![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din propozitia pe care ati citat-o mai sus, intelegem (bine sau prost, vom afla de la suprema intelepciune a dvs.) ca trebe sa fie oarece legatura intre realitatea dramatica a prabusirii demografice si definirea naturii familiei. Ca altfel pledoaria e in van! Am inteles bine? Acum, cu acordul dvs. vom pune cateva intrebari, dovada a faptului ca, fiind prosti, incercam sa gandim. Lucru riscant, cum am mai spus dar nu ne putem abtine, deh! 1) Ce legatura este, in ultimii 10-15-20 sau cati ani or fi invocati acolo (ca nu se precizeaza), intre definirea notiunii si dramatica prabusire? Sa intelegem ca daca se da o definitie buna/corecta/normala/fireasca, va creste populatia? Adica mai nou, dupa ce am acceptat ca barza nu aduce copii, aflam cumva ca pruncii se nasc in numar mai mare din pricina definitiilor mai bune? Interesant aspect... Nu-mi trecuse prin minte, recunosc, prost cum sunt... 2) Daca nu ar exista realitatea dramatica a prabusirii, nu ne-ar mai interesa problema definitiei familiei? Adica ne-ar fi indiferent ce e aia familie, in ciuda faptului ca ne numim crestini, atata vreme cat se nasc mai multi copii? De cand a devenit sporul demografic un stimulent pentru preocuparea fata de definitia familiei? 3) Ce credeti, dramatica prabusire e produsul definitiilor vicioase? Sau, mai degraba (oh, urmeaza o expresie riscanta, care poate produce soc emotional persoanelor suferinde) avorturilor cu milioanele, care s-au petrecut in ultimele decenii in tarisoara noastra crestina? Invatati-ne, ca nu ne pricepem, prosti fiind! 4) Cum explicati, de pe pozitia virtuosului om crestin care defineste familia (ooops! devin constient ca acum va cer ceva mai mult decat o definitie, ma iertati; va cer chiar sa operati cu ea precum si cu alte concepte, daca nu va suparati prea tare la suprema) ca in asa tarisoara evlavioasa, la care s-au adunat peste 3 milioane de semnaturi fericite, impactul predicilor sfinte privind uciderea pruncilor de catre propriii parinti a fost cu efect nul? Sa fi fost din cauza proastei definitii? Sa fi fost cumva din pricina homosexualilor care sunt tapul ispasitor al tuturor blestematiilor romanasilor? Nu cumva mai e vreo explicatie, suprematia voastra care ne invatati credinta? Stimate domn, cu riscul de a pica iar testul de valabilitate a textului, imi permit sa nu mai fac apel la suprema intelepciune de care dati in mod curent dovada si va spun si io una, asa ca de la prost la suprem: e de rasul lumii ca tocmai autorii celor mai odioase crime din ultima suta de ani de pe intreaga planeta (acestia sunt crestinii din Romania, domnule, ca sa nu avem dubii - ei au omorat milioane de copii, daruri ale Domnului, potentiali sfinti, mame, tati, doctori, poeti, teologi etc.) s-au strans laolalta sa ceara definitia familiei si sa dea replica homosexualilor! Domnule, nu stiu ce suprema distinctie inteleapta veti face, dar intre un homosexual si un parinte care isi ucide copilul (adeseori mai multi copii in sir...), eu sunt tentat sa il iert mai degraba pe primul. Ca om vorbesc, din slabiciune omeneasca, eu nefiind suprem sau Dumnezeu. Marturisesc ca imi vine extrem de greu sa mai privesc in ochi pe un ucigas de prunci. Nu stiu cum sa ma port cu el, nu am invatat... ma simt asa, cum sa va zic, un pic cam nefiresc. Nu de alta dar instinctul asta nenorocit al supravietuirii imi sopteste ca acela care