![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu oare inimile creștinilor a tuturora, trebuie să fie pline de "detaliile mântuirii" personale și ale altora?
Nu oare însuși Domnul trimite pe ce-L iubesc pe El, să se ocupe de mântuirea altora? Chemarea la -păstorirea oițelor- Domnului, față de cei ce-L iubeau, nu este o permanentă preocupare față de mântuirea omenirii? Sau cumva, ecumenist, spui din acel verset că doar singur Petru, paște oițele Domnului? Uiți oare de cearta dintre Apostoli, pentru întâietate? Răspunsul Domnului: cel ce vrea să fie primul, să fie cel ce slujește cel mai mult tuturor. Ce înseamnă a sluji tuturor? A te pune în cărarea strâmtă spre mântuire pe tine și pe toți în jurul tău, ca episcop, preot, diacon, și oricine este creștin. Oare nu a avut Domnul pe lângă cei 12 și alți 72 și mulțime multă de ucenici, care se sminteau adesea și fugeau de Domnul și întreba Domnul: dar voi (cei 12) nu vreți să plecați? Sunt a lui Hristos, înainte de-a fi a lu' tata meu și mama mea, biologici. Și da, vă iubesc pe voi, nu doar cât mă iubesc pe mine însumi, ci mai mult decât mă iubesc pe mine însumi. Și nu, nu mă amăgesc în dragostea mea de aproapele, că știu pe ce Temelie e zidită dragostea, care nu-i a mea, ci mi-a fost dată cu împrumut spre a o înmulți. Și da, în inima mea, este numai Hristos, omenirea și toată creația. Au încăput. Și e minunat. Și totuși sunt păcătos și rămân păcătos și trăiesc prin mila lui Dumnezeu. Exist datorită lui Hristos și trăiesc și mor pentru El. Cu ce scopuri mi-ai scris ce mi-ai scris mai sus? Să mă smerești? Să-mi arăți ce? Spune-mi, crezi că și alte culte care se numesc creștini au Har și Sfinte Taine ? Oare te mai mântuiești dacă ești eretic? Da, e bine să ne smerim noi înșine și unii pe alții, fiindcă asta printre multe, înseamnă să lucrăm la mântuirea noastră și a tuturora în jurul nostru. Dar ce facem cu cel care nu vrea să se smerească? Cu episcopul Romei? Care se consideră infailibil... Fără de greșeală. E mântuitoare învățătura care vine de la el? Confirm cu tărie că nu e mântuitoare învățătura episcopului Romei, ci aducătoare de iad. Asta confirm în numele Sfintei Treimi, care mă învață asta prin Noul Testament, Dogmatică, Patristică, Sfintele Canoane și istorie. O credem? (P.S.: psihologie duhovnicească: pentru cei ce se luptă cu ispita, cu gândul că: de ce dau eu pe butonul edit de multe ori, să-mi modific postul, nu cumva e greșit ? Și ispita să spună că sunt semne rele, că nu-i ceva în regulă, etc. Nu, nu e greșit. De aceea există butonul acela de edit post, acolo jos. Este greșit să fi mândru și să consideri că ai spus tot ce trebuia spus și să nu mai vrei să-ți editezi postul, că nu crezi că mai e ceva de îmbunătățit spre mântuire) Doamne ajută.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 03.11.2016 at 13:50:59. