![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Să te lumineze Bunul Dumnezeu, nu eu!
Cât privește întrebarea ta, ai la îndemână mii de cărți profesioniste (nu fițuici de popularizare care umplu piața pe la noi) pentru a vedea cum abordează psihologii problema oamenilor copleșiți de perspectiva morții. Începe cu vreo lucrare legată de anxietate și apoi treci la terapia bolnavilor incurabili, dacă ai vreme și interes. Amintește-ți și de logoterapia lui Frankl, evreul acela care a traversat experiența lagărelor naziste. Eu nu pot, din păcate, să rezum aici toate abordările pe care le practică terapeuții în lucrul cu bolnavii respectivi. Și nu e locul pentru astfel de discuții. Îți mai sugerez să răsfoiești, alături de psihoterapie, și câteva pagini din psihanaliza clasică. De pildă o lucrare de pionierat, naivă acum, intitulată "Eros și Thanatos". Spor la studiu, supremă înțelepciune! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Credințe autentice sunt multe. Precum mulți sunt și dumnezeii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Autentice adica mantuitoare, adica stii tu, in sensul "Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi."
Stii mai multe? Ia zi-ne si noua.
|
|||
|
|||
![]()
Logic, nu?
ÎhÎ.... Să te văd mai departe. |
|
||||
|
||||
![]()
Acilea fuse vorba de transfuzia de sange.
Cu psihologia, avem problem pe celelalte topicuri.
|
|||
|
|||
![]()
Este o buna traditie aici traditie sa se amestece toate peste tot :)
|
|||
|
|||
![]()
Era "ihi" sau "hic"? :)
Ca se pare ca pierdusi firul discutiei, tu erai la microfon si trebuie sa ne "luminezi" despre multele "credinte autentice" si dumnezeii lor, probabil si ei autentici?
|
|||
|
|||
![]()
Am sentimentul ca ne pierdem vremea reciproc.
Toate cele bune! |
|
||||
|
||||
![]()
Si cuvintele astea eu cred ca arata clar ca ,,botezul,, este precedat de credinta si nu invers,,,,
|
|