![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Prin vamile vazduhului trec numai cei care vor merita sa intre in Rai candva. Se pare ca multi sfinti au vazut aceste vami: "Vamile din vazduh sunt foarte limpede infatisate de Awa Isaia Pustnicul: "De cata bucurie trebuie sa cugeti ca va avea sufletul care a inceput sa slujeasca lui Dumnezeu si si-a desavarsit lucrarea lui? Caci la iesirea lui din lumea aceasta, va face sa mearga inaintea lui lucrarea lui si se vor bucura cu el ingerii cand il vor vedea scapat de stapanirile lumii. Deoarece cand va iesi sufletul, vor merge cu el ingerii si vor iesi in intampinarea lui toate puterile intunericului, voind sa-l ia in stapanire de vor avea ceva de al lor in el" Coincidenta sau nu, toate pacatele din indreptarele de spovedanie se impar in categaorii de pacate.Fiecarui categorie ii corespunde o vama . SI la fiecare vama ti se infatiseaza toata pacatele pe care le-ai facut de-a lungul vietii din aceea categorie, cate au fost sterse prin spovedanie si pocainta si cu cate ai mai ramas.Si tot asa.Si apoi intervine Taina lui Dumnezeu. Cu ce judecata ai judecat pe oameni pe pamant cu aceiasi judecata te va judeca Dumnezeu.De ai judecat oamenii cu judecata miloasa, milos va fi Dumnezeu cu tine, de ai judecat oamenii cu judecata dreapta, drept va fi cu tine Dumnezeu(fareasca Dumnezeu pe cineva sa fie judecat dupa dreptatea LUI ), de n-ai judecat pe nimeni in viata ta, Dumnezeu nu te va judeca.Prin urmare din moment ce n-ai judecat pe nimeni si ai trait dupa Cuvantul Lui, pofteste domne in Rai. Last edited by Copacel; 05.10.2016 at 12:23:41. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
ps: vamile vazduhului sunt sustinute si de ceva versete biblice?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Necuratul caută să bagatelizeze mântuirea, ca sa credem și noi, ca sectele, ca aceasta ni se cuvine pentru ca pomenim Numele lui Hristos. În acest fel, ne face locatari ai iadului. Lărgirea artificiala, prin ecumenism, a caii ce duce la Rai este o minciuna imensa în măsura sa piardă multe suflete. Hristos S-a răstignit cu un rost. Subestimarea acestuia nu are cum sa fie pe placul lui Dumnezeu. Un patron care a investit mult într-o afacere ce va face dacă un angajat își face de cap? Îl da afară. Așa se întâmplă și cu noi. Hristos S-a răstignit pentru noi pentru a ne face locatari ai Raiului. Dacă Îl negam prin faptele noastre ori Îi subestimam jertfa, pe Maica Sa ori chipul Sau, zugrăvit uneori prin minune, Hristos suferă atât de mult, de parcă fiecare din noi L-am răstigni. Ne mai trimite câte o boala ori un necaz sau o carte scrisa de vreun sfânt și ne lasă să alegem calea pana în ultima clipa. Apoi îi lasă pe necurati sa-si îndeplinească misiunea... Ortodocsii de la noi și din alte părți nu pot fi de acord cu o credință artificiala, pe placul lumii, dar nu pe placul lui Dumnezeu. Ortodocșii știu în ce cred și de ce cred, iar cei care nu știu astea se informează. Viețile Sfinților ne dau garanția ca mântuirea exista, dar se obține cu greu. Ecumenismul este o lucrare vicleana, de înșelare a vigilenței creștinului. Atunci când punem ortodoxia pe același plan cu alte credințe ne asumam ereziile lor. Astfel, ortodocsii lupta mai puțin cu păcatul și ajung în număr mai mare în iad. Preoții sunt chemați sa ne ajute sa ne mântuim, nu sa ne împingă în iad. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