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar ca sa-i fac o dambla fratelui Ioan, iata am sa astern cateva randuri, nu neaparat pentru tine, Igor, ci pentru orice „cersetor” smerit!... Cerșetorul În ochiul orb al cerșetorului, Ce zace pe treptele bisericii Se oglindesc enorașii Grăbiți spre Poarta Cerului. El vede cum sfârșitul vine Odată cu căderea serii... Și știe că-n curând, creștinii Vor sta cu el la priveghere. Au fost cândva și zile bune, Care- au trecut așa-ntr-o doară. Dar azi a spus la rugăciune Că tot ce vrea, este să moară... Tăcut, trupul firav și-ndreaptă. Urcând nesigur, tremurând, Ușor-ușor, treaptă cu treaptă Golgota sa către mormânt. Încovoiat de anii din cocoașă Își poartă-ncet, durerea tot mai sus Spre ușa neagră și lucioasă Pe care stă crucificat, Iisus. Aude cântec dulce-n strană Și cor de îngeri dinspre cer. Îi pare că pe el îl cheamă Să-și lase trupul efemer... Încă o treaptă. Înc- un pas, firav Spre veșnica eternitate. Efort final, al trupului bolnav Robit de griji și vise spulberate. O treaptă, doar. Dar nu mai poate. Spre cer întinde mâna, împăcat. Îngerii vin și-l țin ușor de spate... El cade lin. Cântarea a-ncetat. Un întuneric greu se-așterne. Pe irisul de vremi pătat. La poarta lumilor eterne Un alt bătrân a fost uitat. Cântarea-ncepe ca-ntr-un gând. Popor și preoți vin pe rând Se-asează în genunchi, pe trepte Și cruce fac: "Domnu’ să-l ierte!" S-au strâns creștinii de la strană Și par tăcuți, cuprinsi de jale. Un strop de vin, pe jos răstoarnă Pentru bătrânul rupt de șale! Om bun, era săracul! Ce păcat! Avea o vorbă caldă și blajină! Un înțelept în lumea cea haină... S-a dus la Dumnezeu, și ne-a lăsat!... Cu sfinții odihnește, Hristoase Sufletul adormitului tău rob Că n-a avut aici daruri alese Dar a avut răbdarea unui orb! Este una din poeziile adunate, pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu, le voi publica intr-o zi!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Lăsați copiii și nu-i opriți să vină la Mine, că a unora ca aceștia este împărăția cerurilor." - Matei 19, 14. "Oricine va primi, în numele Meu, pe unul din acești copii pe Mine Mă primește; și oricine Mă primește, nu pe Mine Mă primește, ci pe Cel ce M-a trimis pe Mine." - Marcu 9, 37. Deci te rog cu ardoare, să-mi răspunzi, că eu întreb ca un copil : "Spune-mi, crezi că și alte culte care se numesc creștini au Har și Sfinte Taine ? Oare te mai mântuiești dacă ești eretic? Da, e bine să ne smerim noi înșine și unii pe alții, fiindcă asta printre multe, înseamnă să lucrăm la mântuirea noastră și a tuturora în jurul nostru. Dar ce facem cu cel care nu vrea să se smerească? Cu episcopul Romei? Care se consideră infailibil... Fără de greșeală. E mântuitoare învățătura care vine de la el?" Și ca un apropo, și ereticul Arie, avea o carte voluminoasă de poezii scoasă, numită "Thalia", unde și-a publicat în versuri, ereziile arianismului. Și îl invit și pe fratele Ioan să răspundă la întrebările de mai sus și oricine vrea, poate să răspundă la întrebările de mai sus. Oare ce înseamnă cu adevărat să auzi glasul lui Dumnezeu? (întrebare ironico-patristică) Aștept cu drag răspuns.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 03.11.2016 at 14:04:32. |
|
||||
|
||||
![]()
Igore, eu ti-am raspuns. Restul este ispitire si flecareala, e impresia ca stim despre ce vorbim. De obicei NU intru in dialog cu cei ce se aud doar pe ei, fiindca risc sa ma aud si eu doar pe mine si astfel avem un dialog al surzilor. Fereste-te de asta, Igore si asculta sufletul aproapelui. Pur si simplu!
