Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.10.2016, 13:09:07
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Cu atat mai mult cu cat unii dintre homosexuali si alti oameni cu alte poveri fac parte din Biserica.
Nu stiu, probabil ca se poate spune si ca homosexualitatea este o "povara" sau chiar o "cruce", dar cel mai sigur este faptul ca e un pacat. Nu stiu daca suntem gata de a ne exprima cu astfel de eufemisme si in cazul altor pacate. Sa spunem despre unii ca poarta "crucea mitei", de exemplu. Sau "povara clevetelii" purtata greu de unii dintre noi.
Citat:
Pentru acestia ma astept ca oamenii crestini sa arate omenie, ingaduinta, sprijin, duh jertfelnic.
Eu sunt un hot. Va rog sa arati fata de mine un duh jertfelnic!

Si, un pic mai serios: din punctul meu de vedere ar trebui sa ne intrebam care este atitudinea Domnului Isus fata de acesti oameni. In cazul femeii prinsa in preacurvie Isus nu a spus:
1. " - Te osandesc la moarte. Dati cu pietre!"
2. " - Eu nu te osandesc. Dimpotriva, te sprijin si te ingadui."
Niciuna din cele doua.
Isus a zis: "Eu nu te osandesc. Du-te si NU mai pacatui!".

Total de acord ca a te manifesta in mod barbar fata de homosexuali, NU este raspunsul crestin. Insa nici a evita sa numesti homosexualitatea, pacat.

Nu ar fi din partea mea un raspuns crestin sa evit sa ma implic in razboiul ce are drept varf de lance comunitatea LGBT. Este drept ca in tara noastra vocile lor sunt inca slabe si influenta scazuta. Insa se poate vedea, fara lupa, ravagiile produse, in tarile civilizate, asupra educatiei, familiei, bisericii.

De aceea unii dintre noi suntem in garda. Trebuie, intr-adevar, sa fim atenti la demonul intolerantei, si eu va multumesc dumneavoastra sau unor oameni precum presedintele, pentru semnalele de alarma trase. Da, nu trebuie sa uitam sa iubim pe toti oamenii. In acelasi timp sa proclamam ferm ca si noi si ei trebuie sa parasim pacatul, sa ne pocaim de el.

Tocmai pentru ca-i iubim ar trebui sa aratam homosexualilor capcana in care au fost prinsi de satana si sa-i ajutam sa se elibereze. In jertfa lui Hristos exista iertare, curatire si putere de eliberare si pentru ei.

Last edited by Penticostalul Traditional; 31.10.2016 at 13:25:10.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 13:24:45
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Eu sunt un hot. Va rog sa arati fata de mine un duh jertfelnic!
Am facut-o de multe ori pana azi. Si am de gand s-o fac in continuare.
Apropos, ce furati, mai exact?

Citat:
Total de acord ca a te manifesta in mod barbar fata de homosexuali, NU este raspunsul crestin. Insa nici a evita sa numesti homosexualitatea, pacat.
Nu e treaba mea sa numesc pacat faptele altora. Cu atat mai mult nu e treaba Presedintelui. Cred cu tarie ca numirea pacatului e treaba celui care se spovedeste, mai intai. Nu sunt pentru a denunta pacatele altora. Nu am stofa de turnator.

Citat:
Este drept ca in tara noastra vocile lor sunt inca slabe si influenta scazuta.
Slava Domnului!
dar prin modul cum procedeaza unii pe la noi, aceasta influenta s-ar putea sa creasca. Tocmai din pricina intolerantei si a modalitatii straine de duhul crestin in care procedeaza "sfintii" de ocazie.

Citat:
De aceea unii dintre noi suntem in garda. Trebuie, intr-adevar, sa fim atenti la demonul intolerantei, si eu va multumesc dumneavoastra sau unor oameni precum presedintele, pentru semnalele de alarma trase. Da, nu trebuie sa uitam sa iubim pe toti oamenii. In acelasi timp sa proclamam ferm ca si noi si ei trebuie sa parasim pacatul, sa ne pocaim de el.
Si eu sunt in garda. Nu sunt de acord cu homosexualitatea si cu inovatia definitiei familiei dar caut sa nu cad in alte pacate atunci cand ma raportez la cei care pacatuiesc.