ps: ceva suport biblic, EXISTA care sa sustina acesta invatatura a vamilor vazduhului?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Doar nu cumva crezi ca suntem primiți și în Rai pe criterii lumești. Aceiași necurati care aici ne momesc spre păcate dincolo se arata contabili perfecți ai păcatelor noastre care ne acuza. Acest lucru îl știu și cei care, în viața fiind, cad în deznădejde. Despre Maica Domnului, am citit ca se ruga astfel într-o prezentare a vieții și a adormirii ei. Last edited by antoniap; 06.10.2016 at 17:57:05. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Marturii despre existenta lor sunt de la foarte multi sfinti, inclusiv Antonie Cel Mare. Adu-ti amite ca diavolul a fost aruncat din Rai pt inaltarea mintii si nu pt alte pacate spurcate.Adu-ti aminte ca diavolul desi este feciorelnic si posteste (nu mananca nimic) tot a fost aruncat din Rai. Cu alte cuvinte, Raiul (Mantuirea) se castiga greu si pierde foarte usor. Adu-ti aminte ca Dumnezeu este si DREPT. CU alte cuvinte cand vine Sarsaila si ii spune lui Dumnezeu: "Pe omul ala de ce il lasi in Rai ca uite pe mine m-ai lepadat doar pt ca m-am inaltat cu mintea si pe ala il lasi in Rai.Uite cate ganduri spurcate are.Eu Sarsaila am avut un singur gand si am fost dat afara din casa TA si omul ala are zeci de ganduri mai spurcate ca al meu.Pe ala de ce il lasi.Unde este dreptatea TA ? " De aceea Dumnezeu pune accentul pe smerenie.Smerenia este singura arma care poate alunga gandurie de orice fel. Si tot smerenia sterge pacatele, astfel incat cand Satana spune "este al meu.Uite a gandit ca mine in timpul vietii lui.Uite a gandit ba chiar si mai rau despre Tine decat eu Lucifer" , atunci Dumnezeu sa-i arate lui Sarsaila ca omul acele s-a smerit, s-a pocait si si-a plans pacatele, a facut milostenie, etc, lucruri pe care Sarsaila nu vrea sa-l faca, pt ca nu mai poate sa-l faca. Din cauza acestor vami, Hristos i se adreseaza celui care strange averi(zgarcenie) cu :"Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Și cele ce ai pregătit ale cui vor fi?" Tot din cauza acestor vami, Hristos mai spune: "Și iarăși zic vouă că mai lesne este să treacă cămila prin urechile acului decât să intre un bogat în împărăția lui Dumnezeu" Mare si deosebita atentie la termenul bogat.De obicei prin bogatie noi intelegem bogatia materiala.De fapt bogatia materiala este doar un aspect al bogatiei.Putem fi foarte bine bogati in alte patimi desi nu suntem bogati material(patima curviei, betiei,zavistiei, mandriei etc). Cu alte cuvinte bogat = bogat in patimi. Asadar nici bogatul in bani care are ca patima banul nu va trece in Rai , deoarece nu poata trece prin urechile acului(adica VAMILE, acele VAMI), dar nici cersetorul de pe strada ca merge iarna descult si fumeaza chistoacele de pe strada (patima tutunului) nu poate trece prin urechile acului(VAMILE, acele VAMI), nici pensionara care moare de foame dar care in schimb i se usuca gura barfind in stanga si dreapta despre avutiile altora(patima barfei) nu poate trece prin urechile acului(VAMILE, acele VAMI) si nici cei care au buzunarele goale si se bucura de necazul altora, nici cei care au buzunarele pline si se bucura de necazul altora, etc,etc si lista poate continua. Esti bogat(in patimi) nu poti trece de VAMI, adica prin urechea acului.Simplu si clar. End of story. Last edited by Copacel; 07.10.2016 at 14:31:41. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Prin El au ieșit toți cei ce au reușit de au ieșit. Deci iadul și-a făcut granițe și sunt în număr de 24 sau mai multe și cine nu se supune tartorilor iadului este chinuit de ei după interesele lor. Și pe sfinți i-ar chinui și i-ar opri dacă ar putea... dar nu pot căci păcatul nu are putere asupra sfințeniei, dreptății și adevărului... nu poate ''întunericul'' să se facă stăpîn peste Lumină. Dar pe lîngă aceste 24 de granițe ale iadului mai sunt și garduri și porți la Împărăția Cerurilor și acolo nu dracii sunt grăniceri și judecători ci acolo stau de pază Arhangheli și chiar dacă nu ar sta de pază nu poți trece prin gardurile și prin porțile luminii fiindcă ele nu se deschid dacă nu te Cunosc, dacă nu ai cu tine pe cineva de acolo, dacă nu ești născut de sus, dacă nu ești CERESC. Deci și Raiul are garduri și porți și Dumnezeu este cel ce deschide UȘA și nimeni nu poate închide și tot El este cel ce închide și nimeni nu poate deschide... De exemplu: 1. Primul Gard și prima poartă îi oprește pe toți cei ce hulesc cu josnicii și batjocuri și blesteme pe Maica Domnului și pe Dumnezeu Tatăl și Pe Împăratul Ceresc, Duhul Sfînt, care împreună formează Cerul Cerurilor. 2. Al doilea Gard îi oprește pe cei ce nu cred și nu ascultă și nu urmează învățătura mîntuitoare dată prin Avraam și prin Moise și prin Domnul Iisus Hristos și îi oprește pe toți cei ce se leapădă de Cuvîntul lui Dumnezeu grăit și scris de la începutul Facerii și pînă Azi, la Noul Ierusalim de la Pucioasa unde lucrează însuși Domnul Iisus. 3. Al treilea Gard îi oprește pe toți cei ce strică și distrug și dărîmă viața sfîntă și binele și mila și bunătatea și iubirea și Dreptatea și Adevărul și cine strică femeile, fetele, copiii, mamele, orfanii, bătrînii neajutorați, animalele și puii lor și orice ființă vie în care Locuiește Credința. 4. Iar al patrulea Gard îi oprește pe toți cei persiflează cu cruzime și smintesc și învîrtoșează sfinversînd lucreara Mîntuitoare a păstorului cu Crucea și pe cei ce nu folosesc Sfînta Cruce a Domnului pentru biruință și pentru înviere și pentru paza credincioșilor și a păcătoșilor care se pocăiesc mereu și se îndreaptă mereu prin Calea Crucii. Cine vrea să intre în RAI, în Fericirea Veșnică, trebuie să poată trece de aceste garduri și porți... dar nimic necurat nu va putea trece și deci nu va putea intra în Raiul Ceresc unde Cerul Cerurilor este Dumnezeu Tatăl și Împăratul și Împărăteasa Cerească: Maica Domnului. Deci iată că așa cum spune Părintele Avraam, între Rai și Iad s-au întărit granițele iadului și Gardurile Raiului pentru ca nimeni să nu poată trece nici de jos în sus și nici de sus în jos... decît cei ce au în ei pe Dumnezeu și au deasupra Cerul Cerurilor ca Sfințenie și Dreptate și Adevăr în iubirea și credința lor. Acuma nu spun eu și scriu ceva ce am văzut sau știu de parcă aș mărturisi adevărul ca un martor ci spun ceva ce înclin să cred că ar putea să fie foarte foarte Adevărat. Nu știu sigur, nu știu... dar tind să cred! De ce aș crede că ar putea fi altfel cînd e clar că există o luptă pe viață și pe moarte între cele de sus cu cele de jos fiindcă cele de jos nu fac altceva decît dărîmă și distrug binele clădind turnuri babilonice ale răutății și mîndriei și semeție? ''O, neam gLumesc viclean și desfrînat, oare cît vă voi mai suferi pe voi?'' Last edited by vsovi; 07.10.2016 at 16:58:59. |
|
|
|||
|
|||
|
Chiar și cele șterse prin spovedanie?
|
|
|