|
||||
|
||||
![]()
Fraților, în numele inocenței de copil, vă scriu și vă vorbesc. În numele Celui ce spune:
Adevărat zic vouă: De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în împărăția cerurilor. - Matei 18, 3. În numele nevinovăției cu care vorbesc și a fecioriei trupești în care sunt, vă întreb: Răspundeți-vă vouă și spune-ți-ne și nouă: 1. Credeți că și alte culte care se numesc creștini au Har și Sfinte Taine ? 2. Credeți că un eretic se mântuiește? 3. Ne smerim noi înșine și unii pe alții, fiindcă asta printre multe, înseamnă să lucrăm la mântuirea noastră și a tuturora în jurul nostru. Dar ce facem noi, din Biserică, cu cel care nu vrea să se smerească? 4. Ce face Biserica, cu episcopul Romei? Cu orice om care nu vrea să smerească și să vină în Biserică... Cum va mai fi acela păstorit? 5. Sau cum mai poate el să păstorească, ca un membru al Bisericii, când nu se smerește și învață stricăciuni ? 6. Smerenia oare nu se arată și în dogmele care le crede și le învață Biserica ? 7. Cei ce se consideră infailibili... Fără de greșeală. E mântuitoare învățătura care vine de la episcopul Romei?" Răspundeți cu același suflet de copil pe care îl aveți voi și pe care bine-ar fi să-l aibe și episcopul Romei, dar "dragostea toate le crede, toate le nădăjduiește" poate are același suflet de copil și poate se va smeri și va lepăda infailibilitatea. Vă rog mult, vă întreb acestea pe toți: Mosh_Neagu, CristianR., Admin-ul, Ioan67 Cezar, Adrian simpllu, Parascheva16, Delia, Cătălin2, toți de pe forum și pe toți episcopii, preoții, diaconii, creștinii de pe pământ, din Biserică, vă întreb și vă rog da-ți un răspuns sincer, din inima voastră, la cele 7 întrebări. Arătați ce-i în inima voastră, nu vă rușinați. "Gura vorbește din prisosul inimii". - Luca 6, 45. Vă îmbrățișez.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 03.11.2016 at 14:26:53. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Insistenta asta a ta, in ochii celor ce te urmaresc, pare patologica, iar asta e grav, Igore. Lasa-I grija asta (ca si altele) lui Dumnezeu, si vezi cum evolueaza rugaciunea inimii mai degraba. Fugi de lume, pentru ca lumea sa nu te sminteasca pe tine, Igore!...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar pentru ce se aduna Biserica la Sinoade? Nu să arate ereziile? Apoi le dădea anatemei. E biblic? E. E patristic? E și patristic și dogmatic și liturgic, în ectenia celor chemați. E Biserica ! Ce este anatema? Tradus foarte exact înseamnă: "cel ce s-a lepădat de Biserică / cei ce s-au lepădat de Biserică" și "nu mai este în comuniunea mântuitoare a Bisericii". E ceva de speriat? Pentru ei, care nu se mântuiesc da, e de speriat. Dar pentru Biserică, este pază, protecția a însuși Biserica, să nu creadă învățăturile acelora anatematizați, cei ce singuri, de bună voie s-au lepădat de Biserică, și se află în eres. Asta-i anatema. Așa știe Biserica cine se mântuiește și cine se osândește. Așa ne învață Sfânta Treime prin Sfinții Părinți. Când locuiește Hristos în tine, precum în Pavel și când spui: "Vedem în Duhul Sfânt" sau "Părutu-s-a nouă și Duhului Sfânt", arăți apoi erezia și arăți mântuirea, nu? Ăsta-i scopul sinoadelor. Singurul motiv al unui sindo ecumenic, este combaterea ereziilor. Pentru vindecarea lor. Cine va voi vindecare. De ce a mai lăsat atunci Dumnezeu, Biserica, dacă nu știm cine se mântuiește și cine nu se mântuiește? De ce și-a mai ales Apostolii? 