Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.09.2016, 11:23:33
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Da, da... Asa zice visul cel frumos.
Si suntem nu putini care consumam acelasi drog mintal, in lipsa de ceva mai apropiat de realitate.
Dar unde ai intalnit femei cu dorinte din acestea (la modul asumat, ani si ani, eventual pana la capat - nu asa la o cafea...)? Ce sa faca o femeie reala, in carne si oase, din lumea noastra cazuta cu un astfel de barbat? Si invers, cati barbati cunosti care sa le stimuleze cu pricepere si cu rezultate reale astfel de aspiratii minunate?
Nu-s multe pentru că nici creștini nu sunt mulți. Dar există și am cunoscut cel puțin un astfel de cuplu. Însă nu cred că îndemnul lui Hristos e lipsit de realism. Recunoaștem că nu iubim ca El, dar măcar să vrem, să încercăm.

Vrei întâietate? Iubește tu întâi, iar ea te va urma. E nevasta mândră, învaț-o smerenia din smerenia ta. Este arțăgoasă? Fii blând. Este egoistă? Fii tu generos. E leneșă? Fii harnic. Te rănește? Tu n-o răni, ci o mângâie! Se luptă cu tine? Fă un pas înapoi și dacă vrea ceva de la tine, dă-i chiar mai mult.
N-am întâlnit oameni care să nu tindă a răspunde la fel unui astfel de tratament.

Nu spun, însă, că asta îți va garanta liniștea în casă. Pe de o parte pentru că nu vei reuși să le faci mereu, din toată inima, că nu ai o inimă curată și cu adevărat iubitoare. Pe de altă parte, nu poți controla nicicum ce se petrece în sufletul celuilalt. Dar câștigul e al sufletului tău și nu ți-l va lua nimeni în veci. Ai început un pic să descoperi chipul lui Hristos din adâncul tău, iar El Se va regăsi în tine la sfârșitul veacurilor.

Last edited by CristianR; 29.09.2016 at 13:26:04.
Reply With Quote