos în timpul mesei și am rămas în blugi și în tricou lung. Deci ținuta e obligatorie... și cuviința. Sîmbătă, cînd m-am dus în pantaloni scurți și în tricou de am stat mult de vorbă cu portarul mînăstirii și soția era în blugi și tricou nu ne-a lăsat să intrăm nici măcar în grădina întîlnirii căci în mînăstire nu ne-a lăsat Moșul Dumnezeu să intrăm chiar de am fi fost îmbrăcați corespunzător.

Duminică cînd ne-am reîntors la Grădina și Casa și Cortul Întîlnirii i-a dat soției fustă lungă și un batic alb foarte frumos și eu am venit în blugi și cu haină cu mîneci lungi și după ce ne-a stropit la intrare cu apă sfințită așa am intrat. Imediat ce am intrat ne-am rugat împreună cu toți ceilalți care au venit înaintea noastră căci tocmai se citea din Acatistul Maicii Domnului și apoi a ținut preotul Nicușor un fel de predică destul de lungă și frumoasă și abea după aia am stat la masă și am asistat la un fel de spectacol pregătit de poporul cel mic al Domnului Iisus-Cuvîntul.

În timpul acesta am primit multă mîncare de m-am simțit ca la o nuntă. Toate bucatele erau fără carne lapte, brînză și ouă... și atît de multe au fost încît nu am mai putut mînca fiind nevoit ca ciorba și ardeii umpluți să primim doar o singură porție, căci dacă aș fi mîncat și eu și soția cîte o porție separată, precis aș fi crăpat de prea multa mîncare. Mie mi s-a părut mult prea mult pentru un praznic obijnuit... m-am simțit ca la o mare nuntă și meniul a fost mult prea bun. Nu că aș vrea să-i laud sau să le fac propagandă dar chiar m-am mirat cît de bun a fost gustul fiecărei mîncări servite pe gratis. Am analizat ca la Master șef și la final le-am aruncat șorțul dîndu-le premiul cel mare de mari Maeștrii ai artelor culinare bucurîndu-mă că ar putea fi și ei printre cei mai mari bucătari din împărăția lui Dumnezeu. (Chestia cu șorțul e o doar o metaforă, o figură de stil.)

Mie mi-ar fi fost suficiente sărățelele servite și o cană cu apă rece. Dacă ați știi ce gust minunat aveau niște amărîte de sărățele cu chimin sau mămăliga tăiată în cuburi mari... ceva de vis.

Am zis cu soția ca după ce ajungem acasă să sune pe cineva de acolo ca să le ceară toate rețetele.

Păi 5 ore cît am stat la reprezentațiile lor, ne-au servit non stop ca la nuntă că nu-mi venea să cred cît de altruiști sunt cu oaspeții. Păi ei sunt săraci și mîncarea e făcută cu preponderență din ceea ce cultivă ei la ei pe pămînturile lor. Și să dai de 5 ori pe an o astfel de masă îmbelșugată la cam 100-200 de participanți mi se pare enorm.

Dacă aș fi fost în locul lor aș fi dat niște sărățele cu apă și o bucățică de pîine și mămăligă și atît. Nu vă spun meniul ca să nu vă speriați! A fost mult prea îndestulător încît cred că și cel mai înfometat și lacom s-ar fi săturat peste poate bine de tot.

Ceva incredibil ce gusturi minunate aveau toate, exact ca în povești.

Păi la început ne-a servit cu un aperitiv făcut din salată de vinete, niște chifteluțe fără carne, niște roșii foarte mici, ardei roșu și cuburile mari de mămăligă și m-am săturat încît nu mai doream să ne servească și cu altceva... dar festinul de abea atunci începea... ca să nu mai spun că am băut singur o cantă, un canceu, de vin de casă, cam 4-5 căni, dar credeți-mă că în viața mea nu am băut un așa de bun vin roșu, cu aromă, cu buchet, cu tărie, cu culoare, cu gust... păi eu sunt din Bihor și noi primeam mult vin de casă de pe la oameni în fiecare toamnă-iarnă sau cînd mergeam cu colindul beam de la toți și gustam vinul de la fiecare casă dar niciodată un vin de casă nu a avut un asemenea gust bun și minunat și noi primeam de la mulți oameni care se și lăudau cu vinul lor de casă făcut de ei. Deci am băut singur un canceu de 1-2 litri și credeți-mă că nu m-am îmbătat absolut deloc. Nici măcar nu am simțit că m-aș fi bine dispus peste măsură. Nu-mi explic cum s-a putut întîmpla așa ceva. Eram treaz ca lumina și bine dispus ca un bețiv care s-a cherchelit pe ascuns cu tot vinul pus pe masă. N-am mai cerut vin pentru că m-am săturat inclusiv de vin. Dacă aș mai fi cerut precis mi-ar mai fi adus dar mi-era rușine căci acolo toți erau sobrii și beau foarte puțin, maxim un pahar de 100ml. Eu însă ca sugativa am topit tot. Și vinul avînd buchet puternic mi l-am și înmulțit adăugînd apă din fîntînă cam juma-juma și abea așa se apropia cu tăria la nivelul vinurilor de casă pe care le cunoșteam... dar gustul rămînea... mult mai aromat, mai puternic și mai dulce decît al oricărui vin de casă.