a ucis o data s-ar putea sa ucida iarasi. Pe oricine, din moment ce si-a ucis propriul copil... Va rog frumos, prin mediile pe unde activati, atrageti-le atentia virtuosilor de profesie ca omul care si-a omorat semenul a pierdut ceva din statutul lui de om. Si ca nu se cuvine sa mai faca valuri pios-moralizatoare pe post de taifun asupra semenilor sai homosexuali, cata vreme nu e sigur ca a facut o pocainta strasnica si ca l-a iertat Bunul Judecator. Iar daca vom ajunge cumva in iad ca intreg popor, cum a debitat amica dvs. Antonia, asta nu se va intampla din pricina unui Presedinte care isi vede de rosturile sale conform statutului functiei si care subliniaza necesitatea pacii sociale si a discutiilor calme, ci mai degraba din pricina crimelor odioase pe care le-am facut noi insine, romanii, ucigasii de prunci, de viitor, de bucurie si de speranta. Cu stima, un prost |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
da nu-i bai, am pricepit mesaju. Da, asa rezulta daca voiesti. Da uite ca la mine si la altii nu rezulta asa, ci altfel. Depinde prin ce lentila privim, Dragos. Acuma, daca tu vrei sa-mi spargi ochelarii ca sa mi-i imprumuti pe ai tai, ce sa zic, frumos gest. Da daca se poate fara sa mi-i spargi, da? Te rog frumos! Acuma am si io o propunere: nu vrei sa iti dai singur jos ochelarii, fie si pentru un minutel, si sa privesti oleaca in jurul tau? Nu de alta, dar sa largim contextul, sa nu fie doar contextul pe care il pomenesti. Sa vedem contextul altor intamplari de pe la noi, sa vedem contextu cu episcopu mitarnic de care uitam lesne, sa vedem contextu cu recordu la intoleranta, sa vedem contextu cu europa, cu atentatele, cu islamismul sangeros si alte lucuri care tin de largimea contextului. A, era sa uit, sa vedem si contextu cu Putin si contextu cu Sinodu si altele care se mai vad daca pui lupa maritoare, aia pentru miopie. Ei, ce zici acu? Se intelege un pic altfel? Chestie de nuante, Dragos, nu altceva. Last edited by ioan67; 24.10.2016 at 07:42:39. |
|
||||
|
||||
![]()
Când făceam eu școala, în ultimul rând erau puși cei neatenți. Nu știu cum e acum.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau, dacă tot mă faci fanatic, zi-mi din start de ce consideri că sunt așa.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Am multe pacate dar NU sunt un ucigas de prunci 3. Homosexualii sunt semenii mei. 4. Macar ca sunt un fanatic religios totusi nu cred ca homosexualii sunt cauza tuturor problemelor umanitatii 5. Cred in teoria conspiratiei. Respectiv ca in spatele solicitarilor pentru "casatorii" homosexuale este un SISTEM puternic si demonic, pe agenda caruia sunt multe blestematii. Macar ca sunt plin de pacate si macar ca incerc sa iubesc oamenii, voi incerca din rasputeri, atat cat pot, sa lupt impotriva acestui sistem. Imi voi face partea mea. Mi se pare o contributie foarte mica daca e vorba doar sa semnez o petitie sau sa ies in strada la o manifestatie pasnica, sau sa tin post negru si sa ma rog o zi in saptamana asta, cand Curtea Constutionala va decide daca nu cumva, prin faptul ca nu recunoaste "casatoria" homosexuala, legislatia din Romania ingradeste dreptul la... demnitate. |
|
||||
|
||||
![]()
Cezare, iarta-ma, dar imi amintesti de niste versuri pe care le scriam candva unei persoane care oscila intre bine si rau, asa cum faci tu acum: "Tu ma ridici si ma cobori si-mi pare / Ca intr-o zi vei vrea sa ma omori!"
