Citat:
În prealabil postat de sophia
Citesc ce scrieti aici si mai citesc si prin alte parti pe internet si incerc sa inteleg scoala din ziua de azi. Vad ca parerile sunt diferite.
Mai intai am o intrebare (se refera si la scoala din tara si la cea din Franta):
Programul asta de dupa amiaza, in care inteleg ca se fac lectiile de fapt, este obligatoriu?
Si in tara am inteles ca exista acum "after-school" cu masa de pranz si lectii.
Intr-adevar sunt ore cam multe pentru un copil, dar problema este ca nu au copiii cu cine sta dupa scoala, daca parintii lucreaza pana la ore tarzii (17:00, 18:00).
Pe de o parte e bine, ca sunt supravegheati si chiar si ajutati la lectii.
Dar cred ca este obositor pentru ei.
Totusi daca parintii au cu cine lasa copilul acasa, cred ca nu este obligatoriu sa stea la scoala.
|
"After-school" nu este un program obligatoriu; ramane cine doreste si cine isi permite deoarece este un program contra-cost, costuri suportate de parinti. Elevii fac teme si se joaca pana pe la ora 16-17. Programul are trecere mai mult la cei din ciclul primar.
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae)
|