Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.11.2016, 08:59:04
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cuvinte aranjate frumos si atât, DACĂ urcă intr-o barcă, parcă , parcă. . . :)
Bine, macar, ca recunosti ca s-ar putea sa nu fie nici macar 10 oameni adevarati in milioanele alea...
Mda, banuiam eu ceva... Desi cred ca sunt, totusi. Sper asta!

In cazul asta, parerea mea e sa te pregatesti, ca tot devii curind pensionar si ai mai mult timp liber pentru plimbari, sa rulezi pe la paradele gay in viitorii ani. Acesta e, printre altele, rodul demagogiei sustinute pe care am practicat-o noi, romanii asazis crestini, in ultima jumatate de veac. Ni s-a intors minciuna inapoi, ca sa nu mai credem ca Dumnezeu e un cocolos de hartie pe care scriem noi ce vrem si cum vrem.
Noi, care am ramas in istorie ca popor al Maicii Domnului, noi care eram pusi de Hristos In Gradina Maicii Lui, noi care am dat milioane de martiri, noi am ajuns de rasul lumii.
S-ar fi cuvenit sa stim bine si sa tinem cu pretul vietii la unele ca acestea:
Dumnezeu nu e al mitarnicilor si al hotilor de profesie, nici al oierilor bisnitari, nici al faraonilor de malu'marii. Dumnezeu nu e al smecherasilor care isi inchipuie ca Il detin. Dumnezeu e cu cei smeriti si blanzi la inima, cu cei ingaduitori cu aproapele, cu cei jertfelnici si milostivi, iar nu cu prefacutii. Dumnezeu nu e al celor care iau cu amandoua mainile, ci al celor ce dau si camasa de pe ei pentru aproapele. Dumnezeu e Domnul milei, e Domnul dragostei curate, nu al cateilor lingusitori care pupa unde au scuipat.
Acesta e Dumnezeu, pe Care noi nu il mai cunoastem si pe Care am crezut ca Il putem inlocui cu un dumnezeu inchipuit. Dar nu am reusit si nu vom reusi in veac! Demagogia noastra trambitata pompos, triumfalismul nostru ieftin si badaran este intuneric pur. Lumina il strabate cand voieste si ajunge in inima celor care O cauta. Nu avem nici o putere, desi ne-am bucurat mereu de un surogat mincinos al Ei. Si desi ne-am preumblat toata viata prin biserici, parindu-ne ca ele sunt dupa chipul si asemanarea noastra, putini dintre noi au urcat in Arca Bisericii. Pentru ca n-am iubit Mila si Intelepciunea, ci numai izbanda inchipuita, plina de aroganta si de toata rautatea. Pentru aceasta nici copiii nu ne iubesc, nici sarmanii, nici ingerii lui Hristos. Cu totii fug de noi dar nu bagam de seama, in orbirea noastra neasemuita, zornaitoare. Am dat sfinti dar nu am bagat de seama cat ne dispretuiau acestia. Din pricina noastra ei au fugit in pustie sau aiurea, pana la capatul lumii; din pricina noastra ei, carora nu meritam nici sa le atingem sandaua, au suferit mari prigoniri si dureri, pana au ajuns in adancurile iadului. Dar pentru ca Domnul i-a gasit diferiti de noi, i-a miluit si i-a inviat iar ei, in marea lor iubire, ne-au primit iarasi in inima lor si ne-au alinat, ne-au invatat, ne-au crescut.
Stiindu-ne masura, stiindu-ne rautatea, ne-au purtat cum isi poarta parintii copilul cel nebun, orb ori olog - cu toata dragostea, cu toata suferinta, cu toata nadejdea in Mila Domnului...
Dar nu i-am inteles, nu i-am ascultat si ne-am crezut asemenea lor. Sarmani inchipuiti!...
Nu stim Puterea lui Dumnezeu. Iar Domnul e aproape!
Reply With Quote
Vechi 01.11.2016, 09:15:13
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Bine, macar, ca recunosti ca s-ar putea sa nu fie nici macar 10 oameni adevarati in milioanele alea...

In cazul asta, parerea mea e sa te pregatesti, ca tot devii curind pensionar si ai mai mult timp liber pentru plimbari, sa rulezi pe la paradele gay in viitorii ani.
Plăcerea asta ti-i las ție sa te simți bine cu prietenii tăi adevărați :)
Am cu cine imi petrece timpul liber , cu soția, cu nepoții , cu nora si fimiu , oricum avem familie mare si multe bucurii ne asteaptă ca so până acum dealtfel.
Bucurii :)
Vechi 01.11.2016, 09:35:57
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Si eu cred ca sunt. Macar vreun milion.
Care postesc si se roaga, cred si actioneaza.
Doamne ajuta necredintei mele!
Reply With Quote
Răspunde