![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
De ce sunteți, fraților, așa supărați? Unii pe ceilalți, vreau să spun, că necazurile nu lipsesc.
|
||||
|
||||
![]()
Lumea-i mică și nu în cap unul de altul.
|
|||
|
|||
![]()
Genial exprimat. Exact, istoria relatiilor umane interpersonale poate fi definita prin aceasta unica fraza.
|
||||
|
||||
![]()
Uite ce mi se pare mie că se petrece adesea pe forum și de unde ies „războaiele fratricide”: Vine unul și zice: Știi cum ești? Nu știi. Stai să-ți arăt eu, că o să-ți fie de folos. Și se apucă de-i face un portret cu tușe cât mai groase, cât îl ține pe el talentul, căutând, eventual, aplauzele spectatorilor. Portretizatul se simte dator să-și arate și el talentul și, cu aceeași bună intenție de a-și îndrepta fratele, îi face și el un portret, după cum se pricepe.
S-a umplut forumul de portrete; mai bine zis de caricaturi. Nu spun că n-ar avea și caricatura un rol terapeutic – în primul rând să diminueze egoul portretizatului. Dar nu cred că pentru asta ne aflăm aici. Și mai cred că nu poți privi obiectiv pe cineva, iar portretul pe care i-l faci spune mai mult despre ochiul tău decât despre cum e celălalt „în realitate”. Pentru că în profunzimea lui, celălalt este inepuizabil, și dacă pătrunzi tot mai mult – ceea ce nu poți face decât iubindu-l – vei ajunge și să te minunezi mai mult de el. E adevărat că la unii frumusețea asta din adânc e acoperită de un strat mai gros decât la alții, însă condiția ca să o putem vedea (dacă chiar vrem asta) e scoaterea bârnei din ochiul nostru.
|
||||
|
||||
![]()
Care bârnă?
|
|||
|
|||
![]()
Din ochiul tau, normal. Dar pentru ca o ai, nu poti sa o vezi, veeeezi ?
|
||||
|
||||
![]()
Noi nu avem bârne.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Nu e râs de ironie, Alioșa, ci de încântare...:) Mai ales că mi te închipui scriind serios, grav, cu oarece abia perceptibil zâmbet pe chip....:) P.P.S. Tocmai ne-ai spus cum suntem, ca într-o definiție vicioasă....:))) (Asta da, ar ascunde o mică ironie... Dar mică, încântarea față de elocința discursului tău rămânînd principală.) Last edited by ioan67; 02.12.2016 at 03:33:44. |
|
|||
|
|||
![]()
Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim de Kythira ia atitudine față de comunicatul de presă greșit al ierarhiei grecești
http://prieteniisfantuluiefrem.ro/20.../#comment-4020 |
|
|||
|
|||
![]()
Părintele Simeon - Sinodul din Creta a fost talharesc. Am sa intrerup pomenirea mitr. Teofan Savu
https://www.youtube.com/watch?v=OViMR2BOvZI |
|