Să nu vă spun de înghețată și de prăjiturile și de fructele de la final că nu se pot descrie în cuvinte gusturile lor... am tăcut și am topit tot... savurînd încet toate deliciile și aromele. Îmi pare rău că nu am strîns de pe masă măcar toate sărățelele rămase ca să am ce roade pe trenul de întoarcere căci la ele mi-a rămas gîndul. Mie îmi plac sărățele și dacă aș putea m-aș hrăni numai cu sărățele așa că știu toate sărățelele din comerț, dar niciunele nu se ridică la nivelul acelora. V-am zis, niște amărîte de sărățele aveau un gust cum eu nu am mai întîlnit deși sunt un fan al oricăror tipuri de sărățele. Și numai pentru a gusta din sărățelele alea cred că se merită să mergi pînă la NIP. Am mîncat acolo cît am stat cam 2 pumni mari plini de sărățele subțiri, concentrate, foarte consistente făcute fără untură sau ulei mult.

Pe final s-a citit ultimul Cuvînt pogorît din cer și după aia au mai cîntat cîteva melodii patriotice. Și noi cei din Cluj am cîntat cîteva melodii, priciesne, printre care nu lăsa Măicuță să pierim pe Cale. Ceva mai la început, o femeie văzînd ce frumos a cîntat una din fetele de acolo, călugărițe fecioare, a cerut să mai o pună să cînte... avea un glas așa de frumos și de dulce ca un îngeraș. Practic eu am fost ca o sugativa fiind atent la toate chiar fără să fie nevoie să mă concentrez... nu știu cum se făcea dar pe toate le percepeam și le înțelegeam fără să fac cel mai mic efort pentru asta... deși eu mă luptam în permanență cu multe gînduri de hulă care veneau din firea mea păcătoasă ca să spurce și să strice masa festivă. Deci am suferit cu amar de la firea mea ticăloasă care nu se lăsa pînă nu îmi strecura niște gînduri murdare sau rele sau josnice... că abea am reușit să mă rabd pînă la sfîrșit că îmi venea să mă scot singuri de urechi afară așa ca în pildă, ca pe cel ce nu avea haină de nuntă. Ăsta a fost amarul tainic pe care l-am suferit dar mă bucur că pe cît posibil nu am tulburat cu boala păcatelor mele pe ceilalți. Practic cu un ochi zîmbeam și mă bucuram și cu unul ascuns și tainic plîngeam și sufeream... dar m-a iertat și m-a mîngîiat Domnul și m-am liniștit.

Și încă ceva, nu e glumă, am simțit Cerul dulce și înmiresmat cu miros de flori plecat de Dumnezeu pînă incluisv la mine care față de ceilalți eram cam cel mai păcătos în ascuns de acolo. Deci iată că Dumnezeu a răsplătit cu bunătate și îmbelșugare tuturor, de la cel mai mare pînă la cel mai mic, dacă m-a răbdat și nu m-a scos afară așa cum aș fi meritat. Așa că cine vrea poate îndrăzni și el așa ca mine, oricît ar fi de păcătos, să meargă și să caute la fața Cuvîntului lui Dumnezeu la vreun mare praznic de sărbători... căci defapt pentru noi, pentru cei mai mari păcătoși, pentru mine și soția mea, a venit să Cuvinteze și să ne scoată din hăul păcătuirii neîncetate care te bagă în disperare și deznădejde. Pentru noi a venit și cu noi s-a întîlnit fiind atît de frumos și de bun.

Totuși ciorba nu mi-a plăcut, aș fi vrut să fie mai acră, dar era prea dulce și nu de la zahăr ci de la ceva legume prea dulci... nu mi-am dat seama... aș fi preferat să fie mai acră cu un pic de oțet sau de borș... dar chiar și așa era foarte bună... dar m-am abținut nu pentru că nu o puteam mînca din pricina gustului ci pentru că eram mult prea sătul deși eu am ținut post aproape negru în ultimele două zile și am ținut un post ușor și în cele 15 zile de post de dinainte de sărbătoarea din 28 august, cu dezlegare pe 15 august căci am sărbătorit și cu BOR în avans cînd am mîncat pește și am băut vin. Deci eram pe nemîncatelea și cu toate astea cred că m-aș fi săturat și de la un pahar cu apă rece scos din fîntînile alea două și o discuție cu nea Milică, moșul Dumnezeu care mi-a povestit destule și cu care am avut niște discuții cu scîntei... pentru că eu nu mă pot abține să scot paiele din ochii tuturor în timp ce în al meu...

Și cîte aș mai avea să vă povestesc. Poate totuși îndrăznește careva să mai întrebe cîte ceva. Hai vă rog mult, loviți cu întrebări!