Citat:
Tocmai pentru ca-i iubim ar trebui sa aratam homosexualilor capcana in care au fost prinsi de satana si sa-i ajutam sa se elibereze. In jertfa lui Hristos exista iertare, curatire si putere de eliberare si pentru ei.
In ce ma priveste, eu fac asta de multi, foarte multi ani.
Am avut elevi homosexuali, eleve lesbiene, clienti, prieteni.
Am incercat mereu sa fac exact ceea ce spuneti. Si voi incerca in continuare.
Dar in cu totul alta maniera decat se sugereaza pe aici.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 14:33:29
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
Apropos, ce furati, mai exact?
Intelepciune. De la dumneavoastra si de la altii.
N-am suficienti bani s-o cumpar si sunt nevoit s-o fur.
Citat:
Nu e treaba mea sa numesc pacat faptele altora. Cu atat mai mult nu e treaba Presedintelui. Cred cu tarie ca numirea pacatului e treaba celui care se spovedeste, mai intai.
Presedintelui NU i s-a cerut sa numeasca homosexualitatea, pacat.
I s-a cerut sa se pronunte in favoarea familiei. Pe un ton potrivit? Nu prea, in opinia mea. Insa presedintele TACE. Intr-o tacere vinovata, dupa perceptia unora. Presedintele a tacut si in cazul Bodnariu. Atunci a parut a fi o tacere miseleasca.
Iar cand vorbeste da impresia ca ar fi totusi din categoria civilizatilor si tolerantilor suporteri LGBT.
Citat:
Dar in cu totul alta maniera decat se sugereaza pe aici.
Aici e de fapt neintelegerea mea.
Care ar fi maniera crestina de a aborda criza demersului Coalitiei?

Iertare, dar observ ca discutia se tine la temperatura ridicata. Ca se deterioreaza relatii vechi si se aduc acuzatii dure. Eu refuz sa cred ca dumneavoastra "tradati cauza" sau ati fi un agitator LGBT mascat.

Observ ca, in general nu v-a placut reactia crestina, va intreb insa: care credeti ca ar fi fost o abordare crestina corecta in contextul solicitarii Coalitiei

Cand initiativa a mai fost blocata o data, pe seama unor chitibusuri birocratice, cand Curtea nu trimite imediat mai departe hartiile ci abia dupa 50 de zile, la presiunea Coalitiei, cand se pare ca, nici macar in urma strangerii a trei milioane de semnaturi, tot NU se va tine seama de ele si nu se va organiza referendum?

Cum ar trebui sa procedeze crestinii, intr-o maniera potrivita?
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 15:09:54
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
I

"Și, făcându-Și un bici din ștreanguri, i-a scos pe toți afară din templu, și oile și boii, și schimbătorilor le-a vărsat banii și le-a răsturnat mesele." (Ioan 2:15)
ps: pacatul tolerat devine pact cu diavolul
Vechi 31.10.2016, 15:17:27
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Homosexualitatea(poponarismul)/lesbianismul este o boala psihica.Atat timp cat tu esti barbat dar te crezi femeie sau invers, ceva nu merge bine in capul pacientului.
Si ca orice boala psihica se poate rezolva prin medicatie si tratament specific.
Ce este asa de greu de inteles ?
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 15:25:48
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Homosexualitatea(poponarismul)/lesbianismul este o boala psihica.Atat timp cat tu esti barbat dar te crezi femeie sau invers, ceva nu merge bine in capul pacientului.
Si ca orice boala psihica se poate rezolva prin medicatie si tratament specific.
pentru un homosexual, ceea ce face el este normalitate, asa ca noi heterosexualii ar trebui sa luam "tratament specific"
Vechi 31.10.2016, 15:41:19
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Mai greu, este si o chestie genetica, avand in vedere ca hormonii functioneaza diferit. Iar tratament pentru chestiile genetice... nu prea.

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
pentru un homosexual, ceea ce face el este normalitate, asa ca noi heterosexualii ar trebui sa luam "tratament specific"
Nu cred ca a fost vreodata vreun om care sa zica asta...
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 16:21:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
"Și, făcându-Și un bici din ștreanguri, i-a scos pe toți afară din templu, și oile și boii, și schimbătorilor le-a vărsat banii și le-a răsturnat mesele." (Ioan 2:15)
Extremism religios, dom'le.

Citat:
ps: pacatul tolerat devine pact cu diavolul
Pacatul tolerat se numeste "toleranta" si e o mare virtute in ziua de azi. Evanghelica chiar, acum se numeste "Evanghelia Lumii Noi".
Vechi 31.10.2016, 22:56:32
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Post si rugaciune.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 22:59:05
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Si ascultarea de oameni ca parintele Cosntantin Coman.
Si solidaritate cu pozitia Patriarhului nostru, deocamdata inteleapta, ca de obicei.
Reply With Quote
Răspunde