Mai, omule, e o binecuvantare sa fii bun samaritean. Numai ca tu faci o mare imprudenta si uiti unde te afli, astfel incat, aplecandu-te atat de mult asupra bietului gay (care mimeaza faultul, doar-doar va primi un 11 metri) nici n-ai simtit cand partenerul lui a ajuns in spatele tau... Sa intelegem ca, chiar daca e imoral, iti place? Trezeste-te, Cezare, ca nu numai "Arbitrul" (adica Dumnezeu) e cu ochii pe tine, ci si un stadion intreg!!! Nu crezi ca vei primi huiduieli la scena deschisa, si mai ales... "cartonas galben"? Ce legatura au avorturille cu legalizarea casatoriilor homosexuale. Faptul ca in alte tari sunt mai putine, nu inseamna feciorie si virtute, ci dimpotriva, sunt educati din frageda pruncie sa foloseasca "metode speciale" pentru care Sodoma si Gomora, au fost scoase din Cartea Vietii. Iar pentru aceste crime (de care ne facem vinovati majoritatea dintre noi, dar si parintii nostri, ca altfel i-am fi ajuns din urma pe chinezi) exista durere si pocainta, pentru fiecare mama si parinte in parte. Apoi, de obicei avorturile se fac in randurile celor foarte tineri, extrem de naivi in materie de relatii sexuale. Si tu ai fost tanar si stii. Daca "ai scapat", nu s-a intamplat ca ai stiut sa te descurci, ci fiindca te-a ferit Dumnezeu in primul rand. Dar asa cum te percep, mi-e greu sa cred ca "ai scapat"... "Greutatea" acestui pacat, are puterea sa ne smereasca enorm, fiindca constientizam gravitatea lui. Dam vina pe prostie, lipsa de stapanire, naivitate, pe orice, dar asta nu inseamna ca pacatul nostru devine virtute si cerem si celorlalti care vor sa se intelepteasca, sa faca avorturi! Legalizarea casatoriilor gay nu va micsora sau va mari populatia si NU despre asta-i vorba. Oamenii induhovniciti vor avea mereu o familie normala si binecuvantata. Aici vorbim de relatia si raportarea la Dumnezeu; bagatelizarea Sfintelor Taine! Daca spunem "Nimic fara Dumnezeu!", daca spunem "In voia Ta, Doamne", daca juram pe Biblie pentru intarirea Cuvantului", luandu-L martor pe Dumnezeu in "adevarul" nostru, fie ca juram credinta tarii, fie ca suntem in fata unei Instante legal constituite, atunci TREBUIE sa nu fim atat de perversi incat sa pretindem ca nu intelegem voia lui Dumnezeu, iar ca "buni samariteni", ii pupam pe frunte pe dezmatati si ii trecem in randul crestinilor, ii cununam religios, ii facem preoti (pai cum sa discriminam bietii oameni). E total nefiresc ca o astfel de terorie sa vina din partea unui crestin scolit si inteleptit de o societate cu radacini adanci in crestinism. Imi place ironia ta, dar crede-ma, este dureros de penibila pentru nivelul tau de inteligenta pe care l-ai dovedit de atatea ori. Iarta-ma, stii bine cat te pretuiesc si nu-mi permit sa te menajez, pentru ca esti... UNUL DINTRE NOI! Nu trece dincolo de gard si nu te lasa impresionat de cantecul sirenei, fiindca s-ar putea sa nu mai gusti din "cina"!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc) Last edited by Mosh-Neagu; 24.10.2016 at 10:24:10. |
|
|||
|
|||
![]()
Frumoasa postare Mosule. Si cea care ai avut-o inainte, dar n-am mai comentat.