Last edited by vsovi; 30.08.2016 at 18:43:55.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2016, 10:34:16
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Ti-a ascultat Dumnezeu vreo rugaciune la NIP?
Reply With Quote
Vechi 31.08.2016, 12:22:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Reply With Quote
Vechi 31.08.2016, 12:32:49
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
''Lăsați 'sectele' să vină la Mine.''
:))))))))))

Chiar așa, Copăcele dragă, sectele să meargă la Donald shTrumph, că le primește cu brațele deschise, iar voi, care sunteți păcătoși și vreți să vă mîntuiți, mergem la NIP.

Citat:
Dacă vrei să-ți răspund la o astfel de întrebare atît de frumoasă, te rog mai înainte, permite-mi să-ți pun o întrebare indiscretă: Văd că Locația ta este Cernica... oare să fie vorba de mănăstirea Cernica?
Reply With Quote
Vechi 31.08.2016, 12:46:21
Banned

Implicit

Citat:
:
Cernica... oare să fie vorba de mănăstirea Cernica?
Si daca ar fi care este problema ?
Reply With Quote
Vechi 31.08.2016, 13:02:47
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit Cîteva fotografii în drum spre NIP.

Puteți intra aici să vedeți cîteva fotografii făcute cu telefonul mobil pe drum.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2016, 14:21:44
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
Dacă vrei să-ți răspund la o astfel de întrebare atît de frumoasă
Nu am nevoie de raspunsuri conditionate.
Tu ai cerut cu insistenta intrebari, eu ti-am pus una frumoasa.
Daca vrei, raspunzi frumos, daca nu, du-te pe pustii!
Reply With Quote
Vechi 31.08.2016, 15:15:20
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Nu am nevoie de raspunsuri conditionate.
Tu ai cerut cu insistenta intrebari, eu ti-am pus una frumoasa.
Daca vrei, raspunzi frumos, daca nu, du-te pe pustii!
Cu ce te-am supărat dragul meu coleg de mă trimiți în pustii dacă nu.....? Tu crezi că sunt chiar așa de înduhovnicit și pe o treaptă a credinței atît de înaltă încît să rezist în pustii așa ca cei mai mari sfinți? Nu sunt.

Nu ți-am condiționat răspunsul cum ai priceput dumneata ci te-am rugat ca mai înainte de a-ți răspunde să încercăm să ne cunoaștem...:
Citat:
În prealabil postat de vsovi
Dacă vrei să-ți răspund la o astfel de întrebare atît de frumoasă, te rog mai înainte, permite-mi să-ți pun o întrebare indiscretă: Văd că Locația ta este Cernica... oare să fie vorba de mănăstirea Cernica?
Am dorit să știu dacă stau de vorbă cu un călugăr sau cu un locuitor al comunei Cernica sau cu cineva care s-a născut în Cernica și a plecat în altă parte... și asta pentru că m-am mirat și m-am bucurat de întrebarea ta, venită de la un om cu o mănăstire așa de frumoasă în zonă.

Acuma dacă văd că ai dedus că te-am condiționat, am impresia că ai făcut și tu aproape la fel ca mine condiționîndu-mă dar nu cu o logică creștină ci cu una justițiară de tipul totul sau nimic, o cernere ca la sfîrșitul vremurilor, în sensul că ori răspund frumos așa cum ai vrea tu ori mă trimiți direct la dracu' ca pe dracu'... adică pe pustii și atunci îmi dau sper seama că în ascuns, întrebarea ta, purta în suflet îndoiala de a-mi fi auzit Dumnezeu rugăciunile de acolo, dar nu este o îndoială sinceră și cinstită și bazată pe necunoaștere și pe buna credință dintre doi creștini care vor să aibe un dialog ci este o îndoială sigură din infailibila ta necredință care m-ar fi dus defapt în ispită pentru că tu am impresia că orice ți-aș fi răspuns ai fi ''știut'' mai bine ca oricine că te mint și asta pentru că tu nu vrei să poți crede că m-ar putea auzi și ajuta... Dumnezeu de acolo. Am dreptate? Sper că nu.

Atunci zi și tu cum aș putea să-ți răspund dacă ești gata să mă socotești un drac ca să mă trimiți la dracu cum defapt cred că mă socotești chiar mai înainte de a-ți răspunde? Cum?
Am dreptate? Sper că nu.

Dar ca să nu zici că am pretenții prea mari de la tine și că te jignesc prin răspunsul condiționat, căci nu am ci doar m-a mirat și m-a bucurat Locația ta, îți răspund pentru Dumnezeu ca unui necunoscut din Cernica:
Citat:
În prealabil postat de vsovi
Da, sigur că da, bineînțeles că m-a auzit și m-a ajutat chiar foarte mult, nu numai că m-a înviat dar m-a și scos de pe fundul iadului și din căderea în hăul iadului.
Poate vrei să-ți dau și exemple sau să-ți povestesc.
Păi dacă ești așa supărat pe mine și așa de scurt la vorbă, cum aș putea să-ți mai răspund?
Am dreptate? Sper că nu.

Last edited by vsovi; 31.08.2016 at 15:29:39.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57