![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Așa e. Mai ales la noi, cel mai puțin se pricep la medicină medicii, la politică politicienii, la fotbal (evident, de-acum!) fotbaliștii, la șah șahiștii și la teologie teologii.
Numai forumiștii se pricep foarte bine la toate, așa e! P.S. E firesc ca un psiholog să nu se priceapă la psihologie. El, cel puțin, are bunul simț (dezvoltat prin studiu sistematic, prin cercetarea de sine migăloasă și prin practică) să își dea seama de taina omului. Și să își recunoască, smerit, ignoranța deplină. Last edited by ioan67; 15.11.2016 at 09:53:29. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai tocmai asta se sustine acolo in Nature. Ca asa zisa cercetare da rateuri mari de tot. :)
Eu nu zic ca nu exista o stiinta acolo, daca nu ma insel un mare fizician dadea exemplu de studiu bine facut exact un studiu din psihologie dar se pare ca sunt multi psihologi care cred ca stinta inseamna confirmarea ideilor lor cu orice pret, nu experimente care pot fi reproduse de catre altii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e locul să spun aici cât am avut eu de furcă, prin universități, tocmai din pricina asta. Însă să știți, Iuliu, că printre psihologi sunt destui cu dragoste pentru Adevăr și pentru oameni. Ei lucrează foarte curat, atât cât e posibil la nivelul lor omenesc... Și cred că le datorăm foarte mult, deși nu suntem, adeseori, conștienți de asta. Iar faptul că unii le fură munca și le-o deturnează spre scopuri mârșave, asta deja nu mai e treaba lor. Ci a oamenilor care, primind până și lucruri sfinte (iar nu biete explicații psihologice), au ales de atâtea ori în istorie să "nu le mânânce, ci să se întoarcă și să sfâșie".... |
|
|||
|
|||
![]()
Am observat pe acest topic ca s-a acreditat ideea, de catre unii colegi de forum, ca ar fi gresit sau ar constitui un pacat, sa fie criticat un ierarh al Bisericii Ortodoxe!
Totusi, indiferent ce rang are in Biserica Ortodoxa (inclusiv mitropolit sau patriarh), pana la urma este tot om, si, ca toti oamenii, poate gresi! Numai la catolici exista dogma (evident gresita) ca papa nu ar putea gresi nicioadata! Ori atunci când un om (indiferent de calitatea sa ca si preot sau ierarh, indiferent de etnia, nationalitatea, religia sa, indiferent de convingerile sale politice, sociale, filozofice, indiferent ca este barbat sau femeie, etc), comite o fapta imorala sau ilegala, ori exista o suspiciune rezonabila ca a comis o astfel de fapta, atunci este absolut normal ca acel om sa fie criticat sau blamat, iar daca fapta este si una ilegala, sa suporte consecintele legale. |
|
|||
|
|||
![]()
Ori in cazul lui IPS Teodosie exista o suspiciune rezonabila ca a comis o fapta imorala si ilegala! In privinta caracterului imoral al faptei comise poate fi criticat, iar in privinta caracterului ilegal al faptei comise trebuie sa se pronunte autoritatile competente!
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai tovarase, nu pune caruta inaintea boilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cei care s-au jucat cu Preoția (și sunt mulți pe la noi!) au acum ocazia să își plătească jocul. Dacă Biserica nu permitea unor slujitori ai ei să facă unele compromisuri cu puterea lumească (iar astea s-au făcut cel mai jalnic tocmai sub teroarea comuniștilor dragi dvs., când a ajuns creștinul să se ferească de spovedanie pentru că era turnat și umflat deîndată), nu s-ar fi ajuns aici. Dar compromisurile au fost oribile, sfințenia batjocorită și iată, acum pătimim cu toții (iar IPS în mod deosebit, Dumnezeu să-l țină ca pe un bărbat adevărat la ceas greu și să îl invrednicească, dacă altfel nu mai e posibil, cu martiriul). Și să mai știți că în ciuda unor rele de care se pare că IPS nu e străin, cei care îl cunosc au spus unele lucruri vrednice de un bun creștin. IPS e un om postitor, serios, cuminte față de unele ispite frecvente la monahi și ierarhi. Din păcate a ajuns să plătească, în cadrul unui joc unde e țap ispășitor, anumite greșeli făcute mai demult (când credea că are suficientă dragoste și putere ca să facă un anumit pact) și pe care ar fi trebuit să nu le facă în ruptul capului. Nu e de glumă cu Preoția! Nu e de glumă cu Episcopatul! Nu e de glumă cu Dumnezeu! Și nici cu dracu nu-i de glumă, precum tocmai constatăm din scandalul ăsta întreținut. Acum sper că ne lămurim cu toții, văzînd pe viu cum merg lucrurile. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
@AlinB:abureli.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()