![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
cunoscuti ai multi,prieteni adevarati mai putini
Sf. Ioan Gură de Aur "Cu adevărat prietenul credincios este leacul vieții. Cu adevărat prietenul credincios este scăpare tare. Ce nu face prietenul adevărat? Câtă dulceață nu aduce? Cât folos? Câtă siguranță? Chiar dacă mi-ai vorbi de mii de comori, nimic nu se compară cu prietenul adevărat." -recomandate sunt prieteniile duhovnicești, prietenii după Hristos Sfantul Ioan Gura de Aur - trebuie s-o rupem cu cei rai:"prieteniile si cu anturajul – se aleg pentru un scop religios-moral înalt. sa fugim de rai – si sa ne lipim de cei buni." |
|
|||
|
|||
![]()
Pai da, cu cei rai, dar nu cu oamenii.
|
|
||||
|
||||
![]()
La Porunca Iubirii, in articolul 2, scrie sa iubim pe aproapele nostru. Nu scrie sa fim prieteni cu toata lumea.
Domnul nostru a avut cativa prieteni. De exemplu, Lazar. Asa scrie in Carte: "prietenul Domnului". Pentru ca Isus Cristos, care ne iubeste pe toti, sa ne aiba si sa ne pastreze in prietenia Lui, Domnului sa ne rugam!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A trimis odata sfantul Epifanie catre avva Ilarion, rugandu-l pe el si zicand : vino sa neCred că în lumea noastră nu mai e posibil așa ceva. Cineva susținea că și Hristos a avut dușmani. Cam așa este. Nu și i-a dorit, cum nici noi nu ne dorim răutatea gratis a unora din jur. Cu asemenea oameni nu ai cum să adormi seara fără ca ei să aibă ceva asupra ta.