![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu vad totusi o diferenta aici.
Una este crucea ca obiect si una este crucea ca gest. Noi veneram crucea de fapt nu pentru ea insasi ca obiect, ci pentru cel care a fost pus pe ea. Daca l-ar fi pus pe un bat sau pe o placa, pe acel obiect l-am fi venerat. Forma obiectului de tortura nu stiu de la ce vine. De ce a fost asa si nu altfel. Mai importanta mi se pare mie crucea ca gest de inchinare, pentru ca are o anumita semnificatie, aceea a Sf. Treimi. De ce unii o fac pe stanga si altii pe dreapta, nu stiu. Oare ce a fost mai intai pentru crestini: crucea sau Sf. Treime? Crucea este un simbol al credintei prin Mantuitorul si moartea Sa si nu prin ea insasi. Sf. Imparati au gasit particelele crucii pe care a stat insusi Mantuitorul si de aceea a fost pusa la loc de cinste. Nu au luat orice lemn intalnit. Niciodata nu ne-am inchinat de ex. la crucea pe care a fost rastignit Sf. Andrei (X), sau Sf. Petru (inversa). Undeva am citit intrebarea de ce exista un acatist si rugaciuni pentru Sf. Cruce si daca nu este o idolatrie totusi. Si era o discutie intre ortodocsi, cu preot. Iubind crucea, purtand-o la gat si inchinandu-ne, de fapt iubim pe Mantuitorul in Treimea Sa. Eu asa vad lucrurile. P.S. Am o intrebare pentru catolici (mai ales Mihnea, pentru ca vad ca el foloseste aceasta limba pe aici) - la voi slujbele se tin in limba latina?
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne amintim semnificatia Postului de Pasti - Via Crucis | patinina34 | Din Vechiul Testament | 7 | 18.04.2009 10:30:40 |
|