Si Penticostalul a facut un rezumat foarte la obiect. Nu sunt adeptul teoriilor conspiratiei, dar punctul 5 incepe sa devina tot mai evident. Daca la unele popoare anormalizarea anormalului s-a facut pe fondul decrestinarii, imbuibarii, reeducarii prin sistemul de invatamant de Stat si masinaria Media iar trecerea a parut foarte naturala (desi sunt sigur ca au fost si acolo voci contra nu putine) la noi, fara toata pregatirea asta, e ca o baie rece cu care poate multi se vor trezi. Ioan al nostru dimpotriva, pare scufundat intr-un somn care l-a arat si cu alta ocazie, cand era vorba de aceeasi agenda practic - introducerea asa zisei "educatii sexuale" in scoli, de fapt o platforma de reeducare chiar in spiritul problemei de care discutam aici. Repet, nu am nimic cu "educatia sexuala" cand se face potrivit, la o varsta potrivita, dar asa cum reiese din "directivele UE" nu este educatie, este ideologie. Exprimi si eu aceeasi mirare ca Moshu, inteligenta nu pare sa-i lipseasca, de unde subiectivismul asta, care nu de multe ori il impinge la o retorica deshucheata cu care vrea sa puna o opozitie intre valorile crestine si initiativa crestina in societate. Atentie, nu vorbim de nationalism filetist sau cine stie ce atavism istoric, cum iarasi s-a sugerat "strategic" ci de a pune pe Legea Legilor un gand care se afla int marea majoriate a celor care ar avea, chipurile, dreptul sa-si decida singuri soarta. Un gand care nu lezeaza pe nimeni in mod direct ca om insa consfinteste o valoare morala extrem de importanta pentru o societate inchegata in jurul unor valori morale, fie ele si mai mult teoretice, pentru multi. Dar poate ca tocmai asta nu se vrea iar soarta celor multi este asa cum nu de mult a fost, in mainile unor putini, si mai straini de cei care au pretentia ca ii conduc.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 24.10.2016 at 10:47:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iti aduc aminte ca in ceea ce priveste episcopul in cauza legea inca nu s-a pronuntat, nu te considera mai presus de lege. "recordul la intoleranta" te referi la sondajul cu "romanul nu se simte okei in prezenta unui ghei"? Pai ala era trucat, ca nu i-au intrebat cum s-ar simti in prezenta a doua lesbience ca bateam recordul la toleranta. Acum lasand gluma (trista) la o parte, pai frate, tu te-oi fi simtind okei si chiar mai mult, da' nu e obligatoriu sa simtim toti la fel, stii? In definitiv asta nu inseamna ca-l tavalim prin smoala si-l dam prin fulgi, fiecare are dreptul sa-si aleaga compania sau asta e clasificata deja ca "intoleranta"? Si vad ca tot largesti contextul de a iesit total din sfera discutiei, ce ar trebui sa pricepem ca eu nu reusesc sa vad? Ceva de genul "capul ce se pleaca sabia nu-l taie"? Pai al tau poate nu, dar copii tai? Sau hai, ca ai impresia ca astia merg pe mana ta, dar oare copiii copiilor tai? Pai sa fii asa orbi si sa nu vezi ca practic ne intoarcem in vremurile nu de mult trecute dar se pare deja uitate pentru tine, in care "consensul general" impus a daramant biserici, bagat crestini si preoti la puscarie, a bgat securisti in sutana, a transformat preoti in Iude si desi bisericile erau deschise, putin mai treceau pe acolo si cu mare frica.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 24.10.2016 at 11:01:33. |
|
|||
|
|||
![]()
Frica? Sau nu crezi in ideea ca familia trebuie definita ca atare in Lege, definitia fiind prea "stransa" si "intoleranta" ?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 24.10.2016 at 11:21:42. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Raspunsul lui Isus nu este, deci, in niciun caz un raspuns la intrebarea "cum trebuie sa fie Codul Penal?", ci la intrebarea "esti tu conducator ?". Imparatia lui Dumnezeu fata in fata cu lumea. Despre acest subiect are cateva postari magistrale "Scotianul". Imparatia lui Dumnezeu se naste in lume odata cu nasterea lui Isus, imparatia diavolului este surpata odata cu Rascumpararea, dar domnia lui Isus in lume ramane, pana in Ziua Aceea, a avea un caracter tainic, o imparatie nascanda, pe care oamenii, ca si colaboratori ai lui Dumnezeu, sunt chemati sa o desavarseasca. Citat:
Citat:
Ei bine, stii ceva ? Eu, cu astfel de utopii, nu ma impac. Pentru mine si, mai ales, pentru binele copiilor mei, nu vreau o lume in care incestuosii, homosexualii, sutii si criminalii sa umble, liber, pe strazi.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 24.10.2016 at 11:29:29. |
|