Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.10.2016, 13:58:13
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Nu trece dincolo de gard si nu te lasa impresionat de cantecul sirenei, fiindca s-ar putea sa nu mai gusti din "cina"!
Fii linistit, m-am legat bine. Atat de bine incat nu ma mai impresioneaza nici rechinii de jucarie de pe aici.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2016, 14:00:24
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Atentie, nu vorbim de nationalism filetist ...
Oare? Ma tem ca printre altele e vorba si de o forma a acestuia. Pe care nu vrei cu nici un chip sa o scrutezi inlauntrul tau. Nici tu nici altii nu vreti asta.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2016, 14:14:19
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Cica Cartarescu ar fi pentru poponari.
E lumea sodomitilor acum! O fi vrand omul sa fie in pas cu moda. Vai de el, saracul, daca e asa. Fiind persoana publica, participa si la pacate straine, caci îî influenteaza si pe altii. Si sacul cu pacate i se face tot mai mare, chiar si după moarte.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2016, 14:20:36
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Practic, ceea ce spui prin randurile de mai sus nu este ca trebuie desfiintata incriminarea homosexualitatii, ci ca trebuie desfiintat codul penal in general. Ai iesit din problema "cum sa fie legea", ridicand chestiunea "daca sa fie legea".
Interpretezi cu totul stramb ce scriu eu. Poate revezi, totusi, iar inainte de a citi printre randuri poate faci un efort de atentie si bunavointa si citesti randurile.

Nu pentru desfiintarea codului penal scriu eu aici de trei zile, ci pentru recuperarea firescului in relatia dintre cetateni si Presedinte.
V-au invatat jurnalistii moderni, aia obraznici si semianalfabeti pe care ii injurati voi altdat, v-au invatat ce stiu ei mai bine...

Bineinteles ca trebuie sa fie legea si desigur ca e important cum sa fie legea.
Dar aici nu e vorba de asta, aici e vorba despre modul cum ati reactionat la mesajul Presedintei. Iar eu am spus de la bun inceput, de la un capat la altul al postarilor, ca nu asa se face "exercitiul democratic" - ca sa citez din comunicatul Patriarhiei. Nu de catre un crestin, nu de catre un om cu pretentii ca e, cat de cat, membru al unei societati unitare iar nu al unei aglomerari de hoarde.
Talibanii procedeaza asa, popoarele migratoare, poate...
Dar Romanii care au tinut Biserica si Traditia nu au avut astfel de reactii, cum vad de-o vreme pe la noi.
Pentru asta scriu eu, nu pentru ce zici tu acolo, Mihnea. Iertare daca m-am facut gresit inteles.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2016, 14:28:52
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
E lumea sodomitilor acum! O fi vrand omul sa fie in pas cu moda. Vai de el, saracul, daca e asa. Fiind persoana publica, participa si la pacate straine, caci îî influenteaza si pe altii. Si sacul cu pacate i se face tot mai mare, chiar si după moarte.
Pai isi face mari deservicii.Vai de cel prin care vine sminteala.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2016, 14:32:15
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Cica Cartarescu ar fi pentru poponari.
In ce sens, Copacele? Te rog sa precizezi, intrucat e important. Poate dai o sursa, te rog, sa vedem si noi ce afirma poetul.

Eu ma indoiesc ca Mircea Cartarescu ar sustine in vreun fel pacatul homosexualitatii si/sau ca ar lovi in familie. Este un om cu totul special, de o modestie aparte, cu o inteligenta sclipitoare si cu o inima curata.
Eu asa il cunosc si, pentru ca anticipez ca il veti balacari si pe el, iata ca va scriu azi aici ca nu cumva sa uitati mai tarziu:
Anume, dupa Revolutie primul om pe care l-am auzit citind din Scriptura in public, afara de o slujba din biserica sau de o discutie tematica, a fost Mircea Cartarescu.
Poetul, in mijlocul catorva zeci de studeti si a unor personalitati culturale si politice de la noi, a primit atunci un premiu literar si a trebuit sa tina un discurs de recunostinta.
Eram si eu prezent si asteptam, impreuna cu toti ceilalti, ca Mircea Cartarescu sa isi spuna cuvantul.
Dar el nu a facut asta. Ci a lasat, asa cum obisnuieste, sa se exprime mai intai Cuvantul, nu cuvantul!
A scos o Biblie din geanta si, pentru prima data in viata mea, am auzit pe cineva citind in public pe holul Universitatii, pericopa din 1Corinteni. Aceea despre dragoste... Apoi si-a luat premiul, a multumit, a plecat. Era prin 92...
Va rog, nu murdariti si pe acest om cu mizerabile ganduri fara strop de recunostinta...
Cartarescu a facut in lume si, probabil, chiar inaintea lui Dumnezeu, un seriviciu mai mare romanilor decat ar putea face generatii intregi de jurnalisti cu aere revendicative.
Dati poetului ce este al poetului!
Putina consideratie sa-i dati lui Cartarescu, daca mai mult nu puteti sa faceti. Asta asa, daca chiar sunteti prietenii adevarului frumos formulat in limba romana.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2016, 14:34:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
3) In fine, daca vorbim acum de Legea Imparatului nostru, Iisus Hristos, ea este limpede formulata de El. Este Porunca Iubirii. Tocmai acea porunca pe care voi, aparatori ai tuturor legilor evreiesti, o uitati acum cand e vorba de relatia dintre oameni.
Hai sa nu mai batem campii si sa discutam la obiect.

"€žFamilia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între între un bărbat s™i o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor."

Demonstreaza ca de aici lipseste porunca iubirii.

Last edited by AlinB; 24.10.2016 at 14:37:13.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2016, 14:36:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Oare? Ma tem ca printre altele e vorba si de o forma a acestuia. Pe care nu vrei cu nici un chip sa o scrutezi inlauntrul tau. Nici tu nici altii nu vreti asta.
Uite ca nu e, dar daca tu poti sa demonstrezi ca ar fi, da-i drumul, arata ca in pasajul de mai sus e nationalism, lipsa iubirii si alte aberatii care le sustii.
Vechi 24.10.2016, 14:38:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Foarte bine domnule, aplaud tot ce ati scris. In caz de nevoie, fiti linistit, probabil ca vom merge impreuna umar la umar, avind aceeasi pozitie.
Singura problema e ca deocamdata nu s-a intamplat nimic care sa justifice furia de pe forum si din unele medii de pe la noi. Iar eu incerc doar sa ii tin piept, atat cat ma pricep.
Sunt in acord cu dvs., repet si va rog sa nu ma banuiti de o alta postura.
Toate cele bune!
Ca de obicei, aparatorii anormalitatii in numele "tolerantei" si a "iubirii", in lipsa de argumente clasifica pe ceilalti ca fiind "intoleranti" sau "furiosi", etc.
Vechi 24.10.2016, 14:40:31
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
"Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat si o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor."
Sunt intru totul de acord. Altceva?
Reply With Quote
Răspunde