![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exemplifica concret apofatic catafatic. Eu personal nu mai zic nimic, pana nu ma uit intr-un curs de dogmatica.Aici unde sunt acum nu am asa ceva.Nu sunt foate incantat de sursele de pe Net. Jonnyw2013 a scris:...2.Ascultarea de un duhovnic exista???...La un moment dat ti-am pus intrebarea asta si ai lasat-o in "coada de peste" .Adica pana la urma nu ai spus daca te-ai spovedit sau nu? Adica poate exista un amestec omogen intre apa si ulei?Cred ca un duhovnic, pe loc ar opri aceste tendinte budhiste. Citat:
Cum poti sti ca esti dezorientat daca nu ai un reper orientativ? Cand Simeon Stalpnicul le arata oamenilor o cale noua, sau dus la el parintii sa-l ispiteasca daca este de la Dumnezeu ce face el, si l-au ispitit daca accepta ascultarea.Lor le placea ,ce facea el, dar nu erau in clar daca e sau nu de la Dumnezeu.Si l-au oprit sa faca ce face : "...Așa viețuind sfântul, auziră de el părinții din pustie și s-au minunat de străina lui nevoință, că până atunci nimeni nu-și aflase o viață ca aceea, adică să stea pe stâlp. Deci, vrând ei să ispitească duhul ce era într-însul, au trimis un sol, zicând: "Pentru ce nu mergi pe calea Părinților, ci altă cale nouă ai aflat? Pogoară-te de pe stâlp și urmează viața Părinților pustnici de demult!" Au mai învățat Părinții pustnici pe trimiși că, de s-ar arăta nesupus, și de nu ar voi să se pogoare, apoi cu sila să-l tragă jos de pe stâlp. Iar de ar asculta și de ar voi să se pogoare, să-l lase să stea așa precum a început. Pentru că din aceasta, ziceau ei, se va cunoaște că viața cea nouă începută de el este de la Dumnezeu, dacă se va arăta ascultător, precum s-a și făcut. Deci, ajungând trimișii și spunându-i cele hotărâte de soborul sfinților părinți pustnici, cuviosul îndată a pășit cu piciorul pe scară, vrând să se pogoare. Atunci trimișii îi strigară: "Nu te pogorî, sfinte părinte, ci te nevoiește precum ai început..." Deci el a ramas in comuniune .S-a straduit sa ramana in comuniune,era mai importanta ascultarea. Fragment de la:http://www.doxologia.ro/viata-sfant/...eon-stalpnicul Da spune-ne sensul a ceea ce ai spus mai sus,ce este cu bold.
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...-ca-pe-erezii/ "Când am ieșit pe ușa care mă purta spre libertate, am știut că dacă nu las ura și amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare".-Nelson Mandela |
|