![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ai vazut tu, prin terfeloagele alea pretioase ale tale, ce frumos convietuiau oamenii aceia? Ai vazut tu acolo prietenie? Ai vazut tu acolo ... ortodoxie practica, traita? Vezi, minuneaza-te si aplica! Citat:
Dar intr-o varianta imbunatatita ca a lui Maxim - te duci singur. Ieri l-ai depasit pe Domnul in suferinta, astazi il intreci pe Maxim in vitejie. Bravo, voinicule! Am un prieten vechi, tot jucam sah de vreo 15-20 de ani, impreuna cu alti prieteni. Ne strangem din cand in cand pe la unul pe-acasa ori pe la cate o crasma (vara) si petrecem o noapte jucind sah, povestind, punind tara la cale. Obicei vechi, din studentie.... Uneori prietenul asta al nostru o ia razna. Fabuleaza, ca tine, din pricina multor necazuri - in cazul lui. Ultima data era suparat pe calugari, zicea ca le arata el ce inseamna post si rugaciune... Exact ca tine o zis: isi ia cortul, se duce langa gardul Catedralei sau al unei manastiri mari, se asaza in lotus (??) si se pune pe postit si rugaciune. A zis ca-i bate pe toti! Record mondial face!.... Iti dai seama ca amicul meu are cateva scuze: nu prea a studiat teologie, era beat cand a zis (a doua zi s-a trezit si s-a rusinat), are necazuri mari si reale in familie etc. Si pierduse si la sah! Dar tu? Ce motive ai sa intri iar in rol, imaginindu-te ultimul mohican, aaaa...., pardon,... ultimul ortodox? N-auzi ca Maxim a fost penultimul? Vrei sa fii ca Atanasie? P.S. Povestea asta pioasa cu Sfantul Maxim-ultimul ortodox am invatat-o si eu la scoala. Dar tot la scoala am inteles ca nu e chiar asa, cum zice textu... Mai erau credinciosi ortodocsi pe vremea Sfantului, mii si 'jde mii, doar Dumnezeu ii mai stie cati or fi fost. |
|
|