12, apoi 72, apoi mulțimea de ucenici și de ce s-a născut Noul Testament din Bisercă, pentru Biserică, dacă nu știm cine se mântuiește și cine nu? Și de ce au fost dați satanei, imeneu și alexandru, de Pavel, ca să se învețe să nu hulească, spune. Este erezia hulă? Este. Păcat împotriva Duhului Sfânt. De neiertat. Spune Scriptura, nu eu. Spune Biserica. Avem sinoadele. Sinodul din Creta a spus că sunt 9 Sfinte Sinoade Ecumenice. Cinste lor. Dar nu a fost sinod dogmatic, ca să fie numit Sfânt Sinod Ecumenic, sau pan-Ortodox. Să fie Sinoade. Da, să fie. Dar să se adune absolut toți episcopii de pe pământ, sau măcar 80-90% și mulțime de preoți, diaconi, călugări. Ei sunt Biserica. Toți împreună. Apostolii sunt Biserica în Hristos. Cu toți pe care-i lăsau Apostolii în urma lor. Ei sunt Biserica. Fratele meu preaiubit, cu ce greșesc ? Aici în ce vorbesc, cu ce am greșit ? Nu ne dăm sfaturi, nu învățătm, ci mărturisim. Ce există deja. Și ce e în pericol. Biserica. Mântuirea. Nu dezbinăm, ba din contră scopul unui Sinod Ecumenic, precum cele 9, este să cheme la Unire, la Unitate. Poate fi Unitatea și Unirea, fără vindecare? Unirea cu boala? Unitatea cu minciuna? Cu mamona? Cu paharul demonilor? Nu se poate. "Amprenta" harului Domnului, nu vine înafara Bisericii, vine doar la cei din Biserică. Altfel nu ar mai fi lăsat Biserica, ar fi spus: Vedeți voi cum faceți să vă mântuiți cumva. Ar fi fost budism, sau hinduism. Sau islamism. Dar așa, ce e? E creștinism. E libertatea. Dar poți fi liber fără Hristos? Aia se numește căderea lui satana, libertatea fără Hristos. Deci libertatea și mântuirea este doar în Biserică. Doar în Hristos care este în Biserica Sa. De ce nu vrem să credem ? De ce ne îmbolnăvim de necredință ? De ce ne răcim dragostea ? Dragostea de părinte, este să-i mai și câte una la curuț lu' ăla micu', nu-i spui: "Naaa lasă că-i bine, du-te fă ce vrei tu, că oricum eu te iubesc". Aia nu-i dragoste, e libertatea lui satan, adică încătușarea minții și împietrirea inimi pe minciună. Alea sunt adevăratele patologii, roadele satanei. Nu Biserica. Niciodată Biserica. Și membrii ei, care suferă pentru tot pământul păcătos și muribund, lipsit de Hristos, bolnav și căzut. Hristos a venit pentru cei păcătoși. Dar dacă nu-i spui unui om de ce anume suferă, cum se va mai vindeca? E lipsă de smerenie să-i spui unui om că e eretic? Nu, e dovadă de dragoste. Fiindcă îi arăți înșelarea și îl chemi la Unitate, la Unire, la însănătoșire. La mântuire. I se dăruiesc. Gratis. Numai să le primească și să le creadă, prin smerenie și tot rodul Bisericii. Și lucrează și azi Hristos Domnul, prin Biserică. Credința Bisericii. Dar Hristos când va veni a doua oară, să judece, va mai găsi credință pe pământ? - Luca 18, 8. Lucrarea lui antihrist, care o va găsi Domnul, în lipsa credinței, va fi aceea Biserica ? Va fi "biserică", dar nu Biserica. Deci citind acestea, încă vă rog pe toți, să răspundeți la cele 7 întrebări, care sunt doar pentru voi, cei din Biserică. Doamne miluiește...
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 03.11.2016 at 14:57:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Da. Prin pocainta, cu ajutorul lui Hristos, e posibila mantuirea oricarui pacatos 3. Ne rugam pentru el, si-l sfatuim spre bine 4. Biserica il respecta pe episcopul Romei 5. Fratele Francisc pastoreste exceptional, dar asta nu-i treaba noastra 6. Ba da 7. Da. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. Nimeni nu "se mântuiește", Domnul mântuiește, pe cei care cheamă Numele Său, iar nu pe cine vrei sau nu vrei tu. 3. Nu facem nimic, pentru că nu suntem noi chemați să măsurăm smerenia altora. 4. Biserica îl respectă pe Episcopul Romei. 5. Episcopul Romei nu învață stricăciuni; în ce privește smerenia lui, e treaba lui Dumnezeu să o judece, în niciun caz a ta, cu atât mai mult cu cât după mintea ta ar însemna să-ți dea dreptate, în condițiile în care nici proprii tăi coreligionari nu îți dau dreptate. 6. Da și nu. 7. Infailibil nu înseamnă fără greșeală. Fără greșeală s-ar traduce prin impecabil.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]()
Și acum o întrebare pentru tine:
Ce vei face dacă te vei mântui, vei ajunge în Rai (ceea ce îți doresc) și vei constata că acolo sunt și catolici, și penticostali, și budhiști, și atei ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|