![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Și apoi nici mai sus nu mai întrebat nimic, ci ai continuat să mă înveți și să mă iei în șuturi. La ce ai nevoie de mine să-ți răspund? Și-apoi există riscul să nu știu răspunsul, de exemplu dacă mă întrebi din fizică cuantică. Dar din teologie, mai știu ce au uitat alții. Citat:
Nu ți-a băgat nimeni nimic cu forța pe gât. Nu te smeri, dacă nu vrei, nu-i obligatoriu. Roagă-te înainte să postezi ceva pe forum. Preferabil înaintea fiecărei postări, măcar Tatăl nostru și o cerere personală, care să conțină cuvintele/virtuți dragoste, iertare, rugăciune, răbdare, discernământ, smerenie, neputințe, înțelepciune, și mai vezi frăția ta. Mulțumesc pentru ce m-ai învățat. De fiecare dată învăț atât de multe de la voi toți, de la fiecare, frumusețea inimilor voastre, e inexprimabilă în cuvinte, dar nu vă spun la fiecare ce și când, ca să nu vă mândriți, cu ce nu-i al vostru, practic. Iartă-mă și pomenește-mă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|