![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Deci ăsta e răspunsul oficial, care mi-l dai la cele 12 întrebări, stimate "vsovi" ?
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Practic tu, dragul meu, nu mi-ai pus nicio întrebare ci mi-ai dat un șuvoi de răspunsuri, ai făcut un simulacru de discuție, preferînd defapt să osîndești arătîndu-te tu atot știutor. Ce părere ai, dacă vine Dumnezeu și-ți spune că negresa X din Togo sau gălbejita Z din China sunt niște sfinte... în loc să-L crezi te pui tu patristică și frunzărești toată teologia și dogmatica și vi apoi și negi și pretinzi că respectivele sunt niște satane? Poate nu știi întîmplarea reală cînd l-a trimis Domnul prin îngeri pe sf. Antonie să vădă că cineva face o nevoință mai mare ca a lui... și l-a trimis la un curelar și la o chelneriță. Deci nu te crede tu mai mare ca Dumnezeu ca să știi tu mai bine ca El ce și cum ci caută mai bine cu smerenie să te lămurești. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu eu am scris blablauri ci tu ai înlocuit ce am scris direct în text cu blablauri sărind ca distratul pe un telescop. Practic ai avut o nouă tentativă simpatică de discreditare a tot ceea ce am scris. Văd că te-ai molipsit de la AlinB. Ce depășește o propoziție, o frază cît mai scurtă, pentru voi devine blabla...bla. Cu asta vă consolați deși știți că lenea și delăsarea vă istovește dacă vreți și voi ca tot omul să citiți mai mult. Vă lipsește credința... cea bună căci voi credeți că nu vă este util și de folos să citiți și atunci ignorați făcînd în ciudă... în ciuda mîntuirii voastre. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre Post in Biserica universala | achimovjan | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 9 | 06.05.2010 15:53:11 |
| Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta | mihailt | Generalitati | 15 | 09.12.2009 16:00:47 |
| BISERICA UNIVERSALA | mara2008 | Generalitati | 8 | 06.08.2008 07:07:57 